Pápai Missziós muvek
PÁPAI MISSZIÓS MŰVEK

PONTIFICIE OPERE MISSIONARIE
PONTIFICAL MISSION SOCIETIES
Pápai logó
 
 
 
 
Misszió
Vatikáni dokumentumok
A Pápai Missziós Művek
Hírek, cikkek, archivum
Média
Támogatások

Amint engem küldött
az Atya,

úgy küldelek én is
    titeket (Jn 20,21)

MISSZIÓ
     ÚJ EVANGELIZÁCIÓ

II. János Pál pápa


az egyetemes
    misszió pápája

Kezdőlap arrow Vatikáni dokumentumok arrow Hírek a Vatikánból arrow Tanzániai püspök a Pápai Missziós Művek és a Népek Evangelizációja Kongregáció élén
Tanzániai püspök a Pápai Missziós Művek és a Népek Evangelizációja Kongregáció élén

Image

XVI. Benedek pápa – elfogadta Piergiuseppe Vacchelli címzetes érsek, a Népek Evangelizálása Kongregáció társtitkárának és a Pápai Missziós Művek elnökének - életkorára miatti - lemondását, és utódául Protase Rugambwa tanzániai püspököt nevezte ki, akit egyben érseki rangra emelt.
„Személye és elhivatottsága emlékeztessen bennünket az Egyház növekedésére és arra a mindenkor érvényes felszólításra, hogy necsak ezt a növekedést tápláljuk és támogassuk, hanem azoknak a szükségleteit is, akik a szegények és kiszolgáltatottakat szolgálják a világ túloldalán.” – mondta üdvözlő beszédében Father Andrew Small, az amerikai PMM igazgatója.

Protase Rugambwa érsek 1960-ban született a tanzániai Bunenában. Papnövendékként a St. Charles Lwanga Segerea szemináriumban készült későbbi hivatására. 1990-ben, tanzániai látogatásakor boldog II. János Pál pápa szentelte pappá. Rugambwa érsek a pasztorális teológia doktori címét a római Pápai Lateráni Egyetemen szerezte meg.

A Rulenge Egyházmegyében végzett plébániai szolgálaton, szemináriumi tanárságon és hivatásgondozói feladatokon keresztül vezetett Rugambwa érsek útja. Legutoljára Kigoma püspökeként közel 1,8 millió katolikus (Tanzánia teljes népességének mintegy 24 százaléka) egyházi vezetője volt. Egyházmegyéjét, és az ott szolgáló mintegy 50 helyi születésű pap, 150 szerzetesnővér és 20 szerzetes munkáját a Pápai Missziós Művek rendszeresen támogatja.

Forrás: PMS USA
 
További írásaink

   5 éves a SZGYM

        AKTUÁLIS

MISSZIÓS
    RÓZSAFÜZÉR

 
 
HITTERJESZTÉS MŰVE
SZENT PÉTER APOSTOL MŰVE
SZENT GYERMEKSÉG MŰVE
MISSZIÓS UNIÓ
Célja, hogy támogassa a világméretů evangelizációt, és az egyetemes missziós lelkület terjedését.

Célja, hogy erősödjön és növekedjen a missziós- és bennszülött papság képzésének lelki és anyagi támogatása.
A gyermekeket és kamaszokat hívja a misszió kalandjába, hogy felébressze bennük a missziós lelkületet, támogassa a keresztény szolidaritás iránti nyitottságukat.
Célja, hogy a papok és szerzetesek között a missziós lelkület elmélyítésével növekedjen a hivatások száma.
 
   
   
     
H-1223 Budapest, Jókai Mór u. 14. Tel/Fax: (+36 1) 226 4610 • E-mail: pmmmisszio@gmail.com
honlapkészítés