Pápai Missziós muvek
SZENT GYERMEKSÉG MŰVE – MISSZIÓS GYERMEKEK TÁRSASÁGA
PONTIFICIUM OPUS A SANCTA INFANTIA

"Kis imával és kis áldozattal – gyermekek segítenek a gyermekeknek"
Pápai logó
 
 
 
 
Misszió
Vatikáni dokumentumok
A Pápai Missziós Művek
Hírek, cikkek, archivum
Média
Támogatások

Amint engem küldött
az Atya,

úgy küldelek én is
    titeket (Jn 20,21)

MISSZIÓ
     ÚJ EVANGELIZÁCIÓ

II. János Pál pápa


az egyetemes
    misszió pápája

Hitterjesztés Műve
Szt. Péter Apostol Műve
Szent Gyermekség Műve
Missziós Unió
Kezdőlap arrow Szent Gyermekség Műve arrow Hírek, írások arrow A Szent Gyermekség Műve is bemutatkozott a Váci Egyházmegyei Találkozón Pilinyben (+fotók)
A Szent Gyermekség Műve is bemutatkozott a Váci Egyházmegyei Találkozón Pilinyben (+fotók)

Image

A Váci Egyházmegyében immár hagyomány, hogy minden évben június végén megrendezik a plébániák találkozóját. A VIII. Váci Egyházmegyei Találkozó az idén egy kicsi egyházközségben, a mindössze 650 lelket számláló Pilinyben került megrendezésre június 29-30-án.


Image     Image

Beer Miklós püspök úr így fogalmazta meg a találkozó célját: „Hét évvel ezelőtt, 2005-ben, amikor Egyházunk az Eucharisztia Évét ünnepelte, - az egyik kis nógrádi faluban gondoltak egy nagyot, mely szerint rendeznének egy találkozót, két napos összejövetelt, amire meghívnák a Váci Egyházmegye összes katolikus hívőjét, és minden hitét kereső embert, hogy a hit jegyében, Krisztus jelenlétében összegyűljenek.”

Az idei találkozó mottója a következő volt: „Tegyétek szívből, lélekkel!”

Erre a mottóra nagyon is ráfeleltek azok a missziós gyermekek, akik Nagybárkányból, Fótról és Pásztóról a találkozó első napján elutaztak Pilinybe. A déli harangszót követően – amelyet a Kossuth Rádió országszerte Pilinyből közvetített – a gyermekek hívására a találkozóra érkezett látogatók együtt imádkozták az Úrangyalát, majd egy külön blokkban bemutatták a Szent Gyermekség Művét.

Image     Image

Kérdésekre válaszolva elmondták, hogy mit jelent számukra a misszió; és mit tesznek rendszeresen azokért a gyerekekért, akik távoli országokban, sokkal rosszabb körülmények között, gyakran háború vagy éhezés közepette élnek. Beszámoltak arról, hogy a missziós gyerekek minden nap imádkoznak egy Miatyánkot az árva gyermekekért, egy Üdvözlégy Máriát az éhezőkért és egy Dicsőséget a beteg gyermekekért. Az ima mellett a zsebpénzükből félretesznek az adománygyűjtő dobozba. A missziós csoport tagjai havonta egyszer külön missziós foglalkozáson vesznek részt, évente találkoznak a többi missziós csoporttal az Országos Találkozón és a Missziós Táborban.

Image      Image

Az egyik „nagy” missziós elmondta, hogy nemcsak a távoli, afrikai, ázsiai, dél-amerikai gyerekekért imádkoznak, hanem minden szomorú, beteg és rászoruló gyerekért - akár az iskolában, akár a családban vagy az ismerősök között. „Amikor szomorú híreket hallunk, pl. árvízről, vagy a vörösiszap-áradatról Devecserben, olyankor külön is összejöttünk, imádkoztunk és adományokat gyűjtöttünk.”

A kérdésre: "Hogy érzed, észrevetted-e, hogy az osztálytársaid másképpen néznek rád, amióta missziós vagy?" - az egyik kis missziós így válaszolt: "Az iskolában a társaim jobban megbecsülnek, több barátom van, kevesebbet verekszem, veszekszem, és a szüleim is büszkék rám."

     

 
További írásaink

   5 éves a SZGYM

        AKTUÁLIS

MISSZIÓS
    RÓZSAFÜZÉR

 
 
HITTERJESZTÉS MŰVE
SZENT PÉTER APOSTOL MŰVE
SZENT GYERMEKSÉG MŰVE
MISSZIÓS UNIÓ
Célja, hogy támogassa a világméretů evangelizációt, és az egyetemes missziós lelkület terjedését.

Célja, hogy erősödjön és növekedjen a missziós- és bennszülött papság képzésének lelki és anyagi támogatása.
A gyermekeket és kamaszokat hívja a misszió kalandjába, hogy felébressze bennük a missziós lelkületet, támogassa a keresztény szolidaritás iránti nyitottságukat.
Célja, hogy a papok és szerzetesek között a missziós lelkület elmélyítésével növekedjen a hivatások száma.
 
   
   
     
H-1223 Budapest, Jókai Mór u. 14. Tel/Fax: (+36 1) 226 4610 • E-mail: pmmmisszio@gmail.com
honlapkészítés