Pápai Missziós muvek
PÁPAI MISSZIÓS MŰVEK

PONTIFICIE OPERE MISSIONARIE
PONTIFICAL MISSION SOCIETIES
Pápai logó
 
 
 
 
Misszió
Vatikáni dokumentumok
A Pápai Missziós Művek
Hírek, cikkek, archivum
Média
Támogatások

Amint engem küldött
az Atya,

úgy küldelek én is
    titeket (Jn 20,21)

MISSZIÓ
     ÚJ EVANGELIZÁCIÓ

II. János Pál pápa


az egyetemes
    misszió pápája

Kezdőlap arrow Hírek, cikkek, archivum arrow Archivum arrow A Vatikánból - archivum arrow "Az evangélium hirdetéséhez olyan keresztényekre van szükség,...
"Az evangélium hirdetéséhez olyan keresztényekre van szükség,...

Image

... akik kezüket imára kulcsolva emelik Istenhez”

XVI. Benedek pápa a Pápai Missziós Művek legfelsőbb tanácsának rendes éves közgyűlésén, az ötnapos konferencia befejeztével mondott beszédet

„Azért létezünk, hogy megmutassuk Istent az embereknek. Csakis ott, ahol Isten jelen van, kezdődik igazából az élet. Csak akkor, amikor Krisztusban találkozunk az élő Istennel, akkor értjük meg, mi is az élet” – idézte fel a pápa péteri szolgálata kezdetén mondott szentbeszédének szavait. Majd hozzátette, hogy az Evangélium hirdetése az a jelentős szolgálat, amelyet az egyház az egész emberiségnek felajánl.

Az Evangélium hirdetésének vállalása ma nehéz döntés. Az örömhír eljuttatása a népek számára magában foglalja a misszióval járó kötelezettségek és nehézségek elfogadását is: az evangéliumi szegénység megélését, mely megadja a szabadságot, hogy bátran és őszintén hirdessék az Evangéliumot; a jámborságot, miszerint a rosszra jóval válaszoljanak; az áldozatkézséget, mellyel Krisztus nevében életüket szentelik az emberek szolgálatára. Ahogyan Pál apostol példája is mutatja, a hiteles missziós szolgálathoz hozzátartoznak a sebek és a kínok is, így az üldöztetés elviselése is.

Nem szabad elfelejtenünk, hogy az Örömhír csak a Szentlélek ereje által elevenedik meg az emberek elméjében és szívében, és csakis Ő általa terjedhet el (Dominum vivificantem, 64). Ugyanakkor Ő adja az egyháznak és a misszionáriusoknak az erőt, hogy betöltsék a rájuk bízott feladatot. Éppen ezért az evangelizálás olyan keresztényeket követel, akik Isten felé kinyújtott kezekkel, imával vesznek részt ebben a misszióban; akik tudatában vannak, hogy a világ Krisztushoz való megtérése nem saját erőnkből valósul meg.

Beszéde végén XVI. Benedek köszönetet mondott a Pápai Missziós Művek minden munkatársának, akik valamilyen formában részt vesznek az egyház evangelizációs tevékenységben, akik misszionáriusokat nevelnek és küldenek az fiatal egyházak megsegítésére.

Forrás: ZENIT hírügynökség


 
További írásaink

   5 éves a SZGYM

        AKTUÁLIS

MISSZIÓS
    RÓZSAFÜZÉR

 
 
HITTERJESZTÉS MŰVE
SZENT PÉTER APOSTOL MŰVE
SZENT GYERMEKSÉG MŰVE
MISSZIÓS UNIÓ
Célja, hogy támogassa a világméretů evangelizációt, és az egyetemes missziós lelkület terjedését.

Célja, hogy erősödjön és növekedjen a missziós- és bennszülött papság képzésének lelki és anyagi támogatása.
A gyermekeket és kamaszokat hívja a misszió kalandjába, hogy felébressze bennük a missziós lelkületet, támogassa a keresztény szolidaritás iránti nyitottságukat.
Célja, hogy a papok és szerzetesek között a missziós lelkület elmélyítésével növekedjen a hivatások száma.
 
   
   
     
H-1223 Budapest, Jókai Mór u. 14. Tel/Fax: (+36 1) 226 4610 • E-mail: pmmmisszio@gmail.com
honlapkészítés