Pápai Missziós muvek
PÁPAI MISSZIÓS MŰVEK

PONTIFICIE OPERE MISSIONARIE
PONTIFICAL MISSION SOCIETIES
Pápai logó
 
 
 
 
Misszió
Vatikáni dokumentumok
A Pápai Missziós Művek
Hírek, cikkek, archivum
Média
Támogatások

Amint engem küldött
az Atya,

úgy küldelek én is
    titeket (Jn 20,21)

MISSZIÓ
     ÚJ EVANGELIZÁCIÓ

II. János Pál pápa


az egyetemes
    misszió pápája

Hitterjesztés Műve
Szt. Péter Apostol Műve
Szent Gyermekség Műve
Missziós Unió
Kezdőlap arrow Misszió arrow Újkori missziók arrow A csetelő nővér - az interneten evangelizál egy holland karmelita nővér
A csetelő nővér - az interneten evangelizál egy holland karmelita nővér

Image

Látva, hogy egyre kevesebb fiatal jár templomba, a hollandiai Elvira Maria nővér elhatározta: cseteléssel próbálja visszavezetni a fiatalokat a hithez. „Ma senki nem csönget be egy rendházba azzal, hogy szeretne beszélni egy nővérrel. Mennyivel könnyebb a saját szobájában, a számítógépén csetelve feltennie a kérdéseit!”
Elvira Maria de Witt Rómában tartott szemináriumot különböző európai országokból érkező nővéreknek arról, hogyan tudnak az internet segítségével hatékonyabban dolgozni, segíteni az embereken, kapcsolatot teremteni olyan fiatalokkal, akiknek esetleg szerzetesi hivatásuk lehet.

„Tudják, hol lehet megtalálni őket? Az interneten. A mi közösségünk összes jelöltje az interneten keresztül jött. Óriási lehetőség! Szeretnék jelen lenni minden fiatal számára, aki közeledik, szeretnék segíteni, hogy megtalálják a helyüket. Talán köztünk, talán egy másik rendben vagy a házasságban.”

A nővér holland, ír, német és amerikai fiatalokkal tart kapcsolatot a világhálón; ilyen módon is hirdeti az evangéliumot. A lehetőségek korlátlanok – mondja –, s ezt egyszerűen nem lehet figyelmen kívül hagyni. „Immár tíz éve foglalkozom ezzel, miközben még ma is vannak nővérek, akik sohasem használták az internetet, s ha van is e-mail címük, nem e-maileznek. Van, aki nem könnyen barátkozik a digitális kor újdonságaival, ám a belőlük származó jó messze meghaladja a nehézségeket.”

A 2001-es lassú indulás óta – írja a CNA – Elvira Maria de Witt nővér hetente akár 300 e-mailt is kap, főleg fiataloktól. „Egyesek a hitről, az imádságról, a gyónásról érdeklődnek, mások a nehézségeikkel kapcsolatban tesznek fel kérdéseket. Írnak várandós lányok, akik nem tudnak kihez fordulni. Sok fiatal szeretne többet tudni a katolikus hitről, a szerzetesi életről – többségük nem is katolikus.”

„Hollandia jó példa arra, ahogyan nem volna szabad menniük a dolgoknak: a katolikus iskolákban – melyek csak névleg katolikusok – nincs hitoktatás” – mondja Elvira nővér. Ennek ellenére vannak szerzetesi hivatások, csak éppen nem a katolikus családokból. Közösségünkben a két legújabb érdeklődő meg sincs keresztelve – teszi hozzá. Következik tehát a katekézis, a keresztségi, bérmálási felkészülés; utána a nővérek kívánságára néhány évig az egyház tagjaiként kell élniük, mielőtt belépnének a rendbe.

Mindez nem idegen Elvira de Witt nővér számára, aki, mint mondja, 24 évesen kezdett igazán templomba járni. „Énekesnő voltam; Berlin és Amsterdam nagy koncerttermeiben énekeltem. Aztán jött Jézus, s én követtem.”

Kapcsolat: http://www.roepingen.nl/


A Rome Reports videója a képre kattintva tekinthető megForrás: Magyar Kurir
 
További írásaink

   5 éves a SZGYM

        AKTUÁLIS

MISSZIÓS
    RÓZSAFÜZÉR

 
 
HITTERJESZTÉS MŰVE
SZENT PÉTER APOSTOL MŰVE
SZENT GYERMEKSÉG MŰVE
MISSZIÓS UNIÓ
Célja, hogy támogassa a világméretů evangelizációt, és az egyetemes missziós lelkület terjedését.

Célja, hogy erősödjön és növekedjen a missziós- és bennszülött papság képzésének lelki és anyagi támogatása.
A gyermekeket és kamaszokat hívja a misszió kalandjába, hogy felébressze bennük a missziós lelkületet, támogassa a keresztény szolidaritás iránti nyitottságukat.
Célja, hogy a papok és szerzetesek között a missziós lelkület elmélyítésével növekedjen a hivatások száma.
 
   
   
     
H-1223 Budapest, Jókai Mór u. 14. Tel/Fax: (+36 1) 226 4610 • E-mail: pmmmisszio@gmail.com
honlapkészítés