Pápai Missziós muvek
HITTERJESZTÉS MŰVE
PONTIFICIUM OPUS
A PROPAGANDA FIDEI


„… hogy az Evangélium minél jobban elterjedjen…”
Pápai logó
 
 
 
 
Misszió
Vatikáni dokumentumok
A Pápai Missziós Művek
Hírek, cikkek, archivum
Média
Támogatások

Amint engem küldött
az Atya,

úgy küldelek én is
    titeket (Jn 20,21)

MISSZIÓ
     ÚJ EVANGELIZÁCIÓ

II. János Pál pápa


az egyetemes
    misszió pápája

Hitterjesztés Műve
Szt. Péter Apostol Műve
Szent Gyermekség Műve
Missziós Unió
Kezdőlap arrow Hitterjesztés Műve arrow Hírek a világmisszióból arrow Hongkong: John Tong bíboros az imára szólít a vatikáni-kínai párbeszédért
Hongkong: John Tong bíboros az imára szólít a vatikáni-kínai párbeszédért

Image

A hongkongi helyi egyház a híd szerepét tölti be és nagyban hozzájárul a kínai egyház megsegítéséhez
A február 18-i konzisztóriumon kreált bíboros, John Tong március 3-án hálaadó szentmisét mutatott be a nagyváros Szeplőtelen Fogantatásnak szentelt székesegyházában, amelynek alkalmával megnevezte az egyházmegye négy alapvető lelkipásztori feladatát. Ezek a következők: az új evangelizáció, a papok és szerzetesek hivatásának elősegítése, a nem kínai katolikus hívek lelkipásztori ellátása és az egyház helyzete Kínában. A Fides missziós hírügynökség szerint a szentmisén koncelebrált John Hung tajvani érsek, a régió püspöki konferenciájának elnöke, továbbá José Lai makaói püspök, Paul Russell prelátus, szentszéki megbízott ügyvivő Tajvanon, Joseph Zen bíboros, hongkongi nyugalmazott püspök, és mintegy 100 pap. A hálaadó szertartáson mintegy ezer hívő vett részt, köztük az anglikán és a protestáns egyház lelkipásztorai.

Tong bíboros homíliájában arra hívta a híveket, hogy imádkozzanak a Vatikán és Kína közötti párbeszéd újrafelvételéért. A hongkongi helyi egyház a híd szerepét tölti be és nagyban hozzájárul a kínai egyház megsegítéséhez, továbbá ahhoz, hogy újra szeretetközösségre lépjen a pápával és az egyetemes egyházzal.

Az AsiaNews hírügynökség szerint Tong bíboros március 2-án, újságíróknak nyilatkozva elmondta, hogy megbeszélést folytatott a kínai kormány egyes tagjaival hangsúlyozva számukra a párbeszéd jelentőségét. Kína gazdasági szempontból egyre szabadabbá válik, viszont egyházpolitikája még korlátozott. Mindennek ellenére a hongkongi bíboros optimizmusának adott hangot mind Kína helyzetével, mind pedig a vallásszabadság ügyével kapcsolatban.

A hongkongi egyházmegyéről kifejtette, hogy a helyi egyház egy olyan társadalomért munkálkodik, amely tiszteletben tartja az emberi jogokat különös figyelmet szentelve a peremre szorultaknak és a szükséget szenvedőknek. Tong bíboros emellett szükségesnek tartja, hogy minden plébánián tartsanak angol nyelven is szentmisét a bevándorlók számára. A hongkongi katolikus közösség száma 540 ezerre tehető, amelynek egyharmada nem kínai. Szükséges tehát az idegen nyelvű katolikus hívek lelkipásztori ellátása is – fejtette ki az újonnan kreált hongkongi bíboros.

Forrás: Vatikáni Rádió
 
További írásaink

   5 éves a SZGYM

        AKTUÁLIS

MISSZIÓS
    RÓZSAFÜZÉR

 
 
HITTERJESZTÉS MŰVE
SZENT PÉTER APOSTOL MŰVE
SZENT GYERMEKSÉG MŰVE
MISSZIÓS UNIÓ
Célja, hogy támogassa a világméretů evangelizációt, és az egyetemes missziós lelkület terjedését.

Célja, hogy erősödjön és növekedjen a missziós- és bennszülött papság képzésének lelki és anyagi támogatása.
A gyermekeket és kamaszokat hívja a misszió kalandjába, hogy felébressze bennük a missziós lelkületet, támogassa a keresztény szolidaritás iránti nyitottságukat.
Célja, hogy a papok és szerzetesek között a missziós lelkület elmélyítésével növekedjen a hivatások száma.
 
   
   
     
H-1223 Budapest, Jókai Mór u. 14. Tel/Fax: (+36 1) 226 4610 • E-mail: pmmmisszio@gmail.com
honlapkészítés