Pápai Missziós muvek
PÁPAI MISSZIÓS MŰVEK

PONTIFICIE OPERE MISSIONARIE
PONTIFICAL MISSION SOCIETIES
Pápai logó
 
 
 
 
Misszió
Vatikáni dokumentumok
A Pápai Missziós Művek
Hírek, cikkek, archivum
Média
Támogatások

Amint engem küldött
az Atya,

úgy küldelek én is
    titeket (Jn 20,21)

MISSZIÓ
     ÚJ EVANGELIZÁCIÓ

II. János Pál pápa


az egyetemes
    misszió pápája

Kezdőlap arrow Vatikáni dokumentumok arrow Hírek a Vatikánból arrow A Pápai Missziós Művek nemzeti igazgatóinak éves közgyűlése
A Pápai Missziós Művek nemzeti igazgatóinak éves közgyűlése

Image

Május 7. és 12. között a római Salesianumban találkoznak újból a PMM-nek a világ minden tájáról összegyűlt nemzeti igazgatói valamint a szervezet elnöke és főtitkára.
A közgyűlés első szakaszában szokás szerint lelkipásztori értekezletre kerül sor, amelyet Piergiuseppe Vacchelli bíboros, a Népek Evangelizációja Kongregáció társtitkára, a PMM elnöke nyit meg.

Az idei évben a lelkipásztori értekezlet főtémája: „Ad Gentes misszió – Küldetés a népekhez, mint az Új Evangelizáció egy formája”, amelyet Monsignor Aldo Giordano, a Szentszéknek az Európa Tanácsba akkreditált állandó megfigyelője, valamint Fr. Vito Del Prete, a Missziós Unió főtitkára előadása vezet fel, majd ezt követően a PMM igazgatók munkacsoportokban vitatnak meg.

A közgyűlés rendes ülésszaka május 9-én, szerdán kezdődik. Vacchelli bíboros a PMM Statutuma előírásainak megfelelően előterjeszti a Pápai Missziós Művek előző évi működéséről szóló jelentést, bemutatja az új nemzeti igazgatókat, a közgyűlés levezető tisztségviselőit és a 2011-es közgyűlés jegyzőkönyveit.

Ezt követően kerül sor a Pápai Missziós Művek négy ágazata főtitkárainak beszámolóira, amelyben bemutatják az előző év határozatainak végrehajtását, a következő évre tervezett költségvetést és a különböző projektek számára beérkezett támogatási kérelmeket.

Elsőként Fr. Timothy Lehane SVD, a Hitterjesztés Műve főtitkára, majd Mgr. Jan Dumon, a Szent Péter Apostol Műve főtitkárának előadására kerül sor.

Csütörtökön, május 10-én Baptistine Ralamboarison, a Szent Gyermekség Műve főtitkára és Fr. Vito Del Prete, a Pápai Külmissziós Intézet vezetője, a Missziós Unió főtitkára, a Missziós Módszertani Központ igazgatója számolnak be munkájukról.

E nap délutánján a támogatási kérelmek földrészenkénti részletes megvitatására kerül sor.

A program pénteken, május 11-én a testület határozathozatalaival, a költségvetés és egyéb projektek elfogadásával folytatódik.

A 2012. évi közgyűlés Mgr.Vacchelli, a PMM elnökének záróbeszédével zárul. A PMM nemzeti igazgatói délután ünnepélyes szentmisét mutatnak be a Szent Péter Bazilikában, majd meglátogatják a Szent Pál Kollégiumot.

Szombaton, május 12-én a Szentatya, XVI. Benedek audienciún fogadja a közgyűlés résztvevőit.

Forrás: Vatican News
 
További írásaink

   5 éves a SZGYM

        AKTUÁLIS

MISSZIÓS
    RÓZSAFÜZÉR

 
 
HITTERJESZTÉS MŰVE
SZENT PÉTER APOSTOL MŰVE
SZENT GYERMEKSÉG MŰVE
MISSZIÓS UNIÓ
Célja, hogy támogassa a világméretů evangelizációt, és az egyetemes missziós lelkület terjedését.

Célja, hogy erősödjön és növekedjen a missziós- és bennszülött papság képzésének lelki és anyagi támogatása.
A gyermekeket és kamaszokat hívja a misszió kalandjába, hogy felébressze bennük a missziós lelkületet, támogassa a keresztény szolidaritás iránti nyitottságukat.
Célja, hogy a papok és szerzetesek között a missziós lelkület elmélyítésével növekedjen a hivatások száma.
 
   
   
     
H-1223 Budapest, Jókai Mór u. 14. Tel/Fax: (+36 1) 226 4610 • E-mail: pmmmisszio@gmail.com
honlapkészítés