Pápai Missziós muvek
PÁPAI MISSZIÓS MŰVEK

PONTIFICIE OPERE MISSIONARIE
PONTIFICAL MISSION SOCIETIES
Pápai logó
 
 
 
 
Misszió
Vatikáni dokumentumok
A Pápai Missziós Művek
Hírek, cikkek, archivum
Média
Támogatások

Amint engem küldött
az Atya,

úgy küldelek én is
    titeket (Jn 20,21)

MISSZIÓ
     ÚJ EVANGELIZÁCIÓ

II. János Pál pápa


az egyetemes
    misszió pápája

Kezdőlap arrow Aktuális arrow PANCHKUI arrow Családi Missziós Advent
Családi Missziós Advent

Image

Az adventi időben – amelyet a magyar néphagyomány „kisböjtnek” is nevez – gyakran teszünk felajánlást, tartunk böjtöt, vagy mondunk le valamiről. Most a panchkui-i gyerekek javára tehetjük ezt.

„Bizony mondom nektek, amit e legkisebb testvéreim közül eggyel is tettetek, velem tettétek” (Mt 25,40)

„Bizony mondom nektek, amit a legkisebbek valamelyikével NEM tettetek, velem NEM tettétek” (Mt 25,45)

Közép-India Madhya Pradesh államában, Panchkui faluban áll a Szent Terézről elnevezett fiú- és leánykollégium. Ebben a missziós kollégiumban jelenleg közel kétszáz törzsi származású gyermek él és tanul. Olyanok, akiknek az otthoni körülményeik nem alkalmasak erre. India-szerte sok ilyen kollégium létezik, többségüket római katolikus missziók tartják fenn, annak ellenére, hogy a keresztények aránya az indiai lakosságon belül két százalék alatt van.

ImageImage

A panchkui missziós kollégium és iskola csupán külső falakkal körülvett és tetővel borított, egyetlen nagy teremből áll, amelyben nincs semmilyen bútor. A gyerekek a földön alszanak és tanulnak. A falak mentén nyitott polcok állnak, ahová nappal a gyerekek hálóneműi, éjjelre pedig a füzetek kerülnek. Az épületen kívül vannak a mosakodó vályúk és az árnyékszékek. A kollégium részben önellátó: néhány állat gondozásával és zöldségfélék termesztésével próbálják meg enyhíteni az élelmezés hiányosságait.

ImageImage


Mi ennek az adventi akciónak a célja?

Imáinkkal és adományainkkal járuljunk hozzá, hogy az épület lakhatóbbá váljon, legyenek tanulószobák, mosdók, bútorok és a legszükségesebb alapvető felszerelések. Emellett szükséges lenne a bővítés is, hiszen nagyon nagy szükség van arra, hogy minél több kisgyerek találjon kisiskolás éveinek idejére megfelelő lakhatási és tanulási lehetőséget.  

A panchkui-i missziós kollégium felújításának és bővítésének költsége az előzetes tervek szerint kb. 9 millió forint. A Családi Missziós Advent akció eredményéről valamint a felújítás menetéről honlapunkon és a Népek Missziója Magazinban rendszeresen beszámolunk.

ImageImage


Hogyan vehetünk részt a Családi Missziós Advent akcióban?

Az adventi négy hét egy-egy napján lemondunk valamelyik étkezésünkről vagy kedvtelésünkről, majd a „megböjtölt” 4 alkalomra szánt összeget a Pápai Missziós Művek számlájára 2009. január 10-ig átutaljuk.

Számlaszám: 11600006-00000000-27778649

A közlemény rovatba kérjük feltüntetni: INDIA – PANCHKUI kollégium javára

Amennyiben az egyéni átutalás nehézségbe ütközne, kérjük jelezzék számunkra; ebben az esetben csekket küldünk. ( kapcsolat oldal; telefon: 06-1-226-4610; e-mail: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges


Több család, esetleg egyházközösségek tagjai összefogva, közösen is gyűjthetik a felajánlásokat, majd egyben továbbíthatják a PMM részére.

A gyermekek is bekapcsolódhatnak az adventi missziós akcióba és így életre válthatják a missziós gyerekek jelmondatát: Kis imával és kis áldozattal – gyermekek segítenek a gyermekeknek

ImageImage

Minden nap imádkoznak a kollégiumban élő társaikért – ugyanúgy, ahogyan a magyar Missziós Gyermekek Társaságának tagjai: egy Miatyánkot az árvákért, egy Üdvözlégy Máriát az éhezőkért és egy Dicsőséget a betegekért.

Aki teheti, hetenként egyszer valami finomságról is lemondhat, és ennek ára szintén bekerülhet a család közös felajánlásába.

Image 

 
További írásaink

   5 éves a SZGYM

        AKTUÁLIS

MISSZIÓS
    RÓZSAFÜZÉR

 
 
HITTERJESZTÉS MŰVE
SZENT PÉTER APOSTOL MŰVE
SZENT GYERMEKSÉG MŰVE
MISSZIÓS UNIÓ
Célja, hogy támogassa a világméretů evangelizációt, és az egyetemes missziós lelkület terjedését.

Célja, hogy erősödjön és növekedjen a missziós- és bennszülött papság képzésének lelki és anyagi támogatása.
A gyermekeket és kamaszokat hívja a misszió kalandjába, hogy felébressze bennük a missziós lelkületet, támogassa a keresztény szolidaritás iránti nyitottságukat.
Célja, hogy a papok és szerzetesek között a missziós lelkület elmélyítésével növekedjen a hivatások száma.
 
   
   
     
H-1223 Budapest, Jókai Mór u. 14. Tel/Fax: (+36 1) 226 4610 • E-mail: pmmmisszio@gmail.com
honlapkészítés