Pápai Missziós muvek
PÁPAI MISSZIÓS MŰVEK

PONTIFICIE OPERE MISSIONARIE
PONTIFICAL MISSION SOCIETIES
Pápai logó
 
 
 
 
Misszió
Vatikáni dokumentumok
A Pápai Missziós Művek
Hírek, cikkek, archivum
Média
Támogatások

Amint engem küldött
az Atya,

úgy küldelek én is
    titeket (Jn 20,21)

MISSZIÓ
     ÚJ EVANGELIZÁCIÓ

II. János Pál pápa


az egyetemes
    misszió pápája

Kezdőlap arrow Hírek, cikkek, archivum arrow Archivum arrow A Vatikánból - archivum arrow Vatikáni tervek az európai nagyvárosok újraevangelizálására
Vatikáni tervek az európai nagyvárosok újraevangelizálására

Image

„A cél egyszerű: tanúságot tenni a leginkább elvilágiasodott európai nagyvárosok egyházmegyéi közötti egységről” – írja Fisichella érsek, az Új Evangelizáció Pápai Tanácsának elnöke, a L’Osservatore Romanonak adott nyilatkozatában
Július 11-én tartották az európai püspökök csúcstalálkozóját. A találkozóra Barcelonából, Bécsből, Brüsszelből, Budapestről, Dublinból, Kölnből, Lisszabonból, Liverpoolból, Párizsból, Torinóból és Varsóból érkeztek a püspökök, hogy megvitassák a nagyvárosok újraevangelizálására irányuló projekt tervezetét.

„A kezdeményezés egyelőre csak néhány nagyobb európai egyházmegyét érint, ahol ki tudjuk próbálni a hatékonyságát” – mondta az érsek, utalva rá, hogy ha sikeresnek bizonyul, a jövőben más városokban is meg lehet valósítani.

A projekt 2012 nagyböjtjében indul a nagyvárosok székesegyházaiban. A tervezett események között szerepel az evangélium folyamatos felolvasása, a helyi püspök tanítása fiatalok számára, családok és megtérők tanúságtétele, a gyónás előmozdítása, karitatív akció és valamiféle lelki-kulturális esemény, például felolvasás Szent Ágoston Vallomásaiból.

„Az események a székesegyházban kezdődnek majd, annak jelképes jelentősége miatt, de a közvetlenebb hatás érdekében szeretnénk kiterjeszteni őket az egyházmegye plébániáira is” – mondta Fisichella érsek. A városmissziók – tette hozzá – elsősorban azoknak a hívőknek szólnak, akik „nem tudják, hogyan töltheti be a hit az egész életüket”, de reményei szerint azokat is megszólítják, akik távol vannak a hittől, „mégis vonzódnak Jézus Krisztus személyéhez”.

Az Új Evangelizáció Pápai Tanácsát 2010-ben hozta létre XVI. Benedek pápa, hogy előmozdítsa a megújult evangelizációt a hagyományosan keresztény országokban, amelyekben „a társadalom folyamatos szekularizációja és az Isten iránti érzék megfogyatkozása” tapasztalható – tudósít a CNA.

Forrás: Magyar Kurír
 
További írásaink

   5 éves a SZGYM

        AKTUÁLIS

MISSZIÓS
    RÓZSAFÜZÉR

 
 
HITTERJESZTÉS MŰVE
SZENT PÉTER APOSTOL MŰVE
SZENT GYERMEKSÉG MŰVE
MISSZIÓS UNIÓ
Célja, hogy támogassa a világméretů evangelizációt, és az egyetemes missziós lelkület terjedését.

Célja, hogy erősödjön és növekedjen a missziós- és bennszülött papság képzésének lelki és anyagi támogatása.
A gyermekeket és kamaszokat hívja a misszió kalandjába, hogy felébressze bennük a missziós lelkületet, támogassa a keresztény szolidaritás iránti nyitottságukat.
Célja, hogy a papok és szerzetesek között a missziós lelkület elmélyítésével növekedjen a hivatások száma.
 
   
   
     
H-1223 Budapest, Jókai Mór u. 14. Tel/Fax: (+36 1) 226 4610 • E-mail: pmmmisszio@gmail.com
honlapkészítés