Pápai Missziós muvek
HITTERJESZTÉS MŰVE
PONTIFICIUM OPUS
A PROPAGANDA FIDEI


„… hogy az Evangélium minél jobban elterjedjen…”
Pápai logó
 
 
 
 
Misszió
Vatikáni dokumentumok
A Pápai Missziós Művek
Hírek, cikkek, archivum
Média
Támogatások

Amint engem küldött
az Atya,

úgy küldelek én is
    titeket (Jn 20,21)

MISSZIÓ
     ÚJ EVANGELIZÁCIÓ

II. János Pál pápa


az egyetemes
    misszió pápája

Hitterjesztés Műve
Szt. Péter Apostol Műve
Szent Gyermekség Műve
Missziós Unió
Kezdőlap arrow Hitterjesztés Műve arrow Hírek a világmisszióból arrow Indiai misszionáriusok készen állnak, hogy hirdessék az evangéliumot Bhutánban
Indiai misszionáriusok készen állnak, hogy hirdessék az evangéliumot Bhutánban

Image

Nagy érdeklődésnek örvendett elsősorban Indiában az a hír, miszerint a buddhista vallású dél-kelet ázsiai ország, Bhután megnyitná kapuit a kereszténység felé.
Az országban ugyanis csak a buddhista és hindu vallás engedélyezett, viszont a napokban a vallási ügyekért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy lehetőség nyílik a keresztény csoportok számára a hatóságoknál való regisztrációra.

A hír hallatán katolikus szerzetesnővérek és misszionáriusok a Fides missziós hírügynökségnek nyilatkozták, hogy készen állnak az Evangélium hirdetésére és új hitközösségek kialakítására Bhutánban. Bár az országot csak kis mértékben ismerik, mégis, ha a hatóságok engedélyezik és megfelelő körülményeket lehet teremteni, akkor azonnal elkezdik tevékenységüket. „Boldogan válaszolunk így XVI. Benedeknek a Missziós Világnapra küldött üzenetére” – nyilatkozta P. Arul Raj, a Szeplőtelen Szűz Oblátusai (OMI) misszionárius rend tagja.

A misszionáriusok – fejtette ki a szerzetes pap – az evangéliumi értékeket hivatottak láthatóvá tenni, így a szeretetről, a megbocsátásról, az egységről, szolidaritásról adnak tanúbizonyságot. Keresztény identitásukat nyilvánítják ki az emberek előtt munkájukkal és imájukkal, tehát nem a keresztény hitre való megtérésre ösztönzik elsősorban a lakosságot. Ez a módszer, amely a tanúságtételen, a párbeszéden, a segítségnyújtáson alapul, minden bizonnyal válaszra lelne egy olyan országban, mint Bhután, ahol a keresztény hit eddig nem kapott helyet – magyarázta P. Arul Raj, a Szeplőtelen Szűz Oblátusai rend misszionárius papja.

Forrás: Vatikáni Rádió
 
További írásaink

   5 éves a SZGYM

        AKTUÁLIS

MISSZIÓS
    RÓZSAFÜZÉR

 
 
HITTERJESZTÉS MŰVE
SZENT PÉTER APOSTOL MŰVE
SZENT GYERMEKSÉG MŰVE
MISSZIÓS UNIÓ
Célja, hogy támogassa a világméretů evangelizációt, és az egyetemes missziós lelkület terjedését.

Célja, hogy erősödjön és növekedjen a missziós- és bennszülött papság képzésének lelki és anyagi támogatása.
A gyermekeket és kamaszokat hívja a misszió kalandjába, hogy felébressze bennük a missziós lelkületet, támogassa a keresztény szolidaritás iránti nyitottságukat.
Célja, hogy a papok és szerzetesek között a missziós lelkület elmélyítésével növekedjen a hivatások száma.
 
   
   
     
H-1223 Budapest, Jókai Mór u. 14. Tel/Fax: (+36 1) 226 4610 • E-mail: pmmmisszio@gmail.com
honlapkészítés