Pápai Missziós muvek
SZENT GYERMEKSÉG MŰVE – MISSZIÓS GYERMEKEK TÁRSASÁGA
PONTIFICIUM OPUS A SANCTA INFANTIA

"Kis imával és kis áldozattal – gyermekek segítenek a gyermekeknek"
Pápai logó
 
 
 
 
Misszió
Vatikáni dokumentumok
A Pápai Missziós Művek
Hírek, cikkek, archivum
Média
Támogatások

Amint engem küldött
az Atya,

úgy küldelek én is
    titeket (Jn 20,21)

MISSZIÓ
     ÚJ EVANGELIZÁCIÓ

II. János Pál pápa


az egyetemes
    misszió pápája

Hitterjesztés Műve
Szt. Péter Apostol Műve
Szent Gyermekség Műve
Missziós Unió
Kezdőlap arrow Szent Gyermekség Műve arrow Hírek, írások arrow Magvetők, akik egyben az elvetett mag befogadói is - A Szent Gyermekség Műve nyári tábora
Magvetők, akik egyben az elvetett mag befogadói is - A Szent Gyermekség Műve nyári tábora

Image

A missziós gyermekcsoportok idén a Börzsönyben fekvő festői kis faluban, Kemencén töltötték szokásos évi táborukat.
A táborban készült fényképekből készült válogatás ITT ,
az összes fotó pedig IDE KATTINTVA tekinthető meg


A missziós gyermekek tábora nem kizárólag a nyaralásról, pihenésről, szórakozásról szól – bár ilyenekben is bőven volt részünk -, sokkal inkább az elmúlt tanévben végzett missziós tevékenységek összegzéséről és egyben a következő év feladataira való felkészülésről. Mindemellett a tábor remek alkalom az ország minden részéből érkezett missziós gyermekek és csoportkísérőik közötti kapcsolat elmélyítésére, igazi közösséggé való formálásra.

Az ország minden részéből érkeztek a missziós gyermekek a táborba, közöttük három görögatolikus iskola 45 kis missziósa. A csoportkísérőkön és az önkéntes felnőtt segítőkön kívül 17 fiatal középiskolás és egyetemista – az immáron hamarosan megalakuló országos Ifjúsági Missziós Társulat leendő tagjai segítették a tábor lebonyolítását.

Az idei év mottója: „Magvetők”, a tábor igéje pedig a Máté evangéliumi szakasz: „A jó földbe hullott mag az, aki meghallja az igét és meg is érti azt. Aztán gyümölcsöt hoz: az egyik százszorosat, a másik hatvanszorosat, a harmadik harmincszorosat."(Mt 13, 23)

Az egyes napok témái és programjai is e mottó köré szerveződtek: a magvetés, a földművelés, a természet és környezet ismerete, szeretete, tisztelete és védelme, a hit magvainak elvetése, gondozása – a tábor napjaiban mindezeket a témákat igyekeztünk körüljárni, és legfőképpen megélni.

A mindennapi szentmisében a gyerekek ünnepélyes körmenetben vitték az oltárhoz a felajánlási ajándékokat: a termőföldet, a gabonamagvakat, gyümölcsöket, virágokat, a kenyeret és a bort. A tábornyitó szentmisén Sebastian atya egy kis tálba ültetett néhány búzaszemet, melyet a lakók gondoskodására bízott, és amelyek a tábor végére szárba is szökkentek.

A tábor rendkívüliségét képezte, hogy minden napnak volt egy pártfogó missziós védőszentje, akiknek közbejárását kértük a táborozókért és az otthonmaradott missziós gyermekekért. Az esti ima előtt a gyerekek megismerhették az afrikai szentek: Bakhita Szent Jozefina és Boldog Isidore Bakanja, majd Lisieux-i Kis Szent Teréz, azután a gyermekek védőszentjei: Szent Sztilianosz és Bosco Szent János végül pedig Boldog Kalkuttai Teréz anya élettörténetét, a következő napunkat pedig e szentek és boldogok védelmébe helyeztük.

A tábor missziós jellege minden nap, más-más formában is megmutatkozott. A kis börzsönyi falu, Kemence lakói igen hamar felfigyeltek a sok zöldsapkás gyerek és felnőtt imádságos, mégis vidám jelenlétére, sőt a szentmiséken is többen részt vettek a faluból.

Nagy öröm, hogy szentmiséinken mindig több pap is koncelebrált. Sebastian atya mellett táborunk helyi segítője és pártfogója, Kemence plébánosa Kelemen Zoli atya minden nap velünk volt, és a szentmiséken kívül nagyon sok segítséget nyújtott a táborozóknak. Meglátogatott bennünket a nagybárkányi csoport plébánosa Nagy Richárd atya is, de a legnagyobb megtiszteltetést az jelentette, hogy a táborunk öt napja alatt két püspököt is: Márfy Gyula, veszprémi érseket és Beer Miklós, váci püspököt is vendégül láthattuk. Mindketten régóta ismerik és támogatják a magyarországi gyermekmissziót, mindenkor nagy szeretettel és barátsággal fordulnak a kis missziósok felé. Márfy Gyula érsek atya és Beer Miklós püspök atya már többször is részt vettek táborainkban, találkozóinkon, sőt egy-egy missziós csoport beiktatását is gyakran elvállalják. Nagy biztatást jelent, hogy a magyarországi főpapok személyükben is megmutatják missziós elkötelezettségüket, és szívükön viselik a gyermekmisszió ügyét.

A tábor végén mindannyian megállapíthattuk: a magyarországi gyermekmisszió magja valóban jó földbe hullott; az elmúlt években igazán megsokszorozódott gyümölcsöt hozott mind a gyermekekben és a családokban, mind az ő munkájuk által.

 
További írásaink

   5 éves a SZGYM

        AKTUÁLIS

MISSZIÓS
    RÓZSAFÜZÉR

 
 
HITTERJESZTÉS MŰVE
SZENT PÉTER APOSTOL MŰVE
SZENT GYERMEKSÉG MŰVE
MISSZIÓS UNIÓ
Célja, hogy támogassa a világméretů evangelizációt, és az egyetemes missziós lelkület terjedését.

Célja, hogy erősödjön és növekedjen a missziós- és bennszülött papság képzésének lelki és anyagi támogatása.
A gyermekeket és kamaszokat hívja a misszió kalandjába, hogy felébressze bennük a missziós lelkületet, támogassa a keresztény szolidaritás iránti nyitottságukat.
Célja, hogy a papok és szerzetesek között a missziós lelkület elmélyítésével növekedjen a hivatások száma.
 
   
   
     
H-1223 Budapest, Jókai Mór u. 14. Tel/Fax: (+36 1) 226 4610 • E-mail: pmmmisszio@gmail.com
honlapkészítés