Pápai Missziós muvek
PÁPAI MISSZIÓS MŰVEK

PONTIFICIE OPERE MISSIONARIE
PONTIFICAL MISSION SOCIETIES
Pápai logó
 
 
 
 
Misszió
Vatikáni dokumentumok
A Pápai Missziós Művek
Hírek, cikkek, archivum
Média
Támogatások

Amint engem küldött
az Atya,

úgy küldelek én is
    titeket (Jn 20,21)

MISSZIÓ
     ÚJ EVANGELIZÁCIÓ

II. János Pál pápa


az egyetemes
    misszió pápája

Kezdőlap arrow Vatikáni dokumentumok arrow Hírek a Vatikánból arrow A világ kihívásairól szól az európai és afrikai püspökök szimpóziumának záró üzenete
A világ kihívásairól szól az európai és afrikai püspökök szimpóziumának záró üzenete

Image

Urbanizáció, materializmus, elvándorlás, a szekták terjedése és a termőfölddel való visszaélés – ezek a világ mai kihívásai, amelyekkel az afrikai és európai püspökök szembe kívánnak nézni a két kontinens lakóinak szolgálata érdekében.
Az új evangelizáció témájáról pénteken véget ért szimpóziumot lezáró üzenetükben a keresztény hívekhez és minden jóakaratú emberhez fordulnak. Eddig példanélküli időket élünk, különösen az északi féltekén, amelyet Isten elutasítása és a növekvő közöny jellemez – írják a főpásztorok.

Az urbanizáció kapcsán hangsúlyozzák, hogy növeli a csalódottságot, a magányt és a nyomort. Meg kell tanulni a városi ember nyelvezetét, hogy elő tudjunk mozdítani egy valós közösségi életet, amely elősegíti a gyökereitől elszakadt ember kérdéseinek befogadását. A materializmus terén a püspökök kiemelik, hogy a pénz bálványa az egoizmus új formáit teremti meg, amelyek eltávolítanak a szolidaritástól és a közjó keresésétől. Az elvándorlás pedig számos kérdést vet fel a mai társadalmakban. Felbillentheti a szociális egyensúlyt és félelmet kelthet. Az elvándorlók lelkipásztori ellátása azt igényli az egyházaktól, hogy a Krisztusban való testvériség jelei legyenek.

A főpásztorok továbbá aggodalmuknak adnak hangot a szekták terjedése miatt. Krisztus hirdetésében többet kell tennünk, a hit személyes és közösségi megélését kérve az emberektől. Végül felhívást intéznek a termőfölddel való visszaélések ellen, amelyek a korrupció, az erőszak vagy háborúk árán valósulnak meg. Együttesen kell fellépni a jelenséggel szemben a kormányoknál, hogy közös hangot képviseljenek a nagyobb igazságosság érdekében. A mai világ kihívásait látva az európai és afrikai főpásztorok személyes megtérésükkel és az emberek még jobb szolgálata céljából a szükséges belső átalakulások megvalósításával lépnek fel.

Forrás: vatican news
 
További írásaink

   5 éves a SZGYM

        AKTUÁLIS

MISSZIÓS
    RÓZSAFÜZÉR

 
 
HITTERJESZTÉS MŰVE
SZENT PÉTER APOSTOL MŰVE
SZENT GYERMEKSÉG MŰVE
MISSZIÓS UNIÓ
Célja, hogy támogassa a világméretů evangelizációt, és az egyetemes missziós lelkület terjedését.

Célja, hogy erősödjön és növekedjen a missziós- és bennszülött papság képzésének lelki és anyagi támogatása.
A gyermekeket és kamaszokat hívja a misszió kalandjába, hogy felébressze bennük a missziós lelkületet, támogassa a keresztény szolidaritás iránti nyitottságukat.
Célja, hogy a papok és szerzetesek között a missziós lelkület elmélyítésével növekedjen a hivatások száma.
 
   
   
     
H-1223 Budapest, Jókai Mór u. 14. Tel/Fax: (+36 1) 226 4610 • E-mail: pmmmisszio@gmail.com
honlapkészítés