Pápai Missziós muvek
PÁPAI MISSZIÓS MŰVEK

PONTIFICIE OPERE MISSIONARIE
PONTIFICAL MISSION SOCIETIES
Pápai logó
 
 
 
 
Misszió
Vatikáni dokumentumok
A Pápai Missziós Művek
Hírek, cikkek, archivum
Média
Támogatások

Amint engem küldött
az Atya,

úgy küldelek én is
    titeket (Jn 20,21)

MISSZIÓ
     ÚJ EVANGELIZÁCIÓ

II. János Pál pápa


az egyetemes
    misszió pápája

Kezdőlap arrow Misszió arrow Missziós szentek arrow Szent Guido Maria Conforti
Szent Guido Maria Conforti

Image

Különös hangsúlyt helyezett a papság s a laikus hívek formálására is. 1916-ban közreműködött a Papság Missziós Uniójának megalapításában, melynek 10 éven keresztül volt az elnöke.
1865. március 30-án született a Parma közeli Ravadesében. 11 évesen kezdte el a  szemináriumot, 1888-ban szentelték pappá. Egészségi okok miatt személyesen nem tudja megvalósítani igazi elhivatottságát, hogy távoli országokban hirdesse az evangéliumot; ám más úton megvalósította mindenkori álmát: 1895-ben megalapította a Xavéri Szent Ferenc társulatot azzal a céllal, hogy elvigye a nem keresztények közé Krisztus örömhírét. Az első két xaveriánus misszionárius 1899-ben kezdte meg küldetését Kínában. XIII. Leó pápa 1902-ben Ravenna érsekévé nevezte ki. Püspökké szentelése alkalmával szerzetesi örökfogadalmait is tett, hogy ezzel még inkább jelezze teljes odaadását Isten országa ügyének.

Gyengülő egészségi állapota miatt kérte felmentését érseki szolgálata alól. Felépülvén a pápa újból kinevezte püspökké, ezúttal Pármába. 24 éven keresztül töltötte be e szolgálatát: szorgalmazta a plébániai katekézist, a hitoktatók alapos felkészítését, megszervezte az első országos katekétikai hetet. Fáradságot nem kímélve sorban látogatta több alkalommal is az egyházmegye összes egyházközségét, a legapróbbakat is. Különös hangsúlyt helyezett a papság s a laikus hívek formálására is. 1916-ban közreműködött a Papság Missziós Uniójának megalapításában, melynek 10 éven keresztül volt az elnöke.

1928-ban Kínába látogatott, hogy megerősítse a xavéri misszionáriusok ott működő tagjait és a gondjaikra bízott híveket. 1931. november 5-én halt meg. Életszentségének híre bejárta nemcsak Pármát, hanem egyre több országot is, ahol a xaveriánus misszionáriusok hirdetni kezdik az evangéliumot.

 
További írásaink

   5 éves a SZGYM

        AKTUÁLIS

MISSZIÓS
    RÓZSAFÜZÉR

 
 
HITTERJESZTÉS MŰVE
SZENT PÉTER APOSTOL MŰVE
SZENT GYERMEKSÉG MŰVE
MISSZIÓS UNIÓ
Célja, hogy támogassa a világméretů evangelizációt, és az egyetemes missziós lelkület terjedését.

Célja, hogy erősödjön és növekedjen a missziós- és bennszülött papság képzésének lelki és anyagi támogatása.
A gyermekeket és kamaszokat hívja a misszió kalandjába, hogy felébressze bennük a missziós lelkületet, támogassa a keresztény szolidaritás iránti nyitottságukat.
Célja, hogy a papok és szerzetesek között a missziós lelkület elmélyítésével növekedjen a hivatások száma.
 
   
   
     
H-1223 Budapest, Jókai Mór u. 14. Tel/Fax: (+36 1) 226 4610 • E-mail: pmmmisszio@gmail.com
honlapkészítés