Pápai Missziós muvek
HITTERJESZTÉS MŰVE
PONTIFICIUM OPUS
A PROPAGANDA FIDEI


„… hogy az Evangélium minél jobban elterjedjen…”
Pápai logó
 
 
 
 
Misszió
Vatikáni dokumentumok
A Pápai Missziós Művek
Hírek, cikkek, archivum
Média
Támogatások

Amint engem küldött
az Atya,

úgy küldelek én is
    titeket (Jn 20,21)

MISSZIÓ
     ÚJ EVANGELIZÁCIÓ

II. János Pál pápa


az egyetemes
    misszió pápája

Hitterjesztés Műve
Szt. Péter Apostol Műve
Szent Gyermekség Műve
Missziós Unió
Kezdőlap arrow Hitterjesztés Műve arrow Hírek a világmisszióból arrow Befogadó és rehabilitációs központ Kinshasában (Kongói Demokratikus Köztársaság)
Befogadó és rehabilitációs központ Kinshasában (Kongói Demokratikus Köztársaság)

Image

Az új "Anuarite Központ" – az utcán élő lányok rehabilitációs otthonának hivatalos felavatására került sor Kinshasa Tshangu kerületében.
Az intézmény, amely a Don Guanella Társaság, és a „Háborús Gyermekek” nemzetközi szevezet támogatásával már az év eleje óta működik. Az elkövetkező három évben mintegy 1000, hat és tizennyolc év közötti leány befogadására lesz alkalmas, ahol gondoskodnak a fiatal anyák és gyermekeik alapvető egészségügyi, oktatási és nevelési szükségleteiről.

Jelenleg 20 alkalmazott dolgozik az intézményben: oktatók, ápolók és a tanárok. A létesítményben a lányok fürdési, mosási lehetőséget valamint étkezést kapnak, a délutáni foglalkozásokon pedig alkalmuk nyílik arra, hogy szakképzett nevelőkkel megbeszéljék a problémáikat, felállítsák jövőbeni terveiket.

A két emeletes központ földszintjén betegszoba működik, ahol a beteg lányok kapnak helyet. Az emeleten tantermet és kisebb szobákat alakítottak ki a lányok és a nevelők közötti zavartalan megbeszélések számára, továbbá egy olyan szobát, ahol kislányok és gyermekes anyák tölthetik az éjszakát.

A központot boldog Anuarite Nengapeta, a kongói vallásos emberek között általánosan tisztelt szerzetesnő oltalmába ajánlották, aki pogány szülők gyermekeként született 1939-ben, majd később anyjával és testvéreivel együtt megkeresztelkedett. Hősiesen vállalt halála miatt az afrikai kontinens "Maria Goretti"-jének tartják. II. János Pál pápa Afrikában tett apostoli látogatása alkalmával emelte a boldogok közé 1985. augusztus 15-én.

Forrás: Agenzia Fides
 
További írásaink

   5 éves a SZGYM

        AKTUÁLIS

MISSZIÓS
    RÓZSAFÜZÉR

 
 
HITTERJESZTÉS MŰVE
SZENT PÉTER APOSTOL MŰVE
SZENT GYERMEKSÉG MŰVE
MISSZIÓS UNIÓ
Célja, hogy támogassa a világméretů evangelizációt, és az egyetemes missziós lelkület terjedését.

Célja, hogy erősödjön és növekedjen a missziós- és bennszülött papság képzésének lelki és anyagi támogatása.
A gyermekeket és kamaszokat hívja a misszió kalandjába, hogy felébressze bennük a missziós lelkületet, támogassa a keresztény szolidaritás iránti nyitottságukat.
Célja, hogy a papok és szerzetesek között a missziós lelkület elmélyítésével növekedjen a hivatások száma.
 
   
   
     
H-1223 Budapest, Jókai Mór u. 14. Tel/Fax: (+36 1) 226 4610 • E-mail: pmmmisszio@gmail.com
honlapkészítés