Pápai Missziós muvek
SZENT GYERMEKSÉG MŰVE – MISSZIÓS GYERMEKEK TÁRSASÁGA
PONTIFICIUM OPUS A SANCTA INFANTIA

"Kis imával és kis áldozattal – gyermekek segítenek a gyermekeknek"
Pápai logó
 
 
 
 
Misszió
Vatikáni dokumentumok
A Pápai Missziós Művek
Hírek, cikkek, archivum
Média
Támogatások

Amint engem küldött
az Atya,

úgy küldelek én is
    titeket (Jn 20,21)

MISSZIÓ
     ÚJ EVANGELIZÁCIÓ

II. János Pál pápa


az egyetemes
    misszió pápája

Hitterjesztés Műve
Szt. Péter Apostol Műve
Szent Gyermekség Műve
Missziós Unió
Missziósok zarándoklata

Image

A Bosco Szent János nevét viselő missziós gyermekcsoport május 13-ra kirándulással egybekötött zarándoklatot szervezett. Fő cél a Skapuláré felvétele volt, valamint a zarándoklat felajánlása a bérmálkozásra készülőkért.

Nyőgér Dezsőné, Anna a missziós gyermekcsoport kísérőjének beszámolója
    Nagy izgalom előzte meg a kirándulást, hiszen az idő éppen ezen a hétvégén szeles, esős, hideg lett.  Már ezt is az Isteni Gondviselésre bíztuk, és jól tettük, hiszen vasárnapra kisütött a nap.

    Eső állomásunk Attyapuszta volt, ahol a lelki tisztulásra várakozva megismerkedhettünk Marcell atya életével. A kármelita nővérekkel imádkozott rendhagyó Keresztúti ájtatosság az Öröm Útja volt. A szentmise után a szerzetes nővér tanúságtételét jól szívünkbe véstük. Értjük, mit jelent a Skapuláré, és mi is ott tartjuk Jézus és Mária Szívének szent képét szívünk közelében.

Image

Image

1. a Skapuláré lényegének megismerése, Jozefa nővér tanúságtétele, a mag szívbe helyezése.
2. énekeljük, hogy Indulj az Úton (nagy utunk előtt)

    A következő kegyhely, amelyet felkerestünk Vasvár volt. Hogy élményszerű is legyen a kirándulás a Királyok kútját, a zenélő kutat is megszólaltattuk. Majd leereszkedtünk a csónakázó tóhoz, és megcsodáltuk a különleges fa keresztúti állomásokat, Mária imára kulcsolt kezeivel. Aztán meghallgattunk egy mondát, és kíváncsian figyeltük, ki az, aki elhitte a vasvári vár és a kígyókirályról szóló mesét. Nagyon elfáradtunk, de a vasvári missziós érdeklődők olyan fürgék voltak, hogy nem lustálkodhattunk.

    Máris indultunk Külsővatra, hogy a Szűz Anya áldását kérjük, és csodálatos módon meg is kaptuk. Pedig jól elkéstünk. A Plébános Úr nemhogy mérges nem volt, hanem még énekelt is nekünk örömében.

Image

Image

3. a bakonyjákói, városlődi, pápakovácsi gyerekek, szülők mellett már a vasvári érdeklődők is ott vannak a hitoktatóval.
4. a célbaérés: Külsővaton felvették a Skapulárét a missziósok. Addig érett a mag.

    Ugyanilyen szívélyes  fogadtatásban volt részünk Pápán, a Szent József Kápolnában.  A Pápai Mária Rádió főszerkesztője és lelkes imacsoportja várt minket. Beszéltek nekünk a Mária Rádiós missziós feladatról, azután megnéztük a Családok Útját a Kápolna kertjében.

    A visszajelzésekből már tudjuk, hogy bármilyen nehézség volt is előttünk, legfontosabbnak a Skapuláré Szűz Anya áldását tartottuk. Kitartóan és Istenben bízva így érkeztünk el célunkhoz, és ha valami program el is maradt, nem sajnáljuk, mert a lényeg megtörtént.

    Az Út végén Jézus vár minket, közben pedig a Szűz Anya fogja a kezünket.
Skapuláré: … kis szövetdarab, melyet rendekhez csatlakozás jeléül világiak is viselnek, rendszerint a ruha alatt. A hagyomány szerint a Szűzanya angyalok és szentek kíséretében jelent meg Szt Simonnak, s átnyújtotta neki a skapulárét azzal az ígérettel, hogy viselője nem jut a pokol tüzére: „az üdvösség jele és záloga azoknak, akik hordják és abban halnak meg”. - E skapulárét az Istenanya ruhájaként, Mária különleges tiszt-ének és oltalmának jeleként viselték szerzetesek, hívek és pápák. A követelmény, hogy állandóan viselni kell, az Isten előtti állandó jelenlét, a szüntelen imádság jelképe. A karmeliták számára a skapuláré a szerzetesi ruha legdrágább darabja, a Szűz Mária iránti gyermeki áhítat és odaadás különleges jele, amely a Kármelhegyi Boldogasszony évszázadokon át megtapasztalt anyai oltalmára is emlékezteti őket.
Forrás: Magyar Katolikus Lexikon


 
További írásaink

   5 éves a SZGYM

        AKTUÁLIS

MISSZIÓS
    RÓZSAFÜZÉR

 
 
HITTERJESZTÉS MŰVE
SZENT PÉTER APOSTOL MŰVE
SZENT GYERMEKSÉG MŰVE
MISSZIÓS UNIÓ
Célja, hogy támogassa a világméretů evangelizációt, és az egyetemes missziós lelkület terjedését.

Célja, hogy erősödjön és növekedjen a missziós- és bennszülött papság képzésének lelki és anyagi támogatása.
A gyermekeket és kamaszokat hívja a misszió kalandjába, hogy felébressze bennük a missziós lelkületet, támogassa a keresztény szolidaritás iránti nyitottságukat.
Célja, hogy a papok és szerzetesek között a missziós lelkület elmélyítésével növekedjen a hivatások száma.
 
   
   
     
H-1223 Budapest, Jókai Mór u. 14. Tel/Fax: (+36 1) 226 4610 • E-mail: pmmmisszio@gmail.com
honlapkészítés