Pápai Missziós muvek
PÁPAI MISSZIÓS MŰVEK

PONTIFICIE OPERE MISSIONARIE
PONTIFICAL MISSION SOCIETIES
Pápai logó
 
 
 
 
Misszió
Vatikáni dokumentumok
A Pápai Missziós Művek
Hírek, cikkek, archivum
Média
Támogatások

Amint engem küldött
az Atya,

úgy küldelek én is
    titeket (Jn 20,21)

MISSZIÓ
     ÚJ EVANGELIZÁCIÓ

II. János Pál pápa


az egyetemes
    misszió pápája

Kezdőlap arrow Hírek, cikkek, archivum arrow Archivum arrow Cikkek, írások - archivum arrow Egy japán buddhista megtérése a Sagrada Familia falai között
Egy japán buddhista megtérése a Sagrada Familia falai között

Image

Etsuro Sotoo szobrász és építész, egyike a barcelonai Sagrada Familia-templom befejező munkálatait végző szakembereknek. Munkája a katolikus hitre téréshez vezette a japán férfit.A templomot november 7-én, vasárnap szentelte fel XVI. Benedek pápa.

Etsuro Sotoo 1953-ban született Fukuokában. A kyotói egyetemen végzett művészeti tanulmányait követően, 1978-ban érkezett Barcelonába. „Hívást éreztem, hogy Európábaj öjjek. Sokat hallottam a Sagrada Familiáról, hát eljöttem megnézni, és teljesen magával ragadott” – nyilatkozta az építész a La Croix-nak.

Meglepetésére, annak ellenére, hogy nem beszélt katalánul, és nem volt keresztény, a buddhista japán férfit felvették a templomba kőfaragónak. Azóta is – már több mint 30 éve – dolgozik épületszobrászként e remekbe szabott épületen, melynek befejező munkálatai 1926 óta tartanak.

Az első években az volt a dolga, hogy állatokat és növényeket faragjon: „Teljesen tapasztalatlan voltam, és rengeteget kínlódtam a levelek elhelyezésével. Amikor végre megtaláltam a megoldást, az volt az első találkozásom Gaudíval.” A további évek során megbízták a 30 méter magas Születés Kapuja 15 angyalának kifaragásával, majd a spanyol polgárháború alatt megrongálódott Rózsafüzér-apszis szobrainak helyreállításán dolgozott.

Image
Image
Image

 

Hogy minél szebb munkát végezhessen, Etsuro Sotoo elmélyült Antoni Gaudí írásaiban, elsősorban spirituális életének részleteiben, hogy megértse, mi zajlott a katolikus építész lelkében, akinek szenttéavatási folyamata 1994-ben indult meg. „Munkám jelentése lassanként átalakult, ahogy egyre jobban megértettem a mestert, és már nem volt szükségem pontos mintákra ahhoz, hogy dolgozni tudjak.”

1991-ben, egy nap a szobrász mély felismerést tett: „ahova Gaudí nézett, oda kell néznem nekem is. Gaudí belém költözött, és én is beköltöztem őbelé.” A japán férfi úgy beszél a katolikus vallás felvételéről, mint a „hazatérésről”. 1998-ban, 38 évesen keresztelkedett meg, keresztapja pedig José Manuel Almuzara, a Sagrada Familia egyik katolikus építésze lett. Felesége, a zongorista Hisako Hiseki és lányuk szintén megkeresztelkedett, anélkül, hogy Etsuro ezt elvárta volna tőlük.

Etsuro Sotoo ma már nagyon ismert Japánban is, mint a matsuzaki Szépművészeti Múzeum és a fukuokai Öt Elem Intézet tervezője, és világszerte hívják előadást tartani a Sagrada Familiáról és Antoni Gaudíról szóló konferenciákra.


Forrás: Magyar Kurír
 
További írásaink

   5 éves a SZGYM

        AKTUÁLIS

MISSZIÓS
    RÓZSAFÜZÉR

 
 
HITTERJESZTÉS MŰVE
SZENT PÉTER APOSTOL MŰVE
SZENT GYERMEKSÉG MŰVE
MISSZIÓS UNIÓ
Célja, hogy támogassa a világméretů evangelizációt, és az egyetemes missziós lelkület terjedését.

Célja, hogy erősödjön és növekedjen a missziós- és bennszülött papság képzésének lelki és anyagi támogatása.
A gyermekeket és kamaszokat hívja a misszió kalandjába, hogy felébressze bennük a missziós lelkületet, támogassa a keresztény szolidaritás iránti nyitottságukat.
Célja, hogy a papok és szerzetesek között a missziós lelkület elmélyítésével növekedjen a hivatások száma.
 
   
   
     
H-1223 Budapest, Jókai Mór u. 14. Tel/Fax: (+36 1) 226 4610 • E-mail: pmmmisszio@gmail.com
honlapkészítés