Pápai Missziós muvek
PÁPAI MISSZIÓS MŰVEK

PONTIFICIE OPERE MISSIONARIE
PONTIFICAL MISSION SOCIETIES
Pápai logó
 
 
 
 
Misszió
Vatikáni dokumentumok
A Pápai Missziós Művek
Hírek, cikkek, archivum
Média
Támogatások

Amint engem küldött
az Atya,

úgy küldelek én is
    titeket (Jn 20,21)

MISSZIÓ
     ÚJ EVANGELIZÁCIÓ

II. János Pál pápa


az egyetemes
    misszió pápája

Kezdőlap arrow Misszió arrow Missziós szervezetek arrow Sant'Egidio közösség: negyvenhárom éve a szegények szolgálatában
Sant'Egidio közösség: negyvenhárom éve a szegények szolgálatában

Image

„Küldetésetek minden keresztény ember küldetése: meglátni a testvért, meglátni Krisztust a másik ember arcában” – hangsúlyozta beszédében Gianfranco Ravasi bíboros, a Kultúra Pápai Tanácsának elnöke.
A bíboros homíliájában négy pontban foglalta össze, milyen a cselekvő keresztény ember: út, amelyen sok szegény ember jár; ház, amelyben sok idős és beteg lakik; szó, mely vigasztal; kéz, mely nem fél megérinteni a súlyosan beteg embereket
Február 3-án a közösség tagjai a római Falakon kívüli Szent Pál-bazilikában gyűltek össze az ünnepélyes szentmisére, amelyre meghívták szegény barátaikat is. A szentmisén körülbelül száz püspök vett részt, köztük ortodoxok és protestánsok is. Jelen volt hetven olaszországi és szentszéki nagykövet, valamint a római zsidó közösség elnöke is.

Ravasi bíboros elmondta, hogy a közösség jelenleg hetvenhárom országban van jelen, több mint hatvanezer önkéntessel. Tavaly az afrikai földrész megsegítésére helyezték a hangsúlyt. Jelentős munkát végeztek Nigerben és Guineában a válságos helyzet enyhítése érdekében, továbbá az egészségvédelem, a fertőző betegségek gyógyítása és a gyermekek jogainak védelme területén. Jelenleg nagy szerepet vállalnak az afrikai gyermekek anyakönyveztetésében a Bravo elnevezésű program keretében. A földrészen ugyanis az újszülöttek mintegy harminc százalékát nem anyakönyvezik, ami annyit jelent, hogy nem rendelkeznek jogokkal, így könnyen a kizsákmányolás áldozataivá válnak. A közösség által DREAM néven működtetett program az AIDS-fertőzöttek kezelését és a kór terjedésének megakadályozását segíti Afrika különböző országaiban.

A Vatikáni Rádió magyar nyelvű műsorában interjú készült Szőke Péterrel, a magyar közösség felelősével, aki beszámolt az ünnepi szentmiséről és a magyarországi közösség által végzett szolgálatokról is.

Forrás: Magyar Kurír
 
További írásaink

   5 éves a SZGYM

        AKTUÁLIS

MISSZIÓS
    RÓZSAFÜZÉR

 
 
HITTERJESZTÉS MŰVE
SZENT PÉTER APOSTOL MŰVE
SZENT GYERMEKSÉG MŰVE
MISSZIÓS UNIÓ
Célja, hogy támogassa a világméretů evangelizációt, és az egyetemes missziós lelkület terjedését.

Célja, hogy erősödjön és növekedjen a missziós- és bennszülött papság képzésének lelki és anyagi támogatása.
A gyermekeket és kamaszokat hívja a misszió kalandjába, hogy felébressze bennük a missziós lelkületet, támogassa a keresztény szolidaritás iránti nyitottságukat.
Célja, hogy a papok és szerzetesek között a missziós lelkület elmélyítésével növekedjen a hivatások száma.
 
   
   
     
H-1223 Budapest, Jókai Mór u. 14. Tel/Fax: (+36 1) 226 4610 • E-mail: pmmmisszio@gmail.com
honlapkészítés