Pápai Missziós muvek
SZENT GYERMEKSÉG MŰVE – MISSZIÓS GYERMEKEK TÁRSASÁGA
PONTIFICIUM OPUS A SANCTA INFANTIA

"Kis imával és kis áldozattal – gyermekek segítenek a gyermekeknek"
Pápai logó
 
 
 
 
Misszió
Vatikáni dokumentumok
A Pápai Missziós Művek
Hírek, cikkek, archivum
Média
Támogatások

Amint engem küldött
az Atya,

úgy küldelek én is
    titeket (Jn 20,21)

MISSZIÓ
     ÚJ EVANGELIZÁCIÓ

II. János Pál pápa


az egyetemes
    misszió pápája

Hitterjesztés Műve
Szt. Péter Apostol Műve
Szent Gyermekség Műve
Missziós Unió
Kezdőlap arrow Szent Gyermekség Műve arrow Története, céljai, támogatása arrow A Szent Gyermekség Művének szerepe, feladatai, célkiűzései
A Szent Gyermekség Művének szerepe, feladatai, célkiűzései

Image

A Szent Gyermekség Műve a gyermekeket és kamaszokat szólítja meg, hogy felébressze bennük a missziós tudatot, valamint hogy szakszerű és világos pedagógiával segítse, támogassa a jótékonyság és keresztény szolidaritás iránti nyitottságukat.

A Szent Gyermekség Műve vagy Missziós Gyermekek Társasága szerepe és célkitűzései a Pápai Missziós Művek Alapszabálya alapján:


A Szent Gyermekség Műve a helyi egyházaknak nyújt támogatást a következő célok érdekében:

  • hogy segítse a tanárokat, nevelőket abban, hogy felébresszék és fokozatosan fejlesszék a gyermekekben és a tizenévesekben az egyetemes missziós tudatot, ezáltal elvezetik őket a más egyházak gyermekeivel - különösen a szükséget szenvedőkkel - való lelki közösségvállalásra és anyagi javaik megosztására.
    Mindenki számára létezik valami, amit odaadhat vagy valami, amit kaphat.

Jelszavuk: gyermekek segítenek a gyermekeknek;

  • hogy hozzájáruljon a missziós hivatások felismeréséhez és kifejlődéséhez;

  • hogy felkészítse a missziós programvezetőket (nevelőket, oktatókat), akik a gyermekeket az érettebb missziós tudatosság felé vezető útjukon elkísérik.

A Szent Gyermekség Művének, mivel alapvető nevelő szerepet tölt be, akár a missziós nevelési módszertana, akár a nagylelkűségre való felhívás esetében, azokat a pedagógiai alapelveket kell figyelembe vennie, amelyek a legalkalmasabbak a gyermekek missziós felelősségtudatának felébresztésére.

Akár önállóan, akár más, már meglévő kateketikai szervezet keretein belül, a Műnek minden esetben be kell tagozódnia a keresztény nevelés általános pasztorációs kereteibe, amelyhez ő maga egy missziós dimenzió felmutatásával járul hozzá.

A Szent Gyermekség Műve római központja minden évben Világnapot szervez, amelynek keretében a gyermekek figyelmét  szerte a világon élő, lelki és anyagi szükségben szenvedő gyermekekre irányítja és a missziós gyermekeket arra buzdítja, hogy támogassák felajánlásaikkal a világban élő gyermekeket. Ugyancsak buzdítani kell őket arra, hogy a rászorulókban fedezzék fel Jézus arcát.

Amellett, hogy a figyelmet ráirányítjuk az anyagi értelemben vett szegénységben élő gyermekek szükségleteire, ne kerülje el a figyelmünket ugyanezen gyermekek lelki értékeinek gazdagsága sem. Az egymás felé való megnyílásukkal a gyermekek megtanulják egymást testvérekként elfogadni és szeretni, és ily módon a kölcsönös adás révén gazdagodnak.

A gyermekek adományai és hozzájárulásai a különböző kontinensekről összesítve, a Szent Gyermekség Központi Szolidaritási Alapját képezik, amely a missziós területeken élő gyermekek javára működő intézményeket és tevékenységeket támogatja.


A Szent Gyermekség Művének szerepe és céljai - a Népek Evangelizációja Kongregációja ismertetője alapján:

  • A Szent Gyermekség Műve a gyermekeket és kamaszokat szólítja meg, hogy felébressze bennük a missziós tudatot, valamint hogy szakszerű és világos pedagógiával segítse, támogassa a jótékonyság és keresztény szolidaritás iránti nyitottságukat. "Áldalak téged, Atyám, mennynek és földnek Ura, mert elrejtetted ezeket a bölcsek és okosak elől, és feltártad a kicsinyek előtt” (Lk 10, 21).

  • Megismerik, és „Jézus iskolájában” megtapasztalják Jézussal, a testvérükkel való örömteli életet; imádkoznak minden gyermekért az egész világon és próbálnak nekik segíteni, hogy megismerjék és szeressék Őt. "Hagyjátok a kisgyerekeket, hadd jöjjenek hozzám, ne akadályozzátok őket ... Bizony mondom nektek: aki nem fogadja Isten országát úgy, mint a kisgyermek, nem megy be oda" (Mk 10, 14-15).

  • Pedagógiai-hitoktatói program segítségével plébániák, az iskolák és a családok együtt kapcsolódnak be gyermekeik nevelésébe. Fokozatosan bevezetik őket a nagyvilág megismerésébe, és szívüket megnyitják, hogy feleslegükből adjanak a rászoruló gyermekeknek.

  • A Szent Gyermekség Műve javasolja, hogy Jézus iránti szeretetből és Őt utánozva, a gyermekek életideáljuknak a misszió iránti szeretetet tekintsék; a misszió azáltal menti meg a gyermekeket, hogy Isten gyermekeivé teszi őket, így teljes értékű személyekké válnak.

 
További írásaink

   5 éves a SZGYM

        AKTUÁLIS

MISSZIÓS
    RÓZSAFÜZÉR

 
 
HITTERJESZTÉS MŰVE
SZENT PÉTER APOSTOL MŰVE
SZENT GYERMEKSÉG MŰVE
MISSZIÓS UNIÓ
Célja, hogy támogassa a világméretů evangelizációt, és az egyetemes missziós lelkület terjedését.

Célja, hogy erősödjön és növekedjen a missziós- és bennszülött papság képzésének lelki és anyagi támogatása.
A gyermekeket és kamaszokat hívja a misszió kalandjába, hogy felébressze bennük a missziós lelkületet, támogassa a keresztény szolidaritás iránti nyitottságukat.
Célja, hogy a papok és szerzetesek között a missziós lelkület elmélyítésével növekedjen a hivatások száma.
 
   
   
     
H-1223 Budapest, Jókai Mór u. 14. Tel/Fax: (+36 1) 226 4610 • E-mail: pmmmisszio@gmail.com
honlapkészítés