Pápai Missziós muvek
PÁPAI MISSZIÓS MŰVEK

PONTIFICIE OPERE MISSIONARIE
PONTIFICAL MISSION SOCIETIES
Pápai logó
 
 
 
 
Misszió
Vatikáni dokumentumok
A Pápai Missziós Művek
Hírek, cikkek, archivum
Média
Támogatások

Amint engem küldött
az Atya,

úgy küldelek én is
    titeket (Jn 20,21)

MISSZIÓ
     ÚJ EVANGELIZÁCIÓ

II. János Pál pápa


az egyetemes
    misszió pápája

Kezdőlap arrow Hírek, cikkek, archivum arrow Archivum arrow A Vatikánból - archivum arrow Az olasz püspökök a népek evangelizálására és az egyházak közötti együttműködésre buzdítanak
Az olasz püspökök a népek evangelizálására és az egyházak közötti együttműködésre buzdítanak

ImageFél évszázad telt el azóta, hogy 1957. április 21-én XII. Piusz pápa kiadta "Fidei donum" k. körlevelét. Ebben a missziós tevékenység sürgősségét hangsúlyozta és arra buzdította a világ egyházmegyéit: küldjenek papokat és világiakat, hogy hirdessék az Evangéliumot az embereknek.

Azóta gyökeresen megváltozott bolygónk élete, és az egyház időközben megélte a II. Vatikáni Zsinat nagyszerű eseményét. A pápai dokumentum azonban továbbra is rendkívül időszerű, természetesen a jelenlegi helyzet fényében értelmezve azt - állapítja meg jegyzékében az olasz püspöki konferencia, amelyet október 12-én, pénteken adott ki a következő címmel: "A termékeny emlékezettől a bátor távlatokig".

Ötven év távlatában kitűnik, hogy a fidei donum papok és világiak tapasztalata - az első bátor missziós utaktól az egyházak közötti későbbi együttműködésig - mennyire hozzájárult közösségeink missziós növekedéséhez, a küldő és a befogadó helyi egyházak közötti csere által - írják az olasz főpásztorok. Ezután idézik XVI. Benedek pápát, aki a 2007-es missziós világnapra kiadott üzenetében örömmel szemléli a missziós területen lévő fiatal egyházak és a hithirdetőket adó helyi egyházak közös munkájából fakadó bőséges apostoli gyümölcsöket. Az olasz helyi egyház osztozik a Szentatya hálájában, amelyet a fidei donum papok, szerzetesek, szerzetesnők és világiak iránt kifejezett. Sokan közülük szegény és fejlődő országokban folytatták küldetésüket, nem kevesen vállalták a vértanúságot is, hogy hirdessék az Evangéliumot. Az olasz püspöki konferencia teljes összhangban az elmúlt ötven év erre vonatkozó pápai tanításával, újra hangsúlyozza a "missio ad gentes", a "küldetés a népekhez" fontosságát. Akkor is, ha érezteti hatását a rendelkezésre álló eszközök szűkössége és a paphiány, az olasz főpásztorok bizakodnak abban, hogy egyházuk nagylelkűségét megjutalmazza az Úr. A jegyzékben hálájukat fejezik ki valamennyi fidei donum misszionáriusnak, aki a világ különböző országaiban teljesíti küldetését. Aláhúzzák továbbá a misszionárius intézetek, a különböző szerzetesi kongregációk, valamint az egyes egyházi szervezetekhez tartozó világiak szerepét is. Végül az olasz püspökök azzal a kívánsággal zárják jegyzéküket, hogy plébániáik és egyházmegyéik egyre inkább öltsenek missziós arculatot majd, hogy így nézzenek szembe a jövő kihívásaival.

Vatikáni Rádió/Spesnet

 
További írásaink

   5 éves a SZGYM

        AKTUÁLIS

MISSZIÓS
    RÓZSAFÜZÉR

 
 
HITTERJESZTÉS MŰVE
SZENT PÉTER APOSTOL MŰVE
SZENT GYERMEKSÉG MŰVE
MISSZIÓS UNIÓ
Célja, hogy támogassa a világméretů evangelizációt, és az egyetemes missziós lelkület terjedését.

Célja, hogy erősödjön és növekedjen a missziós- és bennszülött papság képzésének lelki és anyagi támogatása.
A gyermekeket és kamaszokat hívja a misszió kalandjába, hogy felébressze bennük a missziós lelkületet, támogassa a keresztény szolidaritás iránti nyitottságukat.
Célja, hogy a papok és szerzetesek között a missziós lelkület elmélyítésével növekedjen a hivatások száma.
 
   
   
     
H-1223 Budapest, Jókai Mór u. 14. Tel/Fax: (+36 1) 226 4610 • E-mail: pmmmisszio@gmail.com
honlapkészítés