Pápai Missziós muvek
HITTERJESZTÉS MŰVE
PONTIFICIUM OPUS
A PROPAGANDA FIDEI


„… hogy az Evangélium minél jobban elterjedjen…”
Pápai logó
 
 
 
 
Misszió
Vatikáni dokumentumok
A Pápai Missziós Művek
Hírek, cikkek, archivum
Média
Támogatások

Amint engem küldött
az Atya,

úgy küldelek én is
    titeket (Jn 20,21)

MISSZIÓ
     ÚJ EVANGELIZÁCIÓ

II. János Pál pápa


az egyetemes
    misszió pápája

Megtalálni Istent mindenben

Image

Egy fiatal jezsuita „blogger” a képzési ideje alatt a „szív iskolájában”, egy Kalkutta közelében működő fogyatékos gyermekeket gondozó intézményben szerzett élményei, tapasztalatai„...Ottlétemkor is érkezett egy új fiúcska. Két nappal karácsony előtt egy 4 év körüli fogyatékos fiúcskát találtak a falunkban egy busz alatt. Kitették a hideg decemberi éjszakába. A sofőr találta meg reggel, amikor indulás előtt rutinszerűen benézett a kocsi alá, hogy az ott lévő állatokat elkergesse. Szólt a rendőrségnek, akik kérték a testvéreket, hogy fogadják be….”

Az izgalmas és elgondolkodtató írás teljes egészében a www,jezsuita.blog.hu oldalon olvasható.

-----------------------

Érdemes elolvasni a cikk utáni hozzászólásokat (kommenteket) is. Ezekben az olvasók írják le az írás nyomán bennük felmerült gondolatokat. Néhány ezek közül:

„Valóban, milyen szép dolog erről olvasni... de azt hiszem sokkal fontosabb lenne, hogy MI MAGUNK is megéljük amit korizoli mond. Ott, kint, Kalkuttában, fogyatékos emberek között ez szinte-heroikus tett. De hát ugyanezt kell itthon, Magyarországon, a hétköznapi életben tenni nekünk is! Az utcán, villamoson, boltban, otthon... Váltsuk "aprópénzre" ezt a gazdagságot, amit olvashattunk. Kinek hogy sikerül?”

„…Néha a jócselekedeteinkben, szellemi kapacitásunkban látjuk a saját értékünket. Mikor mindez elvész, kiderül, hogy az ember ezek nélkül is személy: teljes, ép, szabad, egyedi, összetéveszthetetlen, csodálatosan megalkotott, boldogságra képes, vagyis Isten gyönyörű képmása. Néha fellebben egy-egy pillanatra a fátyol, és nem "ezeket a szerencsétleneket" látjuk, hanem az ember misztériumát.

Krisztus pedig halmozottan sérültté lesz értünk minden szentmisében az Oltáriszentségben. Nem tud mozogni, beszélni, nem mosolyog vissza...”

 
További írásaink

   5 éves a SZGYM

        AKTUÁLIS

MISSZIÓS
    RÓZSAFÜZÉR

 
 
HITTERJESZTÉS MŰVE
SZENT PÉTER APOSTOL MŰVE
SZENT GYERMEKSÉG MŰVE
MISSZIÓS UNIÓ
Célja, hogy támogassa a világméretů evangelizációt, és az egyetemes missziós lelkület terjedését.

Célja, hogy erősödjön és növekedjen a missziós- és bennszülött papság képzésének lelki és anyagi támogatása.
A gyermekeket és kamaszokat hívja a misszió kalandjába, hogy felébressze bennük a missziós lelkületet, támogassa a keresztény szolidaritás iránti nyitottságukat.
Célja, hogy a papok és szerzetesek között a missziós lelkület elmélyítésével növekedjen a hivatások száma.
 
   
   
     
H-1223 Budapest, Jókai Mór u. 14. Tel/Fax: (+36 1) 226 4610 • E-mail: pmmmisszio@gmail.com
honlapkészítés