Pápai Missziós muvek
PÁPAI MISSZIÓS MŰVEK

PONTIFICIE OPERE MISSIONARIE
PONTIFICAL MISSION SOCIETIES
Pápai logó
 
 
 
 
Misszió
Vatikáni dokumentumok
A Pápai Missziós Művek
Hírek, cikkek, archivum
Média
Támogatások

Amint engem küldött
az Atya,

úgy küldelek én is
    titeket (Jn 20,21)

MISSZIÓ
     ÚJ EVANGELIZÁCIÓ

II. János Pál pápa


az egyetemes
    misszió pápája

Kezdőlap arrow Hírek, cikkek, archivum arrow Archivum arrow A Vatikánból - archivum arrow "Tudjátok meg, a pápa szeret benneteket!" - a pápa szavai a szegényekkel együtt elkültött ebéden
"Tudjátok meg, a pápa szeret benneteket!" - a pápa szavai a szegényekkel együtt elkültött ebéden

Image

Karácsony másnapján, december 26-án, az Úrangyala elimádkozása után XVI. Benedek pápa a VI. Pál terem előcsarnokában együtt ebédelt 250 szegénnyel, akiket a Szeretet Misszionáriusnői kongregáció római közösségei gondoznak.A szegényeket kísérő 250 szerzetesnek és szerzetesnőnek a pápa köszönetét fejezte ki alázatos szeretetszolgálatukért.

Az albán származású Teréz anya által alapított Szeretet Misszionáriusnői kongregáció tagjai Karácsony másnapján hagyományosan minden évben ünnepi ebédre gyűlnek össze az általuk gondozott szegényekkel együtt. Az idei rendkívüli eseményre, a Vatikánban a Pápával együtt elfogyasztott ebédre, a rendalapítónő születésének centenáris évében került sor. Jelen voltak a kongregáció férfi ágának, valamint a szemlélődő testvérek közösségének képviselői is.

A Pápa az előcsarnok közepén felállított asztalnál foglalt helyet, mellette ült 14 szegény, akik a világ minden részét képviselték. A következő országokból érkeztek: Haiti, Svájc, Románia, Kína, Elefántcsontpart, Gabon, Olaszország, India. A pápával együtt étkezett egy etiópiai muzulmán férfi is, aki a szerzetesnők római menzájának rendszeres vendége. Ugyancsak XVI. Benedek asztalánál foglalt helyet Mary Prema nővér, legfőbb elöljárónő, valamint a két férfi ág vezetői.

Az ünnepi menü a következő volt: lasagna, vagyis bolognai ragúval töltött bélelt tészta, második fogásként borjúpörkölt sült krumplival, majd ezt követte a tejszínhabbal és csokoládéval leöntött kalács, ún. „aranykenyér”, hagyományos kuglóf alakú olasz karácsonyi sütemény, végül feketekávé.

Az ebéd végén Mary Prema nővér, a Szeretet Misszionáriusnői kongregáció legfőbb elöljárónője üdvözölte a Szentatyát. Áldását kérte a rend minden tagja nevében, hogy az alapítónő, Boldog Kalkuttai Teréz anya karizmáját követve világosság lehessenek mindazok számára, akik még sötétségben élnek. Mindnyájuk nevében köszönetét fejezte ki a pápának, aki a mai világban Isten szeretetének látható megnyilvánulása.

A pápa a szegényekhez intézett beszédében Teréz anya tanúságtételét idézte fel. „Boldog Kalkuttai Teréz megkülönböztetés nélkül élte meg a szeretetet, de elsőbbséget adott a szegényeknek és az elhagyatottaknak. Ragyogóan fényes jele volt Isten jóságának.

Image Mindenkiben  felismerte annak a Krisztusnak az arcát, akit teljes önátadással szeretett” – mondta a pápa, majd hozzátette: A szeretet az az igazi erő, amely megváltoztatja a világot. Teréz anya azért vált olyan híressé, mert alázatosan és rejtetten élt, Isten szeretetéért és szeretetében. Ő maga mondta, hogy a legnagyobb kitüntetést az jelentette számára, hogy szerette és a szegényekben szolgálta Jézust.

Teréz anyának köszönhetően tudatára ébredünk annak, hogy életünk megváltozhat, hogy lelkünk Krisztus világosságának tükrévé válhat és másokat is megvilágíthat. Az albán szerzetesnő vigaszt nyújtott számunkra és rámutatott arra a bizonyosságra, hogy Isten soha nem hagy magára senkit. Teréz anya küldetése tovább folytatódik a világ minden részén, azokon a személyeken keresztül, akik karizmáját élve a szeretet misszionáriusaivá válnak. A pápa köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik életüket mások szolgálatába állítják. Ez gyakran rejtve marad az emberek előtt, de rendkívül értékes Isten szíve számára.

A gyakran hamis boldogságokat kereső embereknek a szeretet misszionáriusainak tanúságtétele megmutatja, hol található az igazi öröm: a másokkal való osztozásban, az adakozásban, az Istenéhez hasonló önzetlen szeretetben, amely megtöri az emberi önzés logikáját.

Végül a vatikáni VI. Pál terem előcsarnokában vendégül látott 250 szegényhez, kísérőikhez és barátaikhoz fordulva a pápa így szólt: „Tudjátok meg, hogy a pápa szeret benneteket”.

 
További írásaink

   5 éves a SZGYM

        AKTUÁLIS

MISSZIÓS
    RÓZSAFÜZÉR

 
 
HITTERJESZTÉS MŰVE
SZENT PÉTER APOSTOL MŰVE
SZENT GYERMEKSÉG MŰVE
MISSZIÓS UNIÓ
Célja, hogy támogassa a világméretů evangelizációt, és az egyetemes missziós lelkület terjedését.

Célja, hogy erősödjön és növekedjen a missziós- és bennszülött papság képzésének lelki és anyagi támogatása.
A gyermekeket és kamaszokat hívja a misszió kalandjába, hogy felébressze bennük a missziós lelkületet, támogassa a keresztény szolidaritás iránti nyitottságukat.
Célja, hogy a papok és szerzetesek között a missziós lelkület elmélyítésével növekedjen a hivatások száma.
 
   
   
     
H-1223 Budapest, Jókai Mór u. 14. Tel/Fax: (+36 1) 226 4610 • E-mail: pmmmisszio@gmail.com
honlapkészítés