Pápai Missziós muvek
PÁPAI MISSZIÓS MŰVEK

PONTIFICIE OPERE MISSIONARIE
PONTIFICAL MISSION SOCIETIES
Pápai logó
 
 
 
 
Misszió
Vatikáni dokumentumok
A Pápai Missziós Művek
Hírek, cikkek, archivum
Média
Támogatások

Amint engem küldött
az Atya,

úgy küldelek én is
    titeket (Jn 20,21)

MISSZIÓ
     ÚJ EVANGELIZÁCIÓ

II. János Pál pápa


az egyetemes
    misszió pápája

Kezdőlap arrow Vatikáni dokumentumok arrow Hírek a Vatikánból arrow Új evangelizátorok az Új Evangelizáció számára - új stílust, új nyelvet kell találnunk
Új evangelizátorok az Új Evangelizáció számára - új stílust, új nyelvet kell találnunk

Image

Az Új Evangelizáció Pápai Tanácsának tanácskozása zajlott Rómában Rino Fisichella érsek elnökletével. A találkozón az új evangelizáció számos szervezetének, mozgalmának képviselői vettek részt.

Különös jelentősége van annak, hogy a találkozóra októberben, a misszió hónapjában került sor – mondta Fisichella érsek a találkozó kapcsán adott interjújában.

Ennek a találkozónak és a jövő év nagyböjti időszakában megtartandó Nagyvárosok Missziója c. kampánynak elsődleges célja, hogy közismertté tegye ezeknek a kezdeményezéseknek az evangelizációban szerzett tapasztalatait, ugyanakkor tudatosítsa az Egyházon belül, hogy ki kell lépni abból az illúzióból, miszerint „régen minden rendben volt, és a jövőben minden jó lesz”. Az új kezdeményezések összefogásával szeretnénk ismételten és nyomatékosan kifejezni, hogy az evangelizáció az egyház legalapvetőbb küldetése, amelyet több, mint kétezer éve folytat, de új stílust, új nyelvet kell találnunk ennek kifejezésére. Olyan formákat kell találnunk, amelyek mélyen gyökereznek a kereszténységben, és olyan evangelizátorokat, akik az Egyház és a keresztény közösség elkötelezett tagjai de ugyanakkor nyitottak mások irányába is. „És természetesen az sem árt, ha jókora adag vidámság és lelkesedés kíséri az evangelizátorok tevékenységét” fejezte be az interjút Fisichella érsek, az Új Evangelizáció pápai tanácsának elnöke.

A találkozón felszólalt XVI. Benedek pápa is, aki arra buzdította a jelenlévőket, hogy „hagyják átformálni” magukat a Szentlélek által. Válaszoljanak Jézus hívására és legyenek bizalommal tanítványai; Izajás prófétával együtt mondják: „Itt vagyok, Uram, engem küldj!”
A Szentatya beszédének összefoglalását a Vatikáni Rádió honlapján olvashatják.

Forrás: vatican news / Vatikáni Rádió
 
További írásaink

   5 éves a SZGYM

        AKTUÁLIS

MISSZIÓS
    RÓZSAFÜZÉR

 
 
HITTERJESZTÉS MŰVE
SZENT PÉTER APOSTOL MŰVE
SZENT GYERMEKSÉG MŰVE
MISSZIÓS UNIÓ
Célja, hogy támogassa a világméretů evangelizációt, és az egyetemes missziós lelkület terjedését.

Célja, hogy erősödjön és növekedjen a missziós- és bennszülött papság képzésének lelki és anyagi támogatása.
A gyermekeket és kamaszokat hívja a misszió kalandjába, hogy felébressze bennük a missziós lelkületet, támogassa a keresztény szolidaritás iránti nyitottságukat.
Célja, hogy a papok és szerzetesek között a missziós lelkület elmélyítésével növekedjen a hivatások száma.
 
   
   
     
H-1223 Budapest, Jókai Mór u. 14. Tel/Fax: (+36 1) 226 4610 • E-mail: pmmmisszio@gmail.com
honlapkészítés