Pápai Missziós muvek
PÁPAI MISSZIÓS MŰVEK

PONTIFICIE OPERE MISSIONARIE
PONTIFICAL MISSION SOCIETIES
Pápai logó
 
 
 
 
Misszió
Vatikáni dokumentumok
A Pápai Missziós Művek
Hírek, cikkek, archivum
Média
Támogatások

Amint engem küldött
az Atya,

úgy küldelek én is
    titeket (Jn 20,21)

MISSZIÓ
     ÚJ EVANGELIZÁCIÓ

II. János Pál pápa


az egyetemes
    misszió pápája

Kezdőlap arrow Vatikáni dokumentumok arrow Hírek a Vatikánból arrow Túllépve minden akadályon hirdessétek Isten Szavát
Túllépve minden akadályon hirdessétek Isten Szavát

Image

A pápa beszéde a római Capranica Kollégium hallgatóihoz

Egy pap életének alapja az Istennel való intenzív kapcsolat – ezzel buzdította XVI. Benedek a Vatikánban fogadott közösség tagjait. A jövőbeli papok bátran kötelezzék el magukat az új evangelizációban. A Szentatya emlékeztetett Szent Ágnes alakjára, aki a Kollégium védőszentje. Az intézmény 500 éve a római egyházmegye egyik neves papi szemináriuma.
Az egyház sokat vár a fiatal papoktól a hithirdetés és az új evangelizáció területén. A pápa arra bátorította a szeminaristákat, hogy a szépségben és a hiteles hagyományban gyökerezve, Krisztussal mély egységben vigyék el Jézust közösségeikbe. Mindig legyenek tudatában az egyház történetének és hagyományának. Római tartózkodásukat fogják fel ajándékként, amely különösen érzékennyé teszi őket a katolikus hagyomány mélységére. Képzésük során a Péter utódához való közelségük lehetővé teszi, hogy különösen világossá váljon számukra az egyház egyetemes dimenziója és a vágy, hogy az Evangélium eljusson minden néphez.

A Capranica Kollégium diákjainak a pápa hangsúlyozta: lehetőségetek van, hogy nemzetközi tapasztalataitokkal kitágítsátok a horizontokat. Készüljetek fel arra, hogy közel tudjatok állni minden emberhez, akivel majd találkoztok. Egyetlen kultúra se jelentsen korlátot Isten Szavának, amelynek hirdetői vagytok életetekkel.

Szent Ágnes emléknapjának vigíliáján XVI. Benedek arra hívta a jövőbeli papokat: kövessék a római szent vértanúságának és szüzességének példáját, hogy hiteles tanúi legyenek a hitnek.

A papi képzés integritást, aszketizmust, kitartást és hősies hűséget igényel minden aspektusában. Alapja a szilárd spirituális élet, amelyet az Istennel való intenzív kapcsolat hat át személyes és közösségi szinten egyaránt. Továbbá különös figyelmet kell fordítani a liturgikus szertartásokra és a gyakori szentségekhez járulásra. A papi életben szükség van arra, hogy egyre jobban törekedjünk az életszentségre. Ehhez el kell sajátítani egy igaz és szilárd kulturális felkészültséget, amely a lelkes és kitartó tanulás eredménye. A hitnek van ugyanis egy racionális és intellektuális dimenziója, amely alapvetően fontos – mutatott rá XVI. Benedek beszédében, amelyet a római Capranica Kollégium szeminaristáihoz intézett.

Forrás: Radio Vaticana
 
További írásaink

   5 éves a SZGYM

        AKTUÁLIS

MISSZIÓS
    RÓZSAFÜZÉR

 
 
HITTERJESZTÉS MŰVE
SZENT PÉTER APOSTOL MŰVE
SZENT GYERMEKSÉG MŰVE
MISSZIÓS UNIÓ
Célja, hogy támogassa a világméretů evangelizációt, és az egyetemes missziós lelkület terjedését.

Célja, hogy erősödjön és növekedjen a missziós- és bennszülött papság képzésének lelki és anyagi támogatása.
A gyermekeket és kamaszokat hívja a misszió kalandjába, hogy felébressze bennük a missziós lelkületet, támogassa a keresztény szolidaritás iránti nyitottságukat.
Célja, hogy a papok és szerzetesek között a missziós lelkület elmélyítésével növekedjen a hivatások száma.
 
   
   
     
H-1223 Budapest, Jókai Mór u. 14. Tel/Fax: (+36 1) 226 4610 • E-mail: pmmmisszio@gmail.com
honlapkészítés