Pápai Missziós muvek
PÁPAI MISSZIÓS MŰVEK

PONTIFICIE OPERE MISSIONARIE
PONTIFICAL MISSION SOCIETIES
Pápai logó
 
 
 
 
Misszió
Vatikáni dokumentumok
A Pápai Missziós Művek
Hírek, cikkek, archivum
Média
Támogatások

Amint engem küldött
az Atya,

úgy küldelek én is
    titeket (Jn 20,21)

MISSZIÓ
     ÚJ EVANGELIZÁCIÓ

II. János Pál pápa


az egyetemes
    misszió pápája

Kezdőlap arrow Aktuális arrow PANCHKUI arrow Magyar zarándokok látogatása a Panchkui Misszióban
Magyar zarándokok látogatása a Panchkui Misszióban

Image

"2010. január 15-én négy magyar zarándokkal közösen ellátogattunk a Panchkui Misszió Szent Teréz Kollégiumba. Éppen egy éve, hogy a tavaly januárban kilenc magyar paptársammal együtt szintén itt jártunk, és ennek a látogatásnak eredményéként indítottuk el Magyarországon gyűjtési akciónkat a panchkui kollégium javára."

Erről szól Sebastian atya szubjektív beszámolója
Január 13-án érkeztünk Indore-ba, India legnagyobb államának egyik nagyvárosába, püspöki székhelyre, azzal a céllal, hogy néhány napot töltsünk az egyházmegye missziós központjaiban. A következő napon indultunk tovább az őserdőben lévő Udainagar-Szemli missziós központ felé. Nem egyszerű utazás volt ez, földes és köves utakon jutottunk el célunkig. Az itteni gyerekek nagyon vártak bennünket, virágokkal és szeles mosollyal fogadtak, majd egy kis tea után nagyon szép programot adtak elő a tiszteletinkre; énekeltek, táncoltak és meséltek. A szép fogadtatást a magunkkal hozott ajándékokkal és édességekkel viszonoztuk. Búcsúzás előtt még fényképeket késztettünk és beszélgettünk velük. Estefelé - fáradtan, de lelkünkben gazdag élményekkel érkeztünk vissza a városba.

Image_____Image


A következő napon korán indultunk a panchkui misszióba, mivel ez messze fekszik Indore-tól. Nagy volt a köd, alig láttuk az utat. A hőmérséklet visszaesett  + 3 fokra. Ez itt nagyon hidegnek számít, nagyon fáztunk mindnyájan. Útközben még egy érdekesség jutott számunkra erre a napra: a napfogyatkozás, amit mi is megcsodáltunk. Egy idő után újból előbújt a napocska és mi folytattuk utunkat. Dél felé érkeztünk a Panchkui misszióba. Nagy szeretettel fogadtak bennünket, mindenki kapott a homlokára egy hagyományos "arati-t" - ez egy pötty a homlokunkra, amely a befogadást vagy Isten hozott-ot jelzi. Érkezésünk után rögtön szentmisét mutattunk be a fatimai Szűzanya-barlang előtt. Ez egy nagyon nagy zarándokhely, amelyet évekkel ezelőtt európai verbita misszionáriusok építettek. Májusban, a Fatimai Szűzanya ünnepén itt minden évben több tízezer indiai katolikus gyűlik össze.

A szentmise után megnéztük a kollégiumot, ahol most 230 gyerek el és tanul. Szeretnénk itt egy új kollégiumot felépíteni, mivel a meglévő épület nagyon kicsi a 230 gyereknek, és igen rossz állapotban van. Annakidején ezt is európai misszionáriusok építették a bennszülött gyerekek nevelésére. Ma az itt élő gyerekek 80 százaléka katolikus. Ezért a kollégiumért indítottuk a karácsonyi akciót, hogy a mi kis áldozatunkkal és lemondásunkkal reményt és jövőt adjunk sok szegény katolikus családnak. Beszéltem nekik a magyarországi akcióról és ez a hír nagy örömmel töltötte el őket.

A helyi püspökkel, Devpresad Ganawa-val is tárgyaltunk az ügyről. Ő tavaly szeptemberben járt Budapesten és most nagy szeretettel küldi üdvözletét a magyar híveknek; szívből köszöni minden jóakaratukat és áldozatkészségüket, amit a kollégium javára tesznek. Megígérte, hogy különösen is imádkozik magyar egyházért és a lelki megújulásáért. A gyerekek is imádkoznak értünk.

 
További írásaink

   5 éves a SZGYM

        AKTUÁLIS

MISSZIÓS
    RÓZSAFÜZÉR

 
 
HITTERJESZTÉS MŰVE
SZENT PÉTER APOSTOL MŰVE
SZENT GYERMEKSÉG MŰVE
MISSZIÓS UNIÓ
Célja, hogy támogassa a világméretů evangelizációt, és az egyetemes missziós lelkület terjedését.

Célja, hogy erősödjön és növekedjen a missziós- és bennszülött papság képzésének lelki és anyagi támogatása.
A gyermekeket és kamaszokat hívja a misszió kalandjába, hogy felébressze bennük a missziós lelkületet, támogassa a keresztény szolidaritás iránti nyitottságukat.
Célja, hogy a papok és szerzetesek között a missziós lelkület elmélyítésével növekedjen a hivatások száma.
 
   
   
     
H-1223 Budapest, Jókai Mór u. 14. Tel/Fax: (+36 1) 226 4610 • E-mail: pmmmisszio@gmail.com
honlapkészítés