Pápai Missziós muvek
PÁPAI MISSZIÓS MŰVEK

PONTIFICIE OPERE MISSIONARIE
PONTIFICAL MISSION SOCIETIES
Pápai logó
 
 
 
 
Misszió
Vatikáni dokumentumok
A Pápai Missziós Művek
Hírek, cikkek, archivum
Média
Támogatások

Amint engem küldött
az Atya,

úgy küldelek én is
    titeket (Jn 20,21)

MISSZIÓ
     ÚJ EVANGELIZÁCIÓ

II. János Pál pápa


az egyetemes
    misszió pápája

Kezdőlap arrow Hírek, cikkek, archivum arrow Archivum arrow A Vatikánból - archivum arrow Megjelent XVI. Benedek pápa szinódus utáni apostoli buzdítása
Megjelent XVI. Benedek pápa szinódus utáni apostoli buzdítása

Image

„Verbum Domini” címmel a Szentatya apostoli buzdítást intézett a hívekhez, a 2008-ban, „Isten Szava az egyház életében és küldetésében” témában megtartott püspöki szinódus javaslatait összegezve. A csaknem 200 oldalas dokumentumot november 11-én mutatták be a vatikáni sajtóteremben.

„Ismét fel kell fedezni Isten szavának központi helyét mind a hívek személyes, mind az egyház közösségi életében. Sürgető szükség van arra, hogy mint a Feltámadt Krisztus meggyőződéses és hiteles tanúi, hirdessük Isten Szavának szépségét az emberiség üdvösségére” – ezek a főbb gondolatai XVI. Benedek apostoli buzdításának.

A pápa szenvedélyes hangú felhívásában arra buzdítja a főpásztorokat, az Istennek szentelt életet élőket, a világi híveket, hogy egyre inkább ismerjék meg a Szentírást. Soha ne feledjék, hogy minden hiteles és élő keresztény spiritualitás alapja Isten Szavának befogadása, hirdetése, ünneplése és az arról való elmélkedés.

Egy olyan világban, amely gyakran úgy érzi, hogy Isten fölösleges vagy idegen, nincs annál fontosabb, mint hogy ismét megnyissuk az emberek számára az Isten felé vezető utat – fogalmaz a Szentatya...

...A dokumentum többek között foglalkozik Isten Szavának hirdetésével a fiatalok, az elvándorlók, a szenvedők és a szegények körében. Felhívást intéz a Biblia és a kultúra közötti találkozás megújítására, a Biblia megismertetésére az iskolákban és az egyetemeken…

Az isteni Ige túllép az egyes kultúrák korlátain, és szeretetközösséget hoz létre a különböző népek között…

….Korunk legyen egyre inkább Isten Igéjének és az új evangelizációnak az ideje, mert a feltámadt Jézus ma is arra buzdít bennünket, hogy „menjetek tehát, tegyetek tanítványommá minden népet” (Mt 28,19) – olvasható XVI. Benedek pápa apostoli buzdításában.

Forrás: Vatikáni Rádió/Magyar Kurír
 
További írásaink

   5 éves a SZGYM

        AKTUÁLIS

MISSZIÓS
    RÓZSAFÜZÉR

 
 
HITTERJESZTÉS MŰVE
SZENT PÉTER APOSTOL MŰVE
SZENT GYERMEKSÉG MŰVE
MISSZIÓS UNIÓ
Célja, hogy támogassa a világméretů evangelizációt, és az egyetemes missziós lelkület terjedését.

Célja, hogy erősödjön és növekedjen a missziós- és bennszülött papság képzésének lelki és anyagi támogatása.
A gyermekeket és kamaszokat hívja a misszió kalandjába, hogy felébressze bennük a missziós lelkületet, támogassa a keresztény szolidaritás iránti nyitottságukat.
Célja, hogy a papok és szerzetesek között a missziós lelkület elmélyítésével növekedjen a hivatások száma.
 
   
   
     
H-1223 Budapest, Jókai Mór u. 14. Tel/Fax: (+36 1) 226 4610 • E-mail: pmmmisszio@gmail.com
honlapkészítés