Pápai Missziós muvek
SZENT GYERMEKSÉG MŰVE – MISSZIÓS GYERMEKEK TÁRSASÁGA
PONTIFICIUM OPUS A SANCTA INFANTIA

"Kis imával és kis áldozattal – gyermekek segítenek a gyermekeknek"
Pápai logó
 
 
 
 
Misszió
Vatikáni dokumentumok
A Pápai Missziós Művek
Hírek, cikkek, archivum
Média
Támogatások

Amint engem küldött
az Atya,

úgy küldelek én is
    titeket (Jn 20,21)

MISSZIÓ
     ÚJ EVANGELIZÁCIÓ

II. János Pál pápa


az egyetemes
    misszió pápája

Hitterjesztés Műve
Szt. Péter Apostol Műve
Szent Gyermekség Műve
Missziós Unió
Kezdőlap arrow Szent Gyermekség Műve arrow Pápák a gyermekekhez arrow Imádkozzatok és tanítsatok meg másokat is imádkozni!
Imádkozzatok és tanítsatok meg másokat is imádkozni!
Image

 – így lehettek jó misszionáriusok – mondotta XVI. Benedek pápa május 30-án a VI. Pálról elnevezett teremben az európai missziós gyermekek találkozóján. Több mint 7000 gyerek, akik a Szent Gyermekség Művének tagjai, gyűlt össze a világ minden tájáról a Vatikánban, hogy találkozzanak XVI. Benedek pápával és elmélkedjenek Szt. Pálról.

Magyarországot a találkozón az a harmincnégy gyermek képviselte, akik az ország minden pontjáról: Budapestről, Csesznekről, Fótról, Hajdúdorogról, Nyíregyházáról, és Szekszárdról érkeztek Rómába. Ők az ünnepséget megelőző napon vehették át a Szent Gyermekség Műve tagsági igazolványát és a missziós rózsafűzért P. Benvin Sebastian atyától a Pápai Missziós Művek vezetőjétől a magyarok egyik nemzeti szentélyében, a Santo Stefano Rotondoban templomban tartott szentmise keretében.

A magyar gyermekek közül ketten: Tibor és Mimi közvetlenül és személyesen is köszönthették a Szentatyát és átadhatták számára a magyar gyermekek ajándékait. 

A gyerekek kérdéseire válaszolva a Pápa beszélt németországi gyermekkoráról, valamint az imádság és osztozás fontosságáról.

Az egyik kisgyermek ezt kérdezte: Gondoltad-e valaha is, hogy egyszer pápa leszel? „Az igazat megvallva sosem gondoltam, hogy egyszer pápa leszek…. Meg kell mondanom, hogy még most is nehezen tudom megérteni, hogy az Úr hogyan gondolhatott rám, hogyan választhatott ki erre a szolgálatra; de elfogadtam az Ő kezéből, még akkor is, ha meglepő volt a számomra, és úgy látszott, hogy meghaladja az erőmet. De az Úr segít nekem."

Egy másik kérdésre válaszolva, amelyben arról kérdezték, hogy hogyan lehet együtt élni másokkal, akiknek más a más a kultúrájuk, más a vallásuk, a Pápa visszaemlékezett gyermekkorára amelyet egy kis 400 lelkes bajor faluban töltött. „Együtt tanultuk a katekizmust, együtt készültünk az első Szentáldozásra, mégis voltak köztünk veszekedések is. „Néha az ember életében a vita elkerülhetetlennek tűnik, de fontos a kiengesztelődés, a megbocsátás, az újrakezdés és az, hogy ne maradjon lelkünkben harag.”

Hogyan segíthet egy gyermek a Pápának? Erre a kérdésre XVI. Benedek pápa praktikus tanácsokat adott: „Fontos, hogy  a napot imádsággal kezdjük és imádsággal végezzük. Fontos, hogy megemlékezzünk szüleinkről, és a vasárnapot együtt ünnepeljük. Egy vasárnap szentmise nélkül, nem igazi vasárnap, épp a vasárnap szíve, és így az egész következő hetet bevilágító fény hiányzik belőle”

Image

A Pápa nyomatékosan kitért arra is, hogy milyen fontos már egész kicsi kortól fogva megélni a szolidaritást a legrászorulóbbakkal, vagy a számunkra nem szimpatikus emberekkel. „Ha látunk valakit, aki szükséget szenved, aki szegény és nélkülözik, segítsük őt! Így mutatjuk meg Isten szeretetét - nagy szavak nélkül (…) Egyetlen nagy család leszünk, amelyben tiszteljük egymást, elviseljük a másikat különbözőségében, elfogadjuk a számunkra nem szimpatikus embereket is, nem hagyjuk, hogy valaki is kirekesztődjön, hanem segítjük, hogy vissza tudjon illeszkedni a közösségbe.”

Az ünneplés délután a falakon kívüli Szt. Pál bazilikában folytatódott. Itt a missziós gyermekek szentmisén vettek részt, melynek főcelebránsa Ivan Dias bíboros, a Népek Evangelizációja Kongregáció prefektusa volt. Felemelő érzés volt hallani, hogy az evangélium Sebastian atya szájából magyar nyelven is felhangzott.

Image

 
További írásaink

   5 éves a SZGYM

        AKTUÁLIS

MISSZIÓS
    RÓZSAFÜZÉR

 
 
HITTERJESZTÉS MŰVE
SZENT PÉTER APOSTOL MŰVE
SZENT GYERMEKSÉG MŰVE
MISSZIÓS UNIÓ
Célja, hogy támogassa a világméretů evangelizációt, és az egyetemes missziós lelkület terjedését.

Célja, hogy erősödjön és növekedjen a missziós- és bennszülött papság képzésének lelki és anyagi támogatása.
A gyermekeket és kamaszokat hívja a misszió kalandjába, hogy felébressze bennük a missziós lelkületet, támogassa a keresztény szolidaritás iránti nyitottságukat.
Célja, hogy a papok és szerzetesek között a missziós lelkület elmélyítésével növekedjen a hivatások száma.
 
   
   
     
H-1223 Budapest, Jókai Mór u. 14. Tel/Fax: (+36 1) 226 4610 • E-mail: pmmmisszio@gmail.com
honlapkészítés