Pápai Missziós muvek
MISSZIÓS UNIÓ
PONTIFICIUM OPUS
A UNIONE MISSIONARIA


"Mindenki misszionárius"
Pápai logó
 
 
 
 
Misszió
Vatikáni dokumentumok
A Pápai Missziós Művek
Hírek, cikkek, archivum
Média
Támogatások

Amint engem küldött
az Atya,

úgy küldelek én is
    titeket (Jn 20,21)

MISSZIÓ
     ÚJ EVANGELIZÁCIÓ

II. János Pál pápa


az egyetemes
    misszió pápája

Hitterjesztés Műve
Szt. Péter Apostol Műve
Szent Gyermekség Műve
Missziós Unió
Kezdőlap arrow Missziós Unió arrow Hírek arrow Kidolgozták a keresztény tanúságtétel ökumenikus alapelveit
Kidolgozták a keresztény tanúságtétel ökumenikus alapelveit

Image

A Vallások Közti Párbeszéd Pápai Tanácsa, az Egyházak Világtanácsa és az Evangélikus Világszövetség közös munkájának, ökumenikus párbeszédének gyümölcseként elkészült az a fontos dokumentum, amely javaslatokat fogalmaz meg a keresztény misszió számára.

A három szervezet a világ keresztényeinek 90 százalékát fogja össze. Történelmi pillanatnak nevezték a dokumentum elfogadását éppen most, amikor egyre inkább nő a feszültség a vallások között. Az alapelveket az elmúlt öt év során dolgozták ki, és egy-egy itáliai, franciaországi és bangkoki találkozó alkalmával vitatták meg. A dokumentum címe: Keresztény tanúságtétel egy többvallású világban. Ajánlások.

Jean-Louis Tauran bíboros, a Vallások Közti Párbeszéd Pápai Tanácsának elnöke a Vatikáni Rádiónak adott interjújában elmondta, hogy a dokumentum többek között hangsúlyozza: a keresztény üzenetet hirdetni kell, de nem szabad ráerőszakolni az emberekre. A megtérés a Szentlélek műve, a keresztény tanúságtétel a pluralista világban a különböző vallásokkal és kultúrákkal folytatott párbeszédet feltételezi. A szöveg leszögezi a vallásszabadság elvét, amely magában foglalja a jogot a vallás nyilvános megvallásához, annak terjesztéshez és a vallás megváltoztatásához – tájékoztat a Vatikáni Rádió Magyar nyelvű honlapja.

Az ötoldalas dokumentum hangsúlyozza, hogy a misszió az egyház lényegéhez tartozik, az evangéliumi elvek szerint kell folytati, a minden ember iránti szeretet jegyében. Felsorol 12 alapelvet, amelyet a keresztény tanúságtétel során figyelembe kell venni, köztük ilyeneket: Jézus példája, az erőszak visszautasítása, mások tisztelete. Szerepel az alapelvek között a szolgálat is: fontos az oktatás, egészségügyi ellátás, de a szolgálat során nem szabad kihasználni mások szegénységét.

Hat konkrét cselekvési javaslatot fogalmaz meg a keresztény tanúságtétel számára, amelyek alapelemei a követekezők: tanulni, építeni, bátorítani, együttműködni, buzdítani, imádkozni.

Forrás: Magyar Kurír
 
További írásaink

   5 éves a SZGYM

        AKTUÁLIS

MISSZIÓS
    RÓZSAFÜZÉR

 
 
HITTERJESZTÉS MŰVE
SZENT PÉTER APOSTOL MŰVE
SZENT GYERMEKSÉG MŰVE
MISSZIÓS UNIÓ
Célja, hogy támogassa a világméretů evangelizációt, és az egyetemes missziós lelkület terjedését.

Célja, hogy erősödjön és növekedjen a missziós- és bennszülött papság képzésének lelki és anyagi támogatása.
A gyermekeket és kamaszokat hívja a misszió kalandjába, hogy felébressze bennük a missziós lelkületet, támogassa a keresztény szolidaritás iránti nyitottságukat.
Célja, hogy a papok és szerzetesek között a missziós lelkület elmélyítésével növekedjen a hivatások száma.
 
   
   
     
H-1223 Budapest, Jókai Mór u. 14. Tel/Fax: (+36 1) 226 4610 • E-mail: pmmmisszio@gmail.com
honlapkészítés