Pápai Missziós muvek
HITTERJESZTÉS MŰVE
PONTIFICIUM OPUS
A PROPAGANDA FIDEI


„… hogy az Evangélium minél jobban elterjedjen…”
Pápai logó
 
 
 
 
Misszió
Vatikáni dokumentumok
A Pápai Missziós Művek
Hírek, cikkek, archivum
Média
Támogatások

Amint engem küldött
az Atya,

úgy küldelek én is
    titeket (Jn 20,21)

MISSZIÓ
     ÚJ EVANGELIZÁCIÓ

II. János Pál pápa


az egyetemes
    misszió pápája

Hitterjesztés Műve
Szt. Péter Apostol Műve
Szent Gyermekség Műve
Missziós Unió
Kezdőlap arrow Hitterjesztés Műve arrow Hírek a világmisszióból arrow Why poverty?  az egyház szeretetszolgálata Latin-Amerika szegényei számára
Why poverty?  az egyház szeretetszolgálata Latin-Amerika szegényei számára

Image

Az Európai Műsorszolgáltatók Uniója (EBU) egyik kezdeményezése a szegénység elleni küzdelmet tűzte ki céljául. Ez alkalommal a latin-amerikai szegényekre irányítja figyelmet.
A dél-amerikai szegénység elleni küzdelemben a Cor Unum Pápai Tanács, boldog II. János Pál pápa által létrehozott „Populorum Progressio” Alapítványon keresztül is részt vesz.

Az Alapítványt boldog II. János Pál pápa 1992-ben, Amerika evangelizálásának V. centenáriuma alkalmából hozta létre azzal a céllal, hogy segítse az őshonos lakosságot. Ezeket a közösségeket az a veszély fenyegeti a posztmodern társadalmakban, hogy elveszítik ősi hagyományaikat, önazonosságukat. Az elmúlt években az Alapítvány mintegy háromezer projektet indított el az afro-amerikai közösségek, a campesinók, földművesek részére az Amazonász őserdeiben, az Andok térségében Peruban, Kolumbiában, Brazíliában és Közép-Amerikában. Sok-sok kis jele annak a szeretetnek amellyel Wojtyła pápa gondoskodott a „legkisebbekről”, az „utolsókról”, akik általában nem számítanak a világ hatalmasai számára.

Az Alapítványt mostanáig az olasz püspöki konferencia tartotta fenn, most újabb pénzforrások után kutatnak. Évente 800 projekt érkezik be jóváhagyásra, ez mintegy 2 millió dolláros fedezetet igényel. A „Populorum Progressio” Alapítvány fő célkitűzései közé tartozik, hogy jelen legyen Latin-Amerika egész területén, kiterjesztve tevékenységét minden szükséget szenvedő számára.

A Cor Unum Pápai Tanács altitkára, Segundo Tejado Muňoz prelátus, aki hat dél-amerikai püspökkel együtt tagja az Alapítvány igazgatótanácsának, a Vatikáni Rádiónak adott interjújában elmondta: „XVI. Benedek pápa nagy igazságot fogalmazott meg „Deus caritas est” kezdetű enciklikájában: a szegénység ma nem pusztán anyagi jellegű, hanem Isten hiánya jellemzi. A latin-amerikai földrész metropoliszainak külvárosaiban, nyomornegyedeiben a szekták uralkodnak, jelen vannak a rabszolgaság új formái. Feladatunk, hogy az éhezőknek enni adjunk, de ugyanakkor Krisztust is el kell vinnünk az emberekhez, akire még nagyobb szükségük van.”

Forrás: Vatikáni Rádió
 
További írásaink

   5 éves a SZGYM

        AKTUÁLIS

MISSZIÓS
    RÓZSAFÜZÉR

 
 
HITTERJESZTÉS MŰVE
SZENT PÉTER APOSTOL MŰVE
SZENT GYERMEKSÉG MŰVE
MISSZIÓS UNIÓ
Célja, hogy támogassa a világméretů evangelizációt, és az egyetemes missziós lelkület terjedését.

Célja, hogy erősödjön és növekedjen a missziós- és bennszülött papság képzésének lelki és anyagi támogatása.
A gyermekeket és kamaszokat hívja a misszió kalandjába, hogy felébressze bennük a missziós lelkületet, támogassa a keresztény szolidaritás iránti nyitottságukat.
Célja, hogy a papok és szerzetesek között a missziós lelkület elmélyítésével növekedjen a hivatások száma.
 
   
   
     
H-1223 Budapest, Jókai Mór u. 14. Tel/Fax: (+36 1) 226 4610 • E-mail: pmmmisszio@gmail.com
honlapkészítés