Pápai Missziós muvek
PÁPAI MISSZIÓS MŰVEK

PONTIFICIE OPERE MISSIONARIE
PONTIFICAL MISSION SOCIETIES
Pápai logó
 
 
 
 
Misszió
Vatikáni dokumentumok
A Pápai Missziós Művek
Hírek, cikkek, archivum
Média
Támogatások

Amint engem küldött
az Atya,

úgy küldelek én is
    titeket (Jn 20,21)

MISSZIÓ
     ÚJ EVANGELIZÁCIÓ

II. János Pál pápa


az egyetemes
    misszió pápája

Kezdőlap arrow Hírek, cikkek, archivum arrow Archivum arrow A Vatikánból - archivum arrow A missziós munka még csak most kezdődik - mondja a pápa
A missziós munka még csak most kezdődik - mondja a pápa

ImageA laikusok együttműködése adja hozzá a szükséges szikrát. XVI. Benedek pápa kijelentette, az Egyház missziós munkája csak most kezdődik, és jövőjének igéretes jele a laikusok érdeklődése a misszióban való együttműködés iránt.

A pápa ezt akkor mondta, amikor tavaly novemberben audiencián fogadta az apostoli élet misszionárius rendjeinek kereken 100 általános rendfőnökét. A szerzetesek azért érkeztek Rómába, hogy részt vegyenek a Népek Evangelizációja Kongregáció által szervezett találkozón.


A pápa kiemelte, hogy a találkozó beszédes bizonyíték az Egyház folyamatos missziós elhivatottságára, és a missziós társaságok közösségi szellemét jelenti Péter követésében és az Ő egyetemes apostoli szolgálatában.


Majd igy folytatta: „Krisztus testének hierarhikus egységében, -  gazdagítva a Szentlélek által admányozott számos ajándékkal és karizmával  -,  az apostolok utódaival való egység marad a kritériuma és garanciája a missziós tevékenység szellemi gyümölcsözőségének. Mert maga az Egyház egysége a hit-remény-szeretetben a jele és előíze annak az egységnek és békének, amely Isten terve Krisztusban az emberiség egész családja számára.”


„Az utóbbi évtizedek során egyik igértes jele a megújulásnak az Egyház missziós dimenziójának tudatosodásában”  tette hozzá a pápa angol nyelven elmondott beszédében „hogy egyre nő az igény a laikus férfiakban és nőkben, hogy nagylelkűen részt vegyenek az „ad gentes” misszióban. Mint azt a II. Vatikáni Zsinat hangsúlyozta, az evangelizációs munka olyan alapvető kötelesség, mely Isten egész népére vonatkozik.”


„Tekintettel a laikusok közreműködésének mértékére és jelentőségére, közreműködésük helyes formáját természetesen speciális törvényeknek és világos irányelveknek kell szabályozni, melyek az egyes intézmények kánoni identitását figyelembe veszik.”


XVI. Benedek köszönetet mondott minden misszionáriusnak, akik „úgy ma, mint a múltban, készek elhagyni családjukat és otthonukat, gyakran nagy áldozatok árán, pusztán azért, hogy Krisztus örömhírét hirdessék és szolgálják őt felebarátaikon keresztül. Közülük sokan, napjainkban is, hősiesen igazolták az igehirdetést vérük ontása árán, és hozzájárultak az Egyház építéséhez távoli országokban”.  

Bár „a missziós rendek iránt érdeklődő fiatalok számában csökkenés tapasztalható, az ’ad gentes’ misszió még csak a kezdeteknél tart”, tette hozzá. „Tudatában vagyok, milyen kihívásokkal kell szembenéznetek, de biztatlak benneteket, hogy járjatok hűségesen alapítóitok nyomában, lobbantsátok lángra a karizmákat és apostoli célokat, melyeket tőlük örököltetek, bízva benne, hogy Krisztus együttműködik veletek és igehirdetéseteket jelenlétének és erejének jeleivel igazolja.”


Forrás: www.zenit.org

 
További írásaink

   5 éves a SZGYM

        AKTUÁLIS

MISSZIÓS
    RÓZSAFÜZÉR

 
 
HITTERJESZTÉS MŰVE
SZENT PÉTER APOSTOL MŰVE
SZENT GYERMEKSÉG MŰVE
MISSZIÓS UNIÓ
Célja, hogy támogassa a világméretů evangelizációt, és az egyetemes missziós lelkület terjedését.

Célja, hogy erősödjön és növekedjen a missziós- és bennszülött papság képzésének lelki és anyagi támogatása.
A gyermekeket és kamaszokat hívja a misszió kalandjába, hogy felébressze bennük a missziós lelkületet, támogassa a keresztény szolidaritás iránti nyitottságukat.
Célja, hogy a papok és szerzetesek között a missziós lelkület elmélyítésével növekedjen a hivatások száma.
 
   
   
     
H-1223 Budapest, Jókai Mór u. 14. Tel/Fax: (+36 1) 226 4610 • E-mail: pmmmisszio@gmail.com
honlapkészítés