Pápai Missziós muvek
PÁPAI MISSZIÓS MŰVEK

PONTIFICIE OPERE MISSIONARIE
PONTIFICAL MISSION SOCIETIES
Pápai logó
 
 
 
 
Misszió
Vatikáni dokumentumok
A Pápai Missziós Művek
Hírek, cikkek, archivum
Média
Támogatások

Amint engem küldött
az Atya,

úgy küldelek én is
    titeket (Jn 20,21)

MISSZIÓ
     ÚJ EVANGELIZÁCIÓ

II. János Pál pápa


az egyetemes
    misszió pápája

400 év missziós története

Image

Bemutatták Rómában a Hitterjesztési Kongregáció (Propaganda Fide) új múzeumát
December 9-én, csütörtökön délelőtt Massimo Cenci atya, a Népek Evangelizálása Kongregáció altitkára, valamint Francesco Buranelli professzor, az Egyházi Javak Pápai Tanácsának titkára és P. Federico Lombardi SJ szentszéki szóvivő ismertették az új múzeumot, amely 1250 négyzetméternyi területen mutatja be az evangélium és az öt kontinens találkozásának gazdag történetét.

A múzeum egy vatikáni szerv szívében jött létre, amelynek már 1627-től kezdve az a küldetése, hogy világszerte hirdesse az evangéliumot. Buranelli professzor felszólalásában világosan elmagyarázta: az új múzeum létrehozásának alapgondolata Krisztus küldetése, amellyel megbízta apostolait: „Euntes docete omnes gentes” – menjetek el és tanítsatok minden népet. Egy modern múzeum nem más, mint kultúrák közötti találkozási pont. Ezért senki se lepődjön meg, ha japán képek és afrikai elefántcsont agyarak mellett híres itáliai festők műveit fedezi fel. A múzeum a Propaganda Fide palota épületében, a Spanyol téren található.

A kiállítás egyik első állomása felhasználja a legmodernebb technológiát: egy adatbázis segítségével a Fides missziós hírügynökség több mint 10 ezer fényképe tekinthető meg, amelyek misszionáriusok utazásait örökítik meg több évtized távlatában. Összegyűjtötték továbbá a különböző úti beszámolókat, rajzokat és nyomtatványokat, a missziókról szóló többezer kötetet, amelyek közül néhány különösen értékes.

A múzeum gyűjteménye rendkívül gazdag mind etnikai, mind antropológiai szempontból. Rávilágít, hogy a misszionáriusok milyen tisztelettel fordultak az egyes országok kultúrája felé. A múzeumban megéljük a kultúrák találkozását egy olyan világban, amelyben a globalizáció, egyrészt gazdagságot és egymás kölcsönös megismerésének elmélyülését eredményezte, másrészt uniformizálta a kulturális különbözőségeket – mutatott rá felszólalásában Buranelli professzor.

P. Massimo Cenci, a Külmissziók Pápai Intézetének munkatársa több éven át Amazónia vidékén teljesítette misszionárius szolgálatát. A sajtótájékoztatón elmondta, hogy a kiállítás mindenekelőtt be kívánja mutatni a Propaganda Fide missziós kongregáció önazonosságát, jelentőségét és értelmét, az egyház missziós életének teljes szépségét. Az egyház az ember érdekében jött létre: Isten önmagát adja az ember üdvösségéért. Az új múzeum remélhetőleg fellendíti a missziót, a kiállított tárgyak szépsége lelkesíti a látogatókat és elmélyíti hitüket – mondta P. Cenci, a Népek Evangelizálása Kongregáció altitkára.

Forás: Vatikáni Rádió
 
További írásaink

   5 éves a SZGYM

        AKTUÁLIS

MISSZIÓS
    RÓZSAFÜZÉR

 
 
HITTERJESZTÉS MŰVE
SZENT PÉTER APOSTOL MŰVE
SZENT GYERMEKSÉG MŰVE
MISSZIÓS UNIÓ
Célja, hogy támogassa a világméretů evangelizációt, és az egyetemes missziós lelkület terjedését.

Célja, hogy erősödjön és növekedjen a missziós- és bennszülött papság képzésének lelki és anyagi támogatása.
A gyermekeket és kamaszokat hívja a misszió kalandjába, hogy felébressze bennük a missziós lelkületet, támogassa a keresztény szolidaritás iránti nyitottságukat.
Célja, hogy a papok és szerzetesek között a missziós lelkület elmélyítésével növekedjen a hivatások száma.
 
   
   
     
H-1223 Budapest, Jókai Mór u. 14. Tel/Fax: (+36 1) 226 4610 • E-mail: pmmmisszio@gmail.com
honlapkészítés