Pápai Missziós muvek
PÁPAI MISSZIÓS MŰVEK

PONTIFICIE OPERE MISSIONARIE
PONTIFICAL MISSION SOCIETIES
Pápai logó
 
 
 
 
Misszió
Vatikáni dokumentumok
A Pápai Missziós Művek
Hírek, cikkek, archivum
Média
Támogatások

Amint engem küldött
az Atya,

úgy küldelek én is
    titeket (Jn 20,21)

MISSZIÓ
     ÚJ EVANGELIZÁCIÓ

II. János Pál pápa


az egyetemes
    misszió pápája

Kezdőlap arrow Hírek, cikkek, archivum arrow Archivum arrow A Vatikánból - archivum arrow XVI. Benedek: Isten igaz temploma maga a személy
XVI. Benedek: Isten igaz temploma maga a személy

Image

Minden ember tiszteletet és szeretetet érdemelMiután XVI. Benedek pápa felszentelte a barcelonai Sagrada Familia templomot, rövid kitérőt tett egy katolikus egészségügyi intézmény, az "Obra Beneficio-Social Nen Deu" (az Isten-gyermek szeretetszolgálat) felé, amelyben hátrányos helyzetű embereket gondoznak.

A jelenlévőkhöz intézett beszédében a Szentatya kijelentette, hogy "a keresztények számára az Isten igazi szentélye az egyes ember, akire a legnagyobb tisztelettel és szeretettel kell tekinteni, mindenekelőtt olyankor, amikor szükséget szenved."

Benedek pápa így fogalmazott: az Egyház az Úrnak az evangéliumban olvasható szavait ülteti át a gyakorlatba: "Bizony mondom nektek, amit a legkisebb testvéreim közül eggyel is tettetek, velem tettétek". (Mt 25,40)

"Az Önök országában - tette hozzá, Krisztusnak ezen szavai az egyházból sokakat indított arra, hogy a tanításnak, a segítségnyújtásnak, a betegek és a fogyatékkal élők gondozásának szenteljék életüket. Az ő példájuk nyomán kérlek titeket, hogy továbbra is szerető gondoskodással forduljatok, hogy a legkisebbek és a legrászorultabbak felé”.

"Elengedhetetlen, - erősítette meg nyomatékosan a pápa -, hogy az orvostudomány új technológiai fejlesztései soha ne szorítsák háttérbe az emberi életet és méltóságot; a betegek és sérültek mindig kapják meg azt a szeretetet és figyelmet amely ahhoz szükséges, hogy érezzék: ők egyedi személyiségek konkrét szükségleteikben."

A gyerekekhez fordulva XVI. Benedek hálát adott Istennek az életükért, ami – szavai szerint - "oly drága az Isten szemében." Hozzátette: "Higgyétek el, hogy Ti különleges helyet foglaltok el a pápa szívében. Imádkozom értetek minden nap, és arra kérlek, hogy imáitokkal ti is segítsetek nekem, hogy én is hűségesen teljesítsem azt a küldetésemet amelyet Krisztus rám bízott."

A pápa hozzátette, hogy imáiban ő is megemlékezik azokról, akik hivatásuk szerint segítik a szenvedőket, továbbá azokról, akik fáradhatatlanul dolgoznak azért, hogy a sérült emberek elfoglalhassák a társadalomban az őket jogosan megillető helyet, és akadályozottságuk miatt ne legyenek kirekesztve.

"Ezzel különösen is szeretném elismerni – mondta a Szentatya - hűséges tanúságtételét a papoknak és mindenkinek, akik a betegeket otthonaikban, kórházakban vagy speciális intézményekben látogatják."


Forrás: Zenit.org
 
További írásaink

   5 éves a SZGYM

        AKTUÁLIS

MISSZIÓS
    RÓZSAFÜZÉR

 
 
HITTERJESZTÉS MŰVE
SZENT PÉTER APOSTOL MŰVE
SZENT GYERMEKSÉG MŰVE
MISSZIÓS UNIÓ
Célja, hogy támogassa a világméretů evangelizációt, és az egyetemes missziós lelkület terjedését.

Célja, hogy erősödjön és növekedjen a missziós- és bennszülött papság képzésének lelki és anyagi támogatása.
A gyermekeket és kamaszokat hívja a misszió kalandjába, hogy felébressze bennük a missziós lelkületet, támogassa a keresztény szolidaritás iránti nyitottságukat.
Célja, hogy a papok és szerzetesek között a missziós lelkület elmélyítésével növekedjen a hivatások száma.
 
   
   
     
H-1223 Budapest, Jókai Mór u. 14. Tel/Fax: (+36 1) 226 4610 • E-mail: pmmmisszio@gmail.com
honlapkészítés