Pápai Missziós muvek
PÁPAI MISSZIÓS MŰVEK

PONTIFICIE OPERE MISSIONARIE
PONTIFICAL MISSION SOCIETIES
Pápai logó
 
 
 
 
Misszió
Vatikáni dokumentumok
A Pápai Missziós Művek
Hírek, cikkek, archivum
Média
Támogatások

Amint engem küldött
az Atya,

úgy küldelek én is
    titeket (Jn 20,21)

MISSZIÓ
     ÚJ EVANGELIZÁCIÓ

II. János Pál pápa


az egyetemes
    misszió pápája

Kezdőlap arrow Hírek, cikkek, archivum arrow Archivum arrow A Vatikánból - archivum arrow A szeretet és a missziós lelkület példaképei - Három új missziós szenttel gazdagodik az egyház
A szeretet és a missziós lelkület példaképei - Három új missziós szenttel gazdagodik az egyház

Image

Február 21-én XVI. Benedek nyilvános konzisztóriumot tartott az Apostoli Palotában három boldog szentté avatásáról:

Guido Maria Conforti pármai érsek, a Xavéri Szent Ferenc misszionárius kongregáció alapítója;

Luigi Guanella olasz pap, a Szeretet Szolgálói és a Gondviselés Szűzanyjának Leányai Intézet alapítója, valamint

Bonifacia Rodríguez de Castro spanyol szerzetesnő, a Szent József Szolgálóleányai kongregáció alapítónője.Boldog Guido Maria Conforti (1865–1931) alakjáról Rino Benzoni, a Xavéri Szent Ferenc misszionáriusainak legfőbb elöljárója nyilatkozott a Vatikáni Rádiónak: „Szeretnénk, ha szenttéavatása hozzájárulna ahhoz, hogy kongregációnk növekedjen az életszentségben és a missziós küldetésben; s mind az olasz egyház, mind az egyetemes egyház fedezze fel újra evangelizáló küldetését”. A II. Vatikáni Zsinat is azt tanítja: egy püspököt nem pusztán saját egyházmegyéje, hanem az egész egyház szolgálatára szentelnek fel. Időszerűsége életszentségében van. Miként II. János Pál hangoztatta: ahhoz, hogy valaki misszionárius legyen, szentnek kell lennie – emlékeztetett rá Benzoni, a Xavéri Szent Ferenc misszionáriusok legfőbb elöljárója.

Image

 


Boldog Luigi Guanella (1842–1915) olasz pap az 1800-as évek második felében kezdte meg tevékenységét a rászorulók és fogyatékkal élők körében. Mario Carrera, az eljárás posztulátora a Vatikáni Rádiónak adott interjújában méltatta az Olaszországban rendkívül népszerű leendő szent alakját: "Nemcsak azért volt kiemelkedő személyiség, mert két kongregációt alapított, hanem azért is, mert a lehetőségekhez képest választ adott a szenvedő emberiség segélykéréseire. Valóban megtestesítette az irgalmas szamaritánust." VI. Pál pápa, amikor 1964-ben a boldogok sorába iktatta, hangsúlyozta: nem mi cselekszünk, hanem Isten. Mi pedig irgalmas jóságának eszközei vagyunk a szegények és a szenvedők szolgálatában. Legfontosabb üzenete napjaink számára az, hogy az oktatás, a nevelés a szíveken keresztül jut el az emberekhez, egyébként tiszavirágéletűek

ImageBoldog Bonifacia (1837–1905) spanyol rendalapítónő 1837-ben született Salamancában, egyszerű kézműves családban. Munkásnők számára hozta létre a Szent József Szolgálóleányai kongregációt. Az akkori fogalmak szerint merész tervét ellenezte az egyházmegye papsága; szerzetestársai is megvetették a rendalapítónőt, aki nem válaszolt a sértésekre, hanem Jézusra bízta magát. Csak halála után derült fény a rágalmak alaptalanságára.

Image


Forrás: Vatikáni Rádió/Magyar Kurír
 
További írásaink

   5 éves a SZGYM

        AKTUÁLIS

MISSZIÓS
    RÓZSAFÜZÉR

 
 
HITTERJESZTÉS MŰVE
SZENT PÉTER APOSTOL MŰVE
SZENT GYERMEKSÉG MŰVE
MISSZIÓS UNIÓ
Célja, hogy támogassa a világméretů evangelizációt, és az egyetemes missziós lelkület terjedését.

Célja, hogy erősödjön és növekedjen a missziós- és bennszülött papság képzésének lelki és anyagi támogatása.
A gyermekeket és kamaszokat hívja a misszió kalandjába, hogy felébressze bennük a missziós lelkületet, támogassa a keresztény szolidaritás iránti nyitottságukat.
Célja, hogy a papok és szerzetesek között a missziós lelkület elmélyítésével növekedjen a hivatások száma.
 
   
   
     
H-1223 Budapest, Jókai Mór u. 14. Tel/Fax: (+36 1) 226 4610 • E-mail: pmmmisszio@gmail.com
honlapkészítés