Pápai Missziós muvek
PÁPAI MISSZIÓS MŰVEK

PONTIFICIE OPERE MISSIONARIE
PONTIFICAL MISSION SOCIETIES
Pápai logó
 
 
 
 
Misszió
Vatikáni dokumentumok
A Pápai Missziós Művek
Hírek, cikkek, archivum
Média
Támogatások

Amint engem küldött
az Atya,

úgy küldelek én is
    titeket (Jn 20,21)

MISSZIÓ
     ÚJ EVANGELIZÁCIÓ

II. János Pál pápa


az egyetemes
    misszió pápája

Kezdőlap arrow Média arrow Missziós filmek, riportok arrow Cigányság és az új evangelizáció a hit évében
Cigányság és az új evangelizáció a hit évében

Image

A december 13. és 15-e között rendezett esemény célja volt többek között rámutatni arra, hogy cigányok és nem cigányok között létezik egyenrangú, testvéri együttműködés az evangélium alapján.
A konferenciáról készült video a lenti logora kattintva tekinthető meg
         

Napjainkban tanúi vagyunk annak, hogy a társadalmi feszültségeket tovább gerjesztő bűnöző és szélsőséges politikai csoportok tevékenységével szemben, fölébrednek a társadalom legjobb erői, hogy a romboló erőkkel szemben megvédjék a normális emberi együttélés lehetőségét. A különböző egyházi kezdeményezések és a civil kezdeményezések partnert és szövetségeseket keresnek, hogy közösen hatékonyabban szolgálják a társadalom harmonikus együttélését.

A katolikus Egyház „Cigányság és az új evangelizáció a hit évében” című konferenciája 2012. december 13 – 15 között Egerben ezeknek a kezdeményezéseknek kívánt segítségére lenni.

Az új evangelizáció fontos eszközei a művészetek, amely a cigányság hagyományos kultúrájában, az egyház évezredes evangelizációs törekvéseiben és a cigányság és a többségi társadalom együttélésének történetében egyaránt fontos szerepet játszottak. Dr. Székely János püspök és Koós Ede atya előadása az egyház missziós küldetését elemezte és a mai magyar helyzetben. Kocsis Fülöp és Orosz Atanáz görög katolikus püspökök cigánypasztorációs terveikről és eredményeikről beszéltek. A képzőművészetek evangelizáció erejéről Drangonics Márta az Ars Sacra alapítvány elnöke osztotta meg gondolatait. A művészek nevében a Kossuth-díjas festő Szentandrássy István szólalt meg saját képeiről beszélve. Bemutatkozott a szalézi rend cigánypasztorációs kezdeményezése Bártfáról.

Ternyák Csaba egri érsek a találkozó záró szentmiséjét mutatta be a Szeminárium kápolnájában.

Szentbeszédében kiemelte, hogy a hit Isten ajándéka, és az elfogadásához szükséges a mi hozzáállásunk is. Ezért nincsenek biztos módszerek a hit átadásában. Sokszor azt gondoljuk, hogy a hit valami kiegészítés, színezék az élethez – ez mennyiségi szemléletet tükröz. A hit azonban minőségi változást hoz, átjárja, átformálja életünket. Békesség költözik a hívő ember szívébe – fogalmazta meg a Főpásztor. A színeváltozás csodájában is átalakultak az apostolok. Isten azonban ritkán nyilatkozik meg látható formában, sokszor a lélek mélyén, gondolataink hátterében szólal meg. Ezért vegyük komolyan a bennünk munkálkodó Szentlelket.

Tudatában kell lennünk, hogy az a misszió, ami elkezdődött cigánytestvéreink körében, az a Szentlélek munkája. Isten mindig népet gyűjt maga köré. (III. kánon) Egyetlen néppé kovácsol bennünket, ahol nem számít a származás, a bőrszín - emelte ki Ternyák érsek.

Forrás: Szent István Televízió/Magyar Kurír
 
További írásaink

   5 éves a SZGYM

        AKTUÁLIS

MISSZIÓS
    RÓZSAFÜZÉR

 
 
HITTERJESZTÉS MŰVE
SZENT PÉTER APOSTOL MŰVE
SZENT GYERMEKSÉG MŰVE
MISSZIÓS UNIÓ
Célja, hogy támogassa a világméretů evangelizációt, és az egyetemes missziós lelkület terjedését.

Célja, hogy erősödjön és növekedjen a missziós- és bennszülött papság képzésének lelki és anyagi támogatása.
A gyermekeket és kamaszokat hívja a misszió kalandjába, hogy felébressze bennük a missziós lelkületet, támogassa a keresztény szolidaritás iránti nyitottságukat.
Célja, hogy a papok és szerzetesek között a missziós lelkület elmélyítésével növekedjen a hivatások száma.
 
   
   
     
H-1223 Budapest, Jókai Mór u. 14. Tel/Fax: (+36 1) 226 4610 • E-mail: pmmmisszio@gmail.com
honlapkészítés