Pápai Missziós muvek
PÁPAI MISSZIÓS MŰVEK

PONTIFICIE OPERE MISSIONARIE
PONTIFICAL MISSION SOCIETIES
Pápai logó
 
 
 
 
Misszió
Vatikáni dokumentumok
A Pápai Missziós Művek
Hírek, cikkek, archivum
Média
Támogatások

Amint engem küldött
az Atya,

úgy küldelek én is
    titeket (Jn 20,21)

MISSZIÓ
     ÚJ EVANGELIZÁCIÓ

II. János Pál pápa


az egyetemes
    misszió pápája

Kezdőlap arrow Vatikáni dokumentumok arrow Hírek a Vatikánból arrow A Szentatya fogadta a Pápai Missziós Művek nemzeti igazgatóit
A Szentatya fogadta a Pápai Missziós Művek nemzeti igazgatóit

Image

XVI. Benedek pápa május 11-én délelőtt az Apostoli Palota Kelemen-termében fogadta a Pápai Missziós Művek közgyűlésének résztvevőit, akik éves plenáris ülésükre gyűltek össze a Vatikánban a világ számos országából.
A Szentatya beszédében köszöntötte Fernando Filoni bíborost, a Népek Evangelizálása Kongregáció prefektusát és megemlékezett a dikasztérium váratlanul elhunyt altitkáráról, a 68 éves misszionárius atyáról, P. Massimo Cenci-ről.

A Pápai Missziós Művek nemzeti igazgatóihoz szólva Benedek pápa az evangelizáció jelentőségéről beszélt, amelyet az egyház most még nagyobb léptekben kíván végezni a világban. Az embereket Krisztushoz kell vezetni, aki az Igazság és akiben az emberiség felfedezheti léte értelmét, aki által üdvösséget nyer és fejlődni tud a békességben és az igazságosságban. Ezért a Pápai Missziós Művek számára a hit éve különleges jelentőséggel bír – hangsúlyozta a Szentatya. A keresztény közösségeknek szükségük van arra, hogy újból meghallják Krisztus szavát, aki a megtérésre és az új evangelizációra hívja őket. Ehhez pedig olyan hithirdetőkre van szükség, akik személyes és mindennapi kapcsolatban vannak Krisztussal, ismerik és mély szeretettel vannak iránta.

A missziónak újból hinnie kell Isten működésében. A Szentlélek erejéért és világosságáért kell fohászkodni, továbbá határozottan és nagylelkűen kell tevékenykedni ahhoz, hogy az Evangélium hirdetésének egy új korszaka kezdődhessen meg – mondta a Szentatya. Ez a feladat olykor nehézségekkel és fájdalmakkal jár. Az Egyház azonban az üldöztetések idején se veszítsen bátorságából, hanem maradjon hű az Úr által adott küldetéséhez tudva azt, hogy a kereszténység történetében a vértanúság jelen van az Evangélium útján. Krisztus üzenete nem igazodhat a mai világ elvárásaihoz, mert az prófécia és szabadulás, egy új emberiség vetőmagja, amely csakis az idők végezetén fog maradéktalanul beteljesedni.

Benedek pápa ezt követően a Pápai Missziós Művek felelőseihez szólva emlékeztette őket legfontosabb feladataikra, így pl. Krisztus tanítványai missziós küldetésének megerősítésére. Oktató és felkészítő munkájuk a missziós tevékenységre részét képezi a lelkipásztori szolgálatnak, mert a „missio ad gentes” (a népeknek szóló misszió) az Egyház apostoli tevékenységének paradigmáját képezi.

Beszéde végén a Boldogságos Szűz, a Missziók Királynőjének oltalmába ajánlotta a Pápai Missziós Művek munkáját, hogy elősegítse a missziós lelkületet és együttműködést. A Szentatya imáiról biztosította a jelenlévőket és kifejezte elismerését a Népek Evangelizálása Kongregációjának és a Pápai Missziós Műveknek a hit évére szóló kezdeményezéseiért.

Forrás: Vatikáni Rádió/Vatican News
 
További írásaink

   5 éves a SZGYM

        AKTUÁLIS

MISSZIÓS
    RÓZSAFÜZÉR

 
 
HITTERJESZTÉS MŰVE
SZENT PÉTER APOSTOL MŰVE
SZENT GYERMEKSÉG MŰVE
MISSZIÓS UNIÓ
Célja, hogy támogassa a világméretů evangelizációt, és az egyetemes missziós lelkület terjedését.

Célja, hogy erősödjön és növekedjen a missziós- és bennszülött papság képzésének lelki és anyagi támogatása.
A gyermekeket és kamaszokat hívja a misszió kalandjába, hogy felébressze bennük a missziós lelkületet, támogassa a keresztény szolidaritás iránti nyitottságukat.
Célja, hogy a papok és szerzetesek között a missziós lelkület elmélyítésével növekedjen a hivatások száma.
 
   
   
     
H-1223 Budapest, Jókai Mór u. 14. Tel/Fax: (+36 1) 226 4610 • E-mail: pmmmisszio@gmail.com
honlapkészítés