Pápai Missziós muvek
PÁPAI MISSZIÓS MŰVEK

PONTIFICIE OPERE MISSIONARIE
PONTIFICAL MISSION SOCIETIES
Pápai logó
 
 
 
 
Misszió
Vatikáni dokumentumok
A Pápai Missziós Művek
Hírek, cikkek, archivum
Média
Támogatások

Amint engem küldött
az Atya,

úgy küldelek én is
    titeket (Jn 20,21)

MISSZIÓ
     ÚJ EVANGELIZÁCIÓ

II. János Pál pápa


az egyetemes
    misszió pápája

Kezdőlap arrow Vatikáni dokumentumok arrow Hírek a Vatikánból arrow Surrexit Christus, spes mea - Feltámadt reményem, Krisztus
Surrexit Christus, spes mea - Feltámadt reményem, Krisztus

Image

XVI. Benedek pápa húsvétvasárnapi Urbi et Orbi üzenetében a szenvedő helyi egyházakért is könyörgött.
Feltámadt Krisztus, adj reményt a Közel-Keletnek, hogy a térség minden etnikai, kulturális és vallási tényezője együttműködjön a közjó és az emberi jogok tiszteletben tartása érdekében. Különösen Szíriában szűnjön meg a vérontás, és haladéktalanul lépjenek a tisztelet, a párbeszéd és a kiengesztelődés útjára, mint ahogy ezt a nemzetközi közösség is kívánja.

A Szíriából érkező számos menekült, akinek szüksége van a humanitárius segítségre, találjon befogadásra és szolidaritásra, hogy így nyerjen enyhülést fájdalmas szenvedésük. A húsvéti győzelem bátorítsa az iraki népet, hogy erőfeszítést nem kímélve haladjon előre a stabilitás és a fejlődés útján. A Szentföldön az izraeliek és a palesztinok bátran kezdjék újra a békefolyamatot.

A gonoszon és a halálon győzedelmeskedő Úr támogassa az afrikai földrész keresztény közösségeit, adjon nekik reményt, hogy szembenézhessenek a nehézségekkel, tegye őket a béke munkásaivá és a fejlődés előmozdítóivá abban a társadalomban, amelyhez tartoznak.

A Feltámadt Jézus nyújtson vigaszt Afrika szarva szenvedő népeinek és segítse elő kiengesztelődésüket, segítse a Nagy Tavak vidékét, Szudánt és Dél-Szudánt, megadva mindegyik térség lakóinak a megbocsátás erejét. Malinak, amely törékeny politikai változáson megy keresztül, a dicsőséges Krisztus adja meg a béke és a stabilitás kegyelmét. Nigériát, amely az elmúlt hónapokban véres terrortámadások színhelye volt, a húsvéti öröm töltse el szükséges erővel, hogy ismét folytathassa egy békés és minden állampolgára vallási szabadságát tiszteletben tartó társadalom építését.

Áldott húsvétot mindenkinek!

Forrás: Vatikáni Rádió/Magyar Kurír
 
További írásaink

   5 éves a SZGYM

        AKTUÁLIS

MISSZIÓS
    RÓZSAFÜZÉR

 
 
HITTERJESZTÉS MŰVE
SZENT PÉTER APOSTOL MŰVE
SZENT GYERMEKSÉG MŰVE
MISSZIÓS UNIÓ
Célja, hogy támogassa a világméretů evangelizációt, és az egyetemes missziós lelkület terjedését.

Célja, hogy erősödjön és növekedjen a missziós- és bennszülött papság képzésének lelki és anyagi támogatása.
A gyermekeket és kamaszokat hívja a misszió kalandjába, hogy felébressze bennük a missziós lelkületet, támogassa a keresztény szolidaritás iránti nyitottságukat.
Célja, hogy a papok és szerzetesek között a missziós lelkület elmélyítésével növekedjen a hivatások száma.
 
   
   
     
H-1223 Budapest, Jókai Mór u. 14. Tel/Fax: (+36 1) 226 4610 • E-mail: pmmmisszio@gmail.com
honlapkészítés