Pápai Missziós muvek
PÁPAI MISSZIÓS MŰVEK

PONTIFICIE OPERE MISSIONARIE
PONTIFICAL MISSION SOCIETIES
Pápai logó
 
 
 
 
Misszió
Vatikáni dokumentumok
A Pápai Missziós Művek
Hírek, cikkek, archivum
Média
Támogatások

Amint engem küldött
az Atya,

úgy küldelek én is
    titeket (Jn 20,21)

MISSZIÓ
     ÚJ EVANGELIZÁCIÓ

II. János Pál pápa


az egyetemes
    misszió pápája

Kezdőlap arrow Aktuális arrow Newman - sorozat arrow A Láthatatlan eleven megjelenítője - John Henry Newman
A Láthatatlan eleven megjelenítője - John Henry Newman

Image

Boldog Newman bíboros a XIX. század egyik legnagyobb vallásos gondolkodója. Írásairól el lehet mondani, hogy fennmarad, amíg csak kétely és igazság között fennáll a harc.

John Henry Newman 1801-ben született Londonban, 1890-ben halt meg Birminghamben. Élete küzdelmei átívelték az egész XIX. századot. 1825-ben anglikán pappá szentelték. Vezess szelíd fény, a rámboruló sötétségben, vezess előre … – írja egyik legszebb versében. Ez a szelíd fény az anglikán egyházból Rómába vezette. 1845-ben katolizált, majd pappá szentelték. 1879-ben XIII. Leó pápa bíborossá nevezte ki. A „Szív szól a szívhez” jelmondatot választotta.

Boldog Newman bíboros a XIX. század egyik legnagyobb vallásos gondolkodója. Írásairól el lehet mondani, hogy fennmarad, amíg csak kétely és igazság között fennáll a harc. Irodalmi munkássága rendkívül nagyméretű volt, írásai még életében 37 kötetben jelentek meg. Művei az angol irodalom remekművei közé tartoznak.

Legnagyobb ereje talán a láthatatlan eleven megjelenítése volt. Célja az volt, hogy felrázza a tépelődő lelkeket, megindítsa őket, nyissa meg a szívüket az isteni szó meghallására, hogy hagyják magukat vezettetni a szelíd fény, lelkiismeretük szava által az Isten színe elé.

A szószékről olyan kisugárzással, személyes hangvétellel beszélt, hogy prédikációi magával ragadóak, lebilicselőek voltak. Egy szem- és fültanú szerint úgy hatottak, mint valami másvilágról való üzenet, mintha az első századok valamelyik szentje vagy vértanúja jelent volna meg. Olyan szívhez szólóan beszélt, hogy a hallgató úgy érezte: személyesen hozzájuk szól. Gondolatainak ereje olvasva sem vesztik el hatásukat.

 
További írásaink

   5 éves a SZGYM

        AKTUÁLIS

MISSZIÓS
    RÓZSAFÜZÉR

 
 
HITTERJESZTÉS MŰVE
SZENT PÉTER APOSTOL MŰVE
SZENT GYERMEKSÉG MŰVE
MISSZIÓS UNIÓ
Célja, hogy támogassa a világméretů evangelizációt, és az egyetemes missziós lelkület terjedését.

Célja, hogy erősödjön és növekedjen a missziós- és bennszülött papság képzésének lelki és anyagi támogatása.
A gyermekeket és kamaszokat hívja a misszió kalandjába, hogy felébressze bennük a missziós lelkületet, támogassa a keresztény szolidaritás iránti nyitottságukat.
Célja, hogy a papok és szerzetesek között a missziós lelkület elmélyítésével növekedjen a hivatások száma.
 
   
   
     
H-1223 Budapest, Jókai Mór u. 14. Tel/Fax: (+36 1) 226 4610 • E-mail: pmmmisszio@gmail.com
honlapkészítés