Pápai Missziós muvek
HITTERJESZTÉS MŰVE
PONTIFICIUM OPUS
A PROPAGANDA FIDEI


„… hogy az Evangélium minél jobban elterjedjen…”
Pápai logó
 
 
 
 
Misszió
Vatikáni dokumentumok
A Pápai Missziós Művek
Hírek, cikkek, archivum
Média
Támogatások

Amint engem küldött
az Atya,

úgy küldelek én is
    titeket (Jn 20,21)

MISSZIÓ
     ÚJ EVANGELIZÁCIÓ

II. János Pál pápa


az egyetemes
    misszió pápája

Hitterjesztés Műve
Szt. Péter Apostol Műve
Szent Gyermekség Műve
Missziós Unió
Kezdőlap arrow Hitterjesztés Műve arrow Hírek a világmisszióból arrow Indiában a keresztényellenesség csak néhány szélsőséges csoportra korlátozódik
Indiában a keresztényellenesség csak néhány szélsőséges csoportra korlátozódik

Image

George Alencherry, az újonnan kinevezett bíboros, szír-malabár nagyérsek nyilatkozott az UCAN ázsiai katolikus hírügynökségnek
A vallási szélsőségesség Indiában csak egy kisebbséget jellemez, de tény, hogy képviselőik rettenetes bűntetteket hajtottak végre egyes pártok cinkosságával, amelyek a választási célokból akarják manipulálni a vallást.

A hindu szélsőségesek fenyegető veszélynek tekintik az egyházat. Annak ellenére, hogy ezek a csoportok alig érik el a lakosság 1,9%-át, vezetőik meghallgatást nyertek a kormánynál és érvényt szereztek követeléseiknek a keresztények jogaival szemben. Ez nem jelenti azt, hogy a hinduizmus egészében véve intoleráns lenne: a hinduk nagy többsége összhangban és békében él a keresztényekkel és pozitívan tekintenek a kereszténység indiai jelenlétére – jelentette ki Alencherry bíboros. 

Bár az indiai alkotmány biztosítja a vallásszabadságot, az állam olykor védelmezi a szélsőségeseket, mert egyes pártok kihasználják a feszültséget szavazóik számának növelésére. Az indiai bíboros felhívást intézett hazája kormányához: változtasson diszkriminatív politikáján, a keresztény kaszton kívüliekkel, a dalit keresztényekkel szemben. Az iszlám vagy keresztény hitre tért dalitokat ugyanis továbbra is kizárják azokból az alkotmányos jogokból, amelyek megilletik a hindu és szikh alacsony kasztokat. Ürügyként ezt azzal magyarázzák, hogy a keresztények és a muzulmánok nem ismerik el a kasztrendszert. 

Alencherry bíboros szerint azonban valójában attól tartanak, hogy ha vallási alapon eltörölnék ezt a hátrányos megkülönböztetést, akkor tömegek térnének át a keresztény hitre. Bár ezt senki nem mondja ki, a kereszténységet hallgatólagosan a nagytöbbség vallása, a hinduizmus elleni fenyegetésnek tekintik.

Forrás: Vatikáni Rádió
 
További írásaink

   5 éves a SZGYM

        AKTUÁLIS

MISSZIÓS
    RÓZSAFÜZÉR

 
 
HITTERJESZTÉS MŰVE
SZENT PÉTER APOSTOL MŰVE
SZENT GYERMEKSÉG MŰVE
MISSZIÓS UNIÓ
Célja, hogy támogassa a világméretů evangelizációt, és az egyetemes missziós lelkület terjedését.

Célja, hogy erősödjön és növekedjen a missziós- és bennszülött papság képzésének lelki és anyagi támogatása.
A gyermekeket és kamaszokat hívja a misszió kalandjába, hogy felébressze bennük a missziós lelkületet, támogassa a keresztény szolidaritás iránti nyitottságukat.
Célja, hogy a papok és szerzetesek között a missziós lelkület elmélyítésével növekedjen a hivatások száma.
 
   
   
     
H-1223 Budapest, Jókai Mór u. 14. Tel/Fax: (+36 1) 226 4610 • E-mail: pmmmisszio@gmail.com
honlapkészítés