Pápai Missziós muvek
PÁPAI MISSZIÓS MŰVEK

PONTIFICIE OPERE MISSIONARIE
PONTIFICAL MISSION SOCIETIES
Pápai logó
 
 
 
 
Misszió
Vatikáni dokumentumok
A Pápai Missziós Művek
Hírek, cikkek, archivum
Média
Támogatások

Amint engem küldött
az Atya,

úgy küldelek én is
    titeket (Jn 20,21)

MISSZIÓ
     ÚJ EVANGELIZÁCIÓ

II. János Pál pápa


az egyetemes
    misszió pápája

Kezdőlap arrow Aktuális arrow PANCHKUI arrow Panchkui beszámoló
Panchkui beszámoló

Image

Bizonyára emlékeznek még olvasóink, hogy éppen egy esztendeje a Pápai Missziós Művek gyűjtési akciót kezdeményezett az indiai Panchkuiban működő kollégium kis lakóinak javára.Felhívásunk kedvező visszhangra talált, magánszemélyek és közösségek, egyháziak és világiak, felnőttek és gyerekek csatlakoztak az akcióhoz, amelyet Advent után a rákövetkező időszakra is kibővítettünk. A panchkui kollégium felújítása, bővítése a PMM 2010-es évi nagyprojektjévé vált.

Rövid fényképes Powerpoint bemutatónkat ide kattintva láthatják.


Az akció kezdetén ígéretet tettünk arra, hogy folyamatosan beszámolunk a gyűjtés és az építkezés állásáról. Nos örömmel jelenthetjük, hogy a misszió barátainak nagylelkű adományainak köszönhetően –a magyarországi PMM nemzeti igazgatóság hozzájárulásával kiegészítve – e szükséges összeg nagy része összegyűlt.

A legjelentősebb összegű adományok a különböző egyházi- és missziós közösségektől érkeztek. Emellett az egyéni adományozók közül is igen sokan küldtek kisebb-nagyobb összegű adományt külön Panchkui számára. Különösen is nagy öröm volt számunkra, hogy a Szent Gyermekség Műve kis misszionáriusai által a Háromkirályjárások és egyéb alkalmak során közel azonos összegű adományt gyűjtöttek, mint amennyit a felnőtt adományozók.

Pisztora Zsófia, önkéntes missziós, aki most abban a Jhabua egyházmegyében tartózkodik, amelyhez Panchkui is tartozik, rövid képes beszámolót küldött az építkezés jelenlegi állásáról:

Az építkezés május végén kezdődött. Ganawa püspök tette le az új épületszárny alapkövét. A jelenlegi fázisban egy nagy tanulóteremmel tervezik kibővíteni az eredeti iskolát. . Az új terem kb. 10x5 méteres, téglalap alaprajzú. Azt tervezik, hogy a jövőben ebben a szobában folyik majd a tanulás majd és a régi termet csak hálóteremnek fogják használni. Tervezik az áram bevezetését is. A bővítés jelen szakaszát decemberben tervezik befejezni.

 
További írásaink

   5 éves a SZGYM

        AKTUÁLIS

MISSZIÓS
    RÓZSAFÜZÉR

 
 
HITTERJESZTÉS MŰVE
SZENT PÉTER APOSTOL MŰVE
SZENT GYERMEKSÉG MŰVE
MISSZIÓS UNIÓ
Célja, hogy támogassa a világméretů evangelizációt, és az egyetemes missziós lelkület terjedését.

Célja, hogy erősödjön és növekedjen a missziós- és bennszülött papság képzésének lelki és anyagi támogatása.
A gyermekeket és kamaszokat hívja a misszió kalandjába, hogy felébressze bennük a missziós lelkületet, támogassa a keresztény szolidaritás iránti nyitottságukat.
Célja, hogy a papok és szerzetesek között a missziós lelkület elmélyítésével növekedjen a hivatások száma.
 
   
   
     
H-1223 Budapest, Jókai Mór u. 14. Tel/Fax: (+36 1) 226 4610 • E-mail: pmmmisszio@gmail.com
honlapkészítés