Pápai Missziós muvek
PÁPAI MISSZIÓS MŰVEK

PONTIFICIE OPERE MISSIONARIE
PONTIFICAL MISSION SOCIETIES
Pápai logó
 
 
 
 
Misszió
Vatikáni dokumentumok
A Pápai Missziós Művek
Hírek, cikkek, archivum
Média
Támogatások

Amint engem küldött
az Atya,

úgy küldelek én is
    titeket (Jn 20,21)

MISSZIÓ
     ÚJ EVANGELIZÁCIÓ

II. János Pál pápa


az egyetemes
    misszió pápája

Kezdőlap arrow Hírek, cikkek, archivum arrow Archivum arrow A Vatikánból - archivum arrow Márciusban indul a szervezett párbeszéd az ateistákkal
Márciusban indul a szervezett párbeszéd az ateistákkal

Image

Párbeszédet kezd tavasszal a Vatikán az agnosztikusok és ateisták képviselőivel, szervezett formában. A Népek udvara nevet viselő terv Gianfranco Ravasi bíboros, a Kultúra Pápai Tanácsa elnökének ötlete.
A tervről már tavaly is beszélt Párizsban, január 25-én pedig további részleteket közölt a tanács közleménye. A tervet egyébként hivatalosan március 24-25-én mutatják be a francia fővárosban.

Az elképzelés szerint ez egy folyamatosan működő programsorozat lesz, ami a hívők és nem hívők közti párbeszédet szolgálja. A párizsi megnyitóra kétnapos programsorozat keretében kerül majd sor. Több előadást tartanak majd a „vallás, megvilágosodás, józan értelem” témakörében.

A Népek udvara megnyitó ünnepségére március 24-én, csütörtökön délután kerül sor az UNESCO székházában, az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete védnökségével. Március 25-én délelőtt a párizsi Sorbonne Egyetemen, majd délután a Francia Intézetben folytatódik az eseménysorozat, végül kerekasztal-megbeszélésre kerül sor a Szent Bernát kollégiumban.

Március 25-én este a Notre-Dame székesegyház előtti téren Az ismeretlen udvara elnevezésű rendezvény várja elsősorban a fiatalokat zenével, fény- és hangjátékkal, művészi bemutatókkal, előadásokkal. A székesegyház kivételesen egész este nyitva marad azok számára, akik részt akarnak venni egy közös imavirrasztáson és elmélkedésen.

A vitákat Ravasi „az ember átfogó szemléletére” kívánja alapozni, és olyan témák megvitatására is nyitottak, mint a homoszexualitás, az abortusz és a pedofília.

Forrás: CNA/Vatikáni Rádió/Magyar Kurír
Foto: Telegraph
 
További írásaink

   5 éves a SZGYM

        AKTUÁLIS

MISSZIÓS
    RÓZSAFÜZÉR

 
 
HITTERJESZTÉS MŰVE
SZENT PÉTER APOSTOL MŰVE
SZENT GYERMEKSÉG MŰVE
MISSZIÓS UNIÓ
Célja, hogy támogassa a világméretů evangelizációt, és az egyetemes missziós lelkület terjedését.

Célja, hogy erősödjön és növekedjen a missziós- és bennszülött papság képzésének lelki és anyagi támogatása.
A gyermekeket és kamaszokat hívja a misszió kalandjába, hogy felébressze bennük a missziós lelkületet, támogassa a keresztény szolidaritás iránti nyitottságukat.
Célja, hogy a papok és szerzetesek között a missziós lelkület elmélyítésével növekedjen a hivatások száma.
 
   
   
     
H-1223 Budapest, Jókai Mór u. 14. Tel/Fax: (+36 1) 226 4610 • E-mail: pmmmisszio@gmail.com
honlapkészítés