Pápai Missziós muvek
PÁPAI MISSZIÓS MŰVEK

PONTIFICIE OPERE MISSIONARIE
PONTIFICAL MISSION SOCIETIES
Pápai logó
 
 
 
 
Misszió
Vatikáni dokumentumok
A Pápai Missziós Művek
Hírek, cikkek, archivum
Média
Támogatások

Amint engem küldött
az Atya,

úgy küldelek én is
    titeket (Jn 20,21)

MISSZIÓ
     ÚJ EVANGELIZÁCIÓ

II. János Pál pápa


az egyetemes
    misszió pápája

Kezdőlap arrow Misszió arrow Missziós szervezetek arrow XVI. Benedek misszióba küldte a Neokatekumenális út családjait
XVI. Benedek misszióba küldte a Neokatekumenális út családjait

Image

A hétezer ember között, akik hétfőn részt vettek a Szentatyával való találkozáson, magyarok is voltak. A Vatikáni Rádió magyar nyelvű adásában beszámoltak mozgalmuk céljairól és a pápától kapott küldetésről.

Az egyház elismerte, hogy a Neokatekumenális út a Szentlélek különleges ajándéka – mondta a Szentatya a mozgalom hétezer tagjának, akik hétfőn délben megtöltötték a vatikáni VI. Pál kihallgatási termet. XVI. Benedek 230 új családot küldött el misszióba a világ 46 országába, közöttük Magyarországra, továbbá 13 új missiones ad gentes-csoport, azaz egy papból és három-négy családból álló misszió viszi el az evangéliumi jó hírt a föld olyan térségeibe, ahol a legkevésbé ismert a kereszténység.

A Neokatekumenális út 1983 óta van jelen Magyarországon. A hétfői pápai kihallgatás után a magyar családok képviselői felkeresték a Vatikáni Rádió magyar adásának szerkesztőségét.

Pákozdi Lóránd elmondta, hogy olyan területekre, olyan emberekhez szeretnének eljutni Krisztus örömhírével, akik nem hallottak az egyházról, Krisztusról,  a katolikus hitről. A Neokatekumenális út mozgalma azért jött létre, hogy a felnőtt keresztény hit megélésére segítse az embereket.  Ennek egyik megnyilvánulási formája, hogy olyanokat is felkeresnek, akik még nem találkoztak az egyházzal. A Szentatya áldásával térnek most vissza Miskolcra, hogy az ott élő emberek számára meg tudják jeleníteni Krisztus egyházát. Pákozdi Lóránd hangsúlyozta, milyen fontos volt megtapasztalni, hogy teljes egységben vannak a Szentatyával. A Neokatekumális út az egyházban hivatalosan elfogadott mozgalom, és a pápa most személy szerint biztosította a közösség tagjait, hogy velük van missziójukban, imádkozik értük. Az ő közösségük Ternyák Csaba érsek meghívására azért költözött Miskolcra, hogy egy olyan városban végezze a missziót, ahol az egyháznak még kevésbé sikerült örömhírével elérni az embereket. Pákozdi Lóránd örömmel számolt be arról, hogy sok pozitív visszajelzést kapnak, hiszen az emberek szomjazzák a szeretetet, amelyet sokszor nem tudnak megkapni az emberektől, csak Isten tud ebben segíteni.

A beszélgetésen jelen volt tizenhárom éves kisfia, Máté is, aki szintén tevékenyen részt vesz a közösség szolgálatában. Elmondta, hogy hetente többször összegyűlnek, és hetente egyszer házról házra járnak, hirdetik az örömhírt.
Mártonffy Zsuzsanna négygyermekes édesanyát arról kérdezte a riporter, hogyan lehet összeegyeztetni a missziót és anyai hivatást. Tapasztalata szerint éppen a misszió segíti őt, hogy anyai hivatását teljes mértékben be tudja tölteni. Hangsúlyozta, hogy saját erőből ma nagyon nehéz házasságban, családban élni. Sokat jelent számukra, hogy meg tudják tapasztalni Isten szeretetét és el tudják vinni másoknak is. Ezt az örömöt saját családjukban is tovább tudják vinni, gazdagodnak a tanúságtétel által.

  

Forrás: Magyar Kurír
 
További írásaink

   5 éves a SZGYM

        AKTUÁLIS

MISSZIÓS
    RÓZSAFÜZÉR

 
 
HITTERJESZTÉS MŰVE
SZENT PÉTER APOSTOL MŰVE
SZENT GYERMEKSÉG MŰVE
MISSZIÓS UNIÓ
Célja, hogy támogassa a világméretů evangelizációt, és az egyetemes missziós lelkület terjedését.

Célja, hogy erősödjön és növekedjen a missziós- és bennszülött papság képzésének lelki és anyagi támogatása.
A gyermekeket és kamaszokat hívja a misszió kalandjába, hogy felébressze bennük a missziós lelkületet, támogassa a keresztény szolidaritás iránti nyitottságukat.
Célja, hogy a papok és szerzetesek között a missziós lelkület elmélyítésével növekedjen a hivatások száma.
 
   
   
     
H-1223 Budapest, Jókai Mór u. 14. Tel/Fax: (+36 1) 226 4610 • E-mail: pmmmisszio@gmail.com
honlapkészítés