Pápai Missziós muvek
HITTERJESZTÉS MŰVE
PONTIFICIUM OPUS
A PROPAGANDA FIDEI


„… hogy az Evangélium minél jobban elterjedjen…”
Pápai logó
 
 
 
 
Misszió
Vatikáni dokumentumok
A Pápai Missziós Művek
Hírek, cikkek, archivum
Média
Támogatások

Amint engem küldött
az Atya,

úgy küldelek én is
    titeket (Jn 20,21)

MISSZIÓ
     ÚJ EVANGELIZÁCIÓ

II. János Pál pápa


az egyetemes
    misszió pápája

Hitterjesztés Műve
Szt. Péter Apostol Műve
Szent Gyermekség Műve
Missziós Unió
Kezdőlap arrow Hitterjesztés Műve arrow Hírek a világmisszióból arrow Az egyház kitart és szolgál Elefántcsontparton
Az egyház kitart és szolgál Elefántcsontparton

Image

Az egyházi intézmények igyekeznek befogadni és ellátni a menekülőket. Szolidaritást és imádságot kérnek mindenkitől ebben a drámai helyzetben.




Abidjan katedrálisában kétezer menekültet fogadtak be. A háború elől menekülő emberek a nagyobb városok plébániáin mindenütt befogadásra lelnek – tájékoztatta a L'Osservatore Romano című vatikáni lapot Yessoh Pierre Claver N'Guessan, az abidjani érsekség vikáriusa. Véleménye szerint „tárgyalások útján születik majd megegyezés, de ehhez idő kell. Az igazi probléma az, hogyan lehet majd kiengesztelni egymással Elefántcsontpart lakosságát. Nagyon nehéz lesz újra közel hozni egymáshoz a szembenálló felek támogatóit.”

Jelenleg rettenetes helyzet uralkodik az országban: több ezer halott, több tízerezer menekült, véres harcok a fővárosban. Az elefántcsonparti Caritas felelőse, Jean Djoman elmondta, hogy a harcok miatt az utóbbi napokban nem jutnak el az emberekhez, akik több mint egy hete nem hagyhatták el otthonaikat. Elfogy az élelmük, a sebesültek nem jutnak el a kórházakba. A háború a főváros minden lakóját érinti, körülbelül ötmillió embert. Az embereknek nem állnak rendelkezésükre a legszükségesebb élelmiszerek sem, és ha nagy nehezen be is jut közéjük egy-egy szállítmány, nincs pénzük vásárolni.

A szalézi rend is jelen van az országban, drámai helyzeteket élnek meg, különösen Duekouè-ban, ahol egy mészárlás során 800 embert megöltek és 20-30 ezer ember vált földönfutóvá. Öt szalézi szerzetes tart fenn egy plébániát, két gyermekotthont és egy ifjúsági központot. Egyikük, Antonio César Fernandes így nyilatkozott: „…soha nem láttam még ilyen drámai helyzetet: ez embereknek nincs vizük, ennivalójuk. Szolidaritást és imádságot kérünk mindenkitől. A szentbeszédben elmondjuk, hogy egyedül Isten szava képes egyesíteni az embereket.”

Forrás: Magyar Kurír
 
További írásaink

   5 éves a SZGYM

        AKTUÁLIS

MISSZIÓS
    RÓZSAFÜZÉR

 
 
HITTERJESZTÉS MŰVE
SZENT PÉTER APOSTOL MŰVE
SZENT GYERMEKSÉG MŰVE
MISSZIÓS UNIÓ
Célja, hogy támogassa a világméretů evangelizációt, és az egyetemes missziós lelkület terjedését.

Célja, hogy erősödjön és növekedjen a missziós- és bennszülött papság képzésének lelki és anyagi támogatása.
A gyermekeket és kamaszokat hívja a misszió kalandjába, hogy felébressze bennük a missziós lelkületet, támogassa a keresztény szolidaritás iránti nyitottságukat.
Célja, hogy a papok és szerzetesek között a missziós lelkület elmélyítésével növekedjen a hivatások száma.
 
   
   
     
H-1223 Budapest, Jókai Mór u. 14. Tel/Fax: (+36 1) 226 4610 • E-mail: pmmmisszio@gmail.com
honlapkészítés