Pápai Missziós muvek
PÁPAI MISSZIÓS MŰVEK

PONTIFICIE OPERE MISSIONARIE
PONTIFICAL MISSION SOCIETIES
Pápai logó
 
 
 
 
Misszió
Vatikáni dokumentumok
A Pápai Missziós Művek
Hírek, cikkek, archivum
Média
Támogatások

Amint engem küldött
az Atya,

úgy küldelek én is
    titeket (Jn 20,21)

MISSZIÓ
     ÚJ EVANGELIZÁCIÓ

II. János Pál pápa


az egyetemes
    misszió pápája

Hitterjesztés Műve
Szt. Péter Apostol Műve
Szent Gyermekség Műve
Missziós Unió
Kezdőlap arrow Misszió arrow Újkori missziók arrow Közösségi hálók: az igazság és a hit kapui; az evangelizáció új területei
Közösségi hálók: az igazság és a hit kapui; az evangelizáció új területei

Image

Szeptember 29-én, szombaton közzétették a jövőre esedékes 47. tömegkommunikációs világnap témáját, amelyet XVI. Benedek pápa a hit éve összefüggésében jelölt ki.
A Tömegtájékoztatás Pápai Tanácsának jegyzéke szerint: már nem arról van szó, hogy használjuk az internetet, mint az evangelizáció eszközét, hanem arról, hogy a mai ember életéhez hozzátartozik a digitális környezet is.

Antonio Spadaro SJ, a Civiltà Cattolica elnevezésű folyóirat igazgatója a Vatikáni Rádiónak adott interjújában elmondta: a pápa az üzenetben rendkívül szép metaforákat alkalmaz. Összekapcsolja a kaput és az élet területeit az igazsággal, a hittel és az evangelizációval. „Meglepő gesztusról van szó, mivel sokan úgy tartják, hogy a közösségi hálók veszélyt jelentenek az emberi kapcsolatok számára, különös tekintettel a fiatalokra. Ma a technológia több mint környezet; számos emberi tapasztalatot összekapcsoló szövetként jelentkezik, amely a kapcsolattartás, a megismerés helye. A pápa felteszi a kérdést: „a technológia segítheti-e az embereket, hogy találkozzanak Krisztussal a hitben?”.

A közösségi háló ma már nem az evangelizáció egyik eszköze, hanem olyan környezet, amelyben napjaink emberei élnek, ahová el kell vinni az evangélium tanítását – emelte ki Antonio Spadaro. Hozzátette: a pápa üzenete címével ledönti az ún. „digitális dualizmus” falait. Amíg azt ismétlik, hogy az embereknek ki kell lépniük a közösségi oldalakból, hogy valós kapcsolatokat éljenek, addig fennáll egy bizonyos skizofrénia, tudathasadás, amelyet a ma nemzedéke nehezen visel el.

A kihívás tehát az, hogy éljünk a mai idők szerint, amelyben a technológia nagy szerepet játszik. Az evangelizálásnak is szembe kell néznie ezzel a kihívással – szögezi le az olasz jezsuiták folyóiratának igazgatója. Utalva arra, hogy a II. Vatikáni Zsinat Inter Mirifica kezdetű határozatában kezdeményezte a tömegtájékoztatási világnapok megtartását, hangsúlyozta: az evangélium az emberek életére vonatkozik és az Egyház ott van jelen, ahol az emberek élnek.

A technológia ma már nem pusztán eszköz, hanem az evangéliumi élet, a spiritualitás egyik lehetséges helye. A pápa arra szólít fel bennünket, hogy ne térjünk ki e kihívás elől, hanem pozitívan kritikus magatartással éljük életünket, az evangéliumi életet a közösségi hálók korában – ismerteti Antonio Spadaro.

Vatikáni Rádió/Magyar Kurír
 
További írásaink

   5 éves a SZGYM

        AKTUÁLIS

MISSZIÓS
    RÓZSAFÜZÉR

 
 
HITTERJESZTÉS MŰVE
SZENT PÉTER APOSTOL MŰVE
SZENT GYERMEKSÉG MŰVE
MISSZIÓS UNIÓ
Célja, hogy támogassa a világméretů evangelizációt, és az egyetemes missziós lelkület terjedését.

Célja, hogy erősödjön és növekedjen a missziós- és bennszülött papság képzésének lelki és anyagi támogatása.
A gyermekeket és kamaszokat hívja a misszió kalandjába, hogy felébressze bennük a missziós lelkületet, támogassa a keresztény szolidaritás iránti nyitottságukat.
Célja, hogy a papok és szerzetesek között a missziós lelkület elmélyítésével növekedjen a hivatások száma.
 
   
   
     
H-1223 Budapest, Jókai Mór u. 14. Tel/Fax: (+36 1) 226 4610 • E-mail: pmmmisszio@gmail.com
honlapkészítés