Pápai Missziós muvek
PÁPAI MISSZIÓS MŰVEK

PONTIFICIE OPERE MISSIONARIE
PONTIFICAL MISSION SOCIETIES
Pápai logó
 
 
 
 
Misszió
Vatikáni dokumentumok
A Pápai Missziós Művek
Hírek, cikkek, archivum
Média
Támogatások

Amint engem küldött
az Atya,

úgy küldelek én is
    titeket (Jn 20,21)

MISSZIÓ
     ÚJ EVANGELIZÁCIÓ

II. János Pál pápa


az egyetemes
    misszió pápája

Kezdőlap arrow Misszió arrow Mindenki misszionárius arrow A bevándorló családok misszionáriusok
A bevándorló családok misszionáriusok

ImageA katolikus országokból elvándorló családok, akik jobb megélhetést keresnek más országokban, különleges lehetőséget kínálnak az Evangélium hirdetésére olyan társadalmakban, ahol nincs jelen Krisztus - mondja egy vatikáni tisztviselő.

Agostino Marchetto érsek, az Elvándorlók és Útonlévők Pápai Tanácsának titkára nyilatkozott a ZENIT-nek, miután beszédet mondott a Családok Mexikóvárosban rendezett VI. Világtalálkozóján. Felhívta a figyelmet arra a történelmi lehetőségre, mely az Egyház rendelkezésére áll a globalizált világban.

Marchetto érsek rámutatott, hogy az elvándorlók potenciális misszionáriusok, akik alkalmasak arra, hogy megosszák hitüket azokon a helyeken, ahová megérkeznek.

Az emigránsok a befogadó ország esetlegesen már lanyhult kereszténységébe a hit, a remény és a szeretet egy új csíráját viszik. Sok európai egyház, örül a jelenlétüknek, mert maga az élet érkezik velük. Olyan erős, olyan eleven hitük van, amilyen Európában ritkaság, és az is bizonyos, hogy a menekültek kultúrája, szellemisége komoly segítséget jelent az ünnepeken. Tanúja vagyok, hogy hogyan hoznak új életet közösségeinkbe, azáltal, ahogy tanúságot tesznek az Evangéliumról, tanúságot tesznek Krisztusról – mondta Marchetto érsek

Mindazonáltal, míg ez a mozgás a fogadó közösségek számára a hitben nyereséget, addig az elvándorlók otthon maradt családtagjai számára veszteséget jelent. És még az is igaz, hogy sok bevándorló elhagyja addigi vallását és másikra tér át. A migráció egy strukturális jelenség, ezt a folyamatot nem lehet megállítani, ez része a mai világnak, a gazdasági szükségleteknek, a fejlett országoknak. Mindent meg kell tennünk ami megtehető, hogy elkerüljük a káros hatásokat, és ki kell használnunk minden lehetőséget arra, hogy ebből a jelenségből. jó dolgok születhessenek.

Mint keresztény közösség, útmutatást kapunk a "Erga Migrantes Caritas Christi" (Krisztus vándorlók iránti szeretete) által, mely olyan útmutatás, amely segít megérteni sok dolgot a migrációval kapcsolatban, és bátorítja a helyi egyházakat, hogy tegyenek meg minden lehetségeset a bevándorlók védelmében és pasztorális ellátásuk érdekében.

Forrás www.zenit.org
 
További írásaink

   5 éves a SZGYM

        AKTUÁLIS

MISSZIÓS
    RÓZSAFÜZÉR

 
 
HITTERJESZTÉS MŰVE
SZENT PÉTER APOSTOL MŰVE
SZENT GYERMEKSÉG MŰVE
MISSZIÓS UNIÓ
Célja, hogy támogassa a világméretů evangelizációt, és az egyetemes missziós lelkület terjedését.

Célja, hogy erősödjön és növekedjen a missziós- és bennszülött papság képzésének lelki és anyagi támogatása.
A gyermekeket és kamaszokat hívja a misszió kalandjába, hogy felébressze bennük a missziós lelkületet, támogassa a keresztény szolidaritás iránti nyitottságukat.
Célja, hogy a papok és szerzetesek között a missziós lelkület elmélyítésével növekedjen a hivatások száma.
 
   
   
     
H-1223 Budapest, Jókai Mór u. 14. Tel/Fax: (+36 1) 226 4610 • E-mail: pmmmisszio@gmail.com
honlapkészítés