Pápai Missziós muvek
PÁPAI MISSZIÓS MŰVEK

PONTIFICIE OPERE MISSIONARIE
PONTIFICAL MISSION SOCIETIES
Pápai logó
 
 
 
 
Misszió
Vatikáni dokumentumok
A Pápai Missziós Művek
Hírek, cikkek, archivum
Média
Támogatások

Amint engem küldött
az Atya,

úgy küldelek én is
    titeket (Jn 20,21)

MISSZIÓ
     ÚJ EVANGELIZÁCIÓ

II. János Pál pápa


az egyetemes
    misszió pápája

Hitterjesztés Műve
Szt. Péter Apostol Műve
Szent Gyermekség Műve
Missziós Unió
Kezdőlap arrow Misszió arrow Újkori missziók arrow * Isten nem használ visszapillantó tükröt
* Isten nem használ visszapillantó tükröt

Image

Nem mindennapi műtárgyra tett szert a párizsi Építészeti és Műemlékvédelmi Múzeum: az intézményben a laoni katedrális makettjét állították ki, melyet 6 évnyi munkával 57 francia fogvatartott készített.


Az immár a nagyközönség által is megtekinthető mű létrejöttében nagy szerepe volt az osny-i fegyintézet lelkészének, 75 éves Dominique Frigaux atyának. Közel 15 éve vezet makettépítő műhelyt a börtönben, amely nagyon sokat jelent az ott raboskodó fegyencek számára. A 800 fogvatartottnak csupán egynegyede végezhet fizetett munkát, általában hajtogatást, amiért rendkívül alacsony árat fizetnek nekik. Így a makettépítő műhely kitűnő lehetőség az idő értelmes eltöltésére.

A börtönökben elvileg tiltott eszközök (pl. sniccer, csiszológép) használata semmilyen számottevő incidenshez sem vezetett. „A műhely volt az egyetlen hely a börtönben, ahol bizalom uralkodott. Egyetlen őr sem volt jelen a foglalkozások során. Én sem őriztem a fiúkat. Pihenni mentem csak be hozzájuk, amikor befejeztem napi látogatásaimat a cellákban – mondja Dominique atya.

Gilles Grégoire a következőképpen magyarázza ezt a börtönfalak között meglehetősen szokatlan jelenséget: „Anélkül, hogy ez nyíltan bármikor is elhangzott volna, a fiúk nagy része azért jött a műhelybe, hogy a felszínen tudja tartani magát. Nekem is ez a hely segített, hogy visszataláljak néhány alapvető emberi értékhez.” Számára a börtön falai közül kikerült katedrális több, mint szimbólum. „Olyan, mint az útjára bocsátott palackposta a tengerben. Eszköz, hogy megüzenjük: a rabok sem javíthatatlanok. És egyben segítségkérés a társadalomba való újbóli beilleszkedéshez.”

„Újra meg újra elmondom a fiúknak, hogy Isten nem használ visszapillantó tükröt – mondja az atya. – Isten nem zárja be az embereket a múltjukba, nem azonosítja őket azzal, amit korábban tettek. A most elkészült katedrálist legszívesebben a Szűzanyának, mint a ’Máshollét Nagyasszonyának’ ajánlanám.”

Forrás: La Croix/Magyar Kurír
 
További írásaink

   5 éves a SZGYM

        AKTUÁLIS

MISSZIÓS
    RÓZSAFÜZÉR

 
 
HITTERJESZTÉS MŰVE
SZENT PÉTER APOSTOL MŰVE
SZENT GYERMEKSÉG MŰVE
MISSZIÓS UNIÓ
Célja, hogy támogassa a világméretů evangelizációt, és az egyetemes missziós lelkület terjedését.

Célja, hogy erősödjön és növekedjen a missziós- és bennszülött papság képzésének lelki és anyagi támogatása.
A gyermekeket és kamaszokat hívja a misszió kalandjába, hogy felébressze bennük a missziós lelkületet, támogassa a keresztény szolidaritás iránti nyitottságukat.
Célja, hogy a papok és szerzetesek között a missziós lelkület elmélyítésével növekedjen a hivatások száma.
 
   
   
     
H-1223 Budapest, Jókai Mór u. 14. Tel/Fax: (+36 1) 226 4610 • E-mail: pmmmisszio@gmail.com
honlapkészítés