Pápai Missziós muvek
HITTERJESZTÉS MŰVE
PONTIFICIUM OPUS
A PROPAGANDA FIDEI


„… hogy az Evangélium minél jobban elterjedjen…”
Pápai logó
 
 
 
 
Misszió
Vatikáni dokumentumok
A Pápai Missziós Művek
Hírek, cikkek, archivum
Média
Támogatások

Amint engem küldött
az Atya,

úgy küldelek én is
    titeket (Jn 20,21)

MISSZIÓ
     ÚJ EVANGELIZÁCIÓ

II. János Pál pápa


az egyetemes
    misszió pápája

Kezdőlap arrow Hitterjesztés Műve arrow Magyar misszionáriusok tegnap és ma arrow Indonéz püspök tett látogatást a székesfehérvári püspökségen
Indonéz püspök tett látogatást a székesfehérvári püspökségen

Image

Ruteng püspöke, Hubertus Leteng régóta szeretett volna Magyarországra utazni. Egyházmegyéjében szolgáltak magyar verbiták is, köztük a két éve elhunyt Mészáros Ferenc szerzetes.




Ferenc atyát 1961-ben küldték Indonéziába misszióba. Három év múlva megkapta önálló plébániáját, Ranggut, ahol 1998-ig működött. A Flores szigetén fekvő missziós telepről küldte színes, sokszor regénybe illő beszámolóit a Vatikáni Rádiónak. 1998-tól tíz évig négy újabb településen volt lelkipásztor a rutengi egyházmegyében. Mészáros Ferenc komoly barátságot kötött Leteng püspökkel, aki fontosnak tartotta, hogy meglátogassa azt a helyet, ahol papja elhunyt. A misszionárius utolsó éveiben ugyanis hazaköltözött, és súlyos betegen, 2010-ben hunyt el a székesfehérvári papi otthonban.

Spányi Antal székesfehérvári püspök örömmel fogadta indonéz püspöktársát, akivel megvitatták az iszlám–keresztény párbeszéd ügyét és természetesen egyházmegyéjük sajátosságait, a papság helyzetét, az egyházközségek hitéletét is. Ruteng püspöke elmondta: körülbelül 100 éve van kereszténység hazájukban. Valamikor nagy szükség volt misszionáriusokra, hogy segítsék a kereszténység terjedését, ma már azonban Indonéziából küldhetnek misszionáriusokat. A püspök tolmácsa és kísérője, Magung Fransis verbita szerzetes is a rutengi egyházmegyéből érkezett Magyarországra, mert mára hazánk is missziós területté vált.

Leteng püspök indonéz szakrális kézműves ajándékokat adott át Spányi Antal püspöknek, majd megtekintette a Püspöki Palotát, az Egyházmegyei Múzeumot. A közös ebéd után folytatta magyarországi körútját.

Forrás: Magyar Kurír
 
További írásaink

   5 éves a SZGYM

        AKTUÁLIS

MISSZIÓS
    RÓZSAFÜZÉR

 
 
HITTERJESZTÉS MŰVE
SZENT PÉTER APOSTOL MŰVE
SZENT GYERMEKSÉG MŰVE
MISSZIÓS UNIÓ
Célja, hogy támogassa a világméretů evangelizációt, és az egyetemes missziós lelkület terjedését.

Célja, hogy erősödjön és növekedjen a missziós- és bennszülött papság képzésének lelki és anyagi támogatása.
A gyermekeket és kamaszokat hívja a misszió kalandjába, hogy felébressze bennük a missziós lelkületet, támogassa a keresztény szolidaritás iránti nyitottságukat.
Célja, hogy a papok és szerzetesek között a missziós lelkület elmélyítésével növekedjen a hivatások száma.
 
   
   
     
H-1223 Budapest, Jókai Mór u. 14. Tel/Fax: (+36 1) 226 4610 • E-mail: pmmmisszio@gmail.com
honlapkészítés