Pápai Missziós muvek
PÁPAI MISSZIÓS MŰVEK

PONTIFICIE OPERE MISSIONARIE
PONTIFICAL MISSION SOCIETIES
Pápai logó
 
 
 
 
Misszió
Vatikáni dokumentumok
A Pápai Missziós Művek
Hírek, cikkek, archivum
Média
Támogatások

Amint engem küldött
az Atya,

úgy küldelek én is
    titeket (Jn 20,21)

MISSZIÓ
     ÚJ EVANGELIZÁCIÓ

II. János Pál pápa


az egyetemes
    misszió pápája

Kezdőlap arrow Vatikáni dokumentumok arrow Hírek a Vatikánból arrow Pápua Új-Guinea: az Egyház szólaljon meg a közéleti vitákban - bíztat Benedek pápa
Pápua Új-Guinea: az Egyház szólaljon meg a közéleti vitákban - bíztat Benedek pápa

Image

Az Egyház arra kapott meghívást, hogy hallassa hangját a közéleti vitákban a közjó érdekében – állapította meg a Szentatya június 9-én, szombaton délelőtt, Pápua Új-Guinea ad limina látogatást végző püspökeihez intézett beszédében.
Amikor az Egyház részt vesz a közéleti vitákban, akkor azt jogosan teszi, mivel hozzá kíván járulni a közjóhoz, anélkül, hogy konkrét politikai megoldásokat javasolna. Az egyház erkölcsi alapelvei mindenki számára hozzáférhetők és szükségesek a polgári társadalom igazságos rendjének megvalósításához.

A pápa arra buzdította Pápua Új-Guinea és a Salamon-szigetek főpásztorait, hogy folytassák a párbeszédet a polgári hatóságokkal, hogy az Egyház szabadon szólhasson és felkínálhassa szolgálatát a közjó érdekében, maradéktalanul követve az evangéliumi értékeket.

XVI. Benedek pápa kiemelte a család elsődleges szerepét mind az Egyházban, mind a társadalomban. Az Egyház szüntelenül hirdeti, hogy a család az egy férfi és egy nő közötti házasság természetes intézményén alapul. A keresztények esetében a házastársi egyezséget Krisztus a szentség rangjára emelte. A főpásztorok számára jelentsen prioritást a házasság és a család evangelizációja a katolikus erkölcs tanításának megfelelően.

A megfelelő hitoktatásban részesült világi hívek és a helyesen képzett papság jobban ellent tud állni a szekularizált világ kísértéseinek – fejtette ki a pápa. Ezek a tanúságtevők segítenek majd abban, hogy az Egyház továbbra is az evangelizáció hatékony eszköze maradjon hazájukban, vonzó erőt jelentsen azok számára, akik még nem ismerik Krisztust, bátorítsa azokat, akiknek elhalványult a hite. A pápa végül elismeréssel szólt a püspökök elkötelezettségéről a szegények és betegek érdekében, különös tekintettel az AIDS-ben szenvedőkre.


Forrás: Vatikáni Rádió/Magyar Kurír
 
További írásaink

   5 éves a SZGYM

        AKTUÁLIS

MISSZIÓS
    RÓZSAFÜZÉR

 
 
HITTERJESZTÉS MŰVE
SZENT PÉTER APOSTOL MŰVE
SZENT GYERMEKSÉG MŰVE
MISSZIÓS UNIÓ
Célja, hogy támogassa a világméretů evangelizációt, és az egyetemes missziós lelkület terjedését.

Célja, hogy erősödjön és növekedjen a missziós- és bennszülött papság képzésének lelki és anyagi támogatása.
A gyermekeket és kamaszokat hívja a misszió kalandjába, hogy felébressze bennük a missziós lelkületet, támogassa a keresztény szolidaritás iránti nyitottságukat.
Célja, hogy a papok és szerzetesek között a missziós lelkület elmélyítésével növekedjen a hivatások száma.
 
   
   
     
H-1223 Budapest, Jókai Mór u. 14. Tel/Fax: (+36 1) 226 4610 • E-mail: pmmmisszio@gmail.com
honlapkészítés