Pápai Missziós muvek
PÁPAI MISSZIÓS MŰVEK

PONTIFICIE OPERE MISSIONARIE
PONTIFICAL MISSION SOCIETIES
Pápai logó
 
 
 
 
Misszió
Vatikáni dokumentumok
A Pápai Missziós Művek
Hírek, cikkek, archivum
Média
Támogatások

Amint engem küldött
az Atya,

úgy küldelek én is
    titeket (Jn 20,21)

MISSZIÓ
     ÚJ EVANGELIZÁCIÓ

II. János Pál pápa


az egyetemes
    misszió pápája

Kezdőlap arrow Hírek, cikkek, archivum arrow Archivum arrow A Vatikánból - archivum arrow Egyre nagyobb szükség van a világi hívek apostolkodására
Egyre nagyobb szükség van a világi hívek apostolkodására

ImageBenedek pápa beszédében hangsúlyozta: a laikus hívek feladata, hogy tanúságot tegyenek az igazság szépségéről és a keresztény örömről a családban, a társadalmi élet minden területén, és a fiatalok körében. Ismételten leszögezte, hogy sürgető szükség van az evangélium megismertetésére, valamint a politikai életben elkötelezett katolikusok új nemzedékének lelkipásztori gondozására.

XVI. Benedek pápa szombaton délelőtt a Konzisztórium Teremben kihallgatáson fogadta a Világiak Pápai Tanácsa plenáris ülésének 90 résztvevőjét. Hozzájuk intézett beszédében hangsúlyozta, hogy nagy szükség van az elkötelezett világi hívek tanúságtételére.

A november 13-tól 15-ig tartó összejövetelt II. János Pál pápa 20 évvel ezelőtt közzétett, „Christifideles laici” kezdetű, szinódus utáni buzdításának szentelték. Benedek pápa beszédében hangsúlyozta: a laikus hívek feladata, hogy tanúságot tegyenek az igazság szépségéről és a keresztény örömről a családban, a társadalmi élet minden területén, és a fiatalok körében. Ismételten leszögezte, hogy sürgető szükség van az evangélium megismertetésére, valamint a politikai életben elkötelezett katolikusok új nemzedékének lelkipásztori gondozására.

A világi hívek a közéletben is tegyenek következetes tanúságot hitükről, éljenek erkölcsös életet, legyenek szakmailag képzettek és szolgálják szenvedélyesen a közjót. XVI. Benedek hangsúlyozta a nők szerepét az egyházi és társadalmi életben. A férfiak és nők egyenlő méltósággal rendelkeznek – állapította meg a pápa. Arra kaptak meghívást, hogy kölcsönösen gazdagítsák egymást a házasságban, a családban és a társadalmi élet minden területén. A keresztény nők tudatosan és bátran nézzenek szembe a rájuk váró igényes feladatokkal – mondta a pápa, majd hozzátette: soha nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy az egyház milyen nagyra értékeli a nők részvételét az evangélium szolgálatában.

Stanisław Ryłko bíboros, a Világiak Pápai Tanácsának elnöke a Szentatyához intézett beszédében kifejtette, hogy korunkban sokan megfeledkeznek Istenről. Sok megkeresztelt számára mintegy elhalványult a hit, ezért rendkívül nagy szükség van a keresztények új nemzedékére, akik lelkes hittel és missziós lendülettel merészen szembenéznek a jelent uraló szekularizált kultúrával.

Forrás: Vatikáni Rádió/Magyar Kurír

 
További írásaink

   5 éves a SZGYM

        AKTUÁLIS

MISSZIÓS
    RÓZSAFÜZÉR

 
 
HITTERJESZTÉS MŰVE
SZENT PÉTER APOSTOL MŰVE
SZENT GYERMEKSÉG MŰVE
MISSZIÓS UNIÓ
Célja, hogy támogassa a világméretů evangelizációt, és az egyetemes missziós lelkület terjedését.

Célja, hogy erősödjön és növekedjen a missziós- és bennszülött papság képzésének lelki és anyagi támogatása.
A gyermekeket és kamaszokat hívja a misszió kalandjába, hogy felébressze bennük a missziós lelkületet, támogassa a keresztény szolidaritás iránti nyitottságukat.
Célja, hogy a papok és szerzetesek között a missziós lelkület elmélyítésével növekedjen a hivatások száma.
 
   
   
     
H-1223 Budapest, Jókai Mór u. 14. Tel/Fax: (+36 1) 226 4610 • E-mail: pmmmisszio@gmail.com
honlapkészítés