Pápai Missziós muvek
PÁPAI MISSZIÓS MŰVEK

PONTIFICIE OPERE MISSIONARIE
PONTIFICAL MISSION SOCIETIES
Pápai logó
 
 
 
 
Misszió
Vatikáni dokumentumok
A Pápai Missziós Művek
Hírek, cikkek, archivum
Média
Támogatások

Amint engem küldött
az Atya,

úgy küldelek én is
    titeket (Jn 20,21)

MISSZIÓ
     ÚJ EVANGELIZÁCIÓ

II. János Pál pápa


az egyetemes
    misszió pápája

Kezdőlap arrow Misszió arrow Missziós szervezetek arrow "A szeretet művészete" A Szentszék jóváhagyta az Új Horizontok közösséget
"A szeretet művészete" A Szentszék jóváhagyta az Új Horizontok közösséget

Image

A Világiak Pápai Tanácsának elnöke, Stanislaw Rylko bíboros az elmúlt napokban kézjegyével látta el azt a rendelkezést, amely jóváhagyja az Új Horizontok közösség statútumait, „ad experimentum”, azaz kísérleti időre.

A közösséget 20 évvel ezelőtt egy fiatal olasz nő, Chiara Amirante alapította azzal a céllal, hogy a hit jegyében adjanak segítséget nehézségek között élő fiataloknak, drogfüggőknek, hajléktalanoknak, a társadalom peremére szorultaknak. A Világiak Pápai Tanácsának jóváhagyása azt jelenti, hogy hivatalosan elismerik a társulatnak a marginális helyzetbe került fiatalok javára végzett szolgálatát.

                                                                                  Image

Az alapító Chiara Amirante a Vatikáni Rádiónak adott interjúban a döntéssel kapcsolatban ezt nyilatkozta: „Az egyházi jóváhagyás fontos jel, annak a jele, hogy kegyelmi adományaink a Szentlélek ajándékai. Az utat az Úr jelölte ki számunkra, hogy minél nagyobb odaadással állítsuk életünket Jézus szeretetének szolgálatába”. Az Új Horizontok alapítója leszögezte, hogy a közösség nem drogterápiás központ: „Mi egyszerűen szeretnénk megosztani a Feltámadt Krisztus örömét azokkal, akik emberileg kétségbeejtő helyzetben vannak.”

Chiara Amirante 1991-ben hozta létre a társulatot, ami kezdetben a római Termini pályaudvar környékén lézengő prostituáltak, drogosok, alkoholisták, tolvajok megsegítésén fáradozott. Az első 24 férőhelyes menedékszállót 1994 márciusában nyitotta meg. Ma sokfelé vannak  jelen vannak Olaszországban és külföldön is. 230 teljes időben dolgozó önkéntes teljesít szolgálatot a szállóikban.

                                                                                 Image

A közösségnek vannak fogadalmas tagjai, valamint családos férfiak és nők is. Háromezer személy rendszeres támogatását élvezik, és több ezren vannak azok, akik rokonszenveznek vele. A Vatikáni Rádiónak adott interjújában Chiara Amirante 120 ezer személyről szólt, a „Világosság Lovagjairól”, akik készek a radikális evangéliumi életre és arra, hogy elvigyék a Feltámadt Krisztus örömét a szenvedő fiatalok közé.

Forrás: Vatikáni Rádió/Magyar Kurír
 
További írásaink

   5 éves a SZGYM

        AKTUÁLIS

MISSZIÓS
    RÓZSAFÜZÉR

 
 
HITTERJESZTÉS MŰVE
SZENT PÉTER APOSTOL MŰVE
SZENT GYERMEKSÉG MŰVE
MISSZIÓS UNIÓ
Célja, hogy támogassa a világméretů evangelizációt, és az egyetemes missziós lelkület terjedését.

Célja, hogy erősödjön és növekedjen a missziós- és bennszülött papság képzésének lelki és anyagi támogatása.
A gyermekeket és kamaszokat hívja a misszió kalandjába, hogy felébressze bennük a missziós lelkületet, támogassa a keresztény szolidaritás iránti nyitottságukat.
Célja, hogy a papok és szerzetesek között a missziós lelkület elmélyítésével növekedjen a hivatások száma.
 
   
   
     
H-1223 Budapest, Jókai Mór u. 14. Tel/Fax: (+36 1) 226 4610 • E-mail: pmmmisszio@gmail.com
honlapkészítés