Pápai Missziós muvek
PÁPAI MISSZIÓS MŰVEK

PONTIFICIE OPERE MISSIONARIE
PONTIFICAL MISSION SOCIETIES
Pápai logó
 
 
 
 
Misszió
Vatikáni dokumentumok
A Pápai Missziós Művek
Hírek, cikkek, archivum
Média
Támogatások

Amint engem küldött
az Atya,

úgy küldelek én is
    titeket (Jn 20,21)

MISSZIÓ
     ÚJ EVANGELIZÁCIÓ

II. János Pál pápa


az egyetemes
    misszió pápája

Kezdőlap arrow Hírek, cikkek, archivum arrow Archivum arrow A Vatikánból - archivum arrow A misszió az Egyház egyetlen küldetése
A misszió az Egyház egyetlen küldetése

ImageBeszámoló a Pápai Missziós Művek éves közgyűléséről

A Pápai Missziós Művek (PMM) közgyűlését május 15-21. között tartották Rómában. Százharminc országból érkeztek a küldöttek, hazánkat Madasserry Sebestyén verbita, a PMM magyarországi igazgatója képviselte. Az alábbiakban közöljük beszámolóját.

Az első két napot az újonnan kinevezett nemzeti igazgatók képzésének szentelték. Az előadók hangsúlyozták a PMM igazgatók szerepének fontosságát a missziós tudat terjesztésében. Mgr. Henryk Hoser érsek, a PMM elnöke szerint a modern kihívások közepette nagy bátorságra és teljes bizalomra van szükség. A közgyűlés kontinensenkénti találkozókkal folytatódott. Én voltam az egyetlen indiai – természetesen Magyarország képviseletében – az európai csoportban. A beszélgetés középpontjában az állt, hogyan lehet Európát megszabadítani a kommunizmus örökségétől. Mindenki egyetértett abban, hogy a Pápai Missziós Művek nagy munkát végez az egyes országokban, és ébren tartja az Egyház egyetlen küldetését, a missziót. Emlékezetes volt Marguerite A. Peeters szociológusnő előadása a globalizációról és annak az Egyházzal kapcsolatos nyelvi hatásairól.

Koncelebrált szentmisén vettünk részt a Szent Péter-bazilikában Ivan Dias bíboros, a Hitterjesztési Kongregáció prefektusának vezetésével, és XVI. Benedek pápával audiencia keretében találkozhattunk.

Számomra a Szentatyával való találkozás és a más országokból érkezett igazgatókkal folytatott személyes beszélgetések nagyon sokat jelentettek. Sok ötletet kaptam, hogyan kell a missziós öntudatot terjeszteni. Imádkoztam II. János Pál pápa sírjánál, és közbenjárását kértem Magyarország lelki megújulásáért.

(Forrás: MKPK Sajtóiroda)
 
További írásaink

   5 éves a SZGYM

        AKTUÁLIS

MISSZIÓS
    RÓZSAFÜZÉR

 
 
HITTERJESZTÉS MŰVE
SZENT PÉTER APOSTOL MŰVE
SZENT GYERMEKSÉG MŰVE
MISSZIÓS UNIÓ
Célja, hogy támogassa a világméretů evangelizációt, és az egyetemes missziós lelkület terjedését.

Célja, hogy erősödjön és növekedjen a missziós- és bennszülött papság képzésének lelki és anyagi támogatása.
A gyermekeket és kamaszokat hívja a misszió kalandjába, hogy felébressze bennük a missziós lelkületet, támogassa a keresztény szolidaritás iránti nyitottságukat.
Célja, hogy a papok és szerzetesek között a missziós lelkület elmélyítésével növekedjen a hivatások száma.
 
   
   
     
H-1223 Budapest, Jókai Mór u. 14. Tel/Fax: (+36 1) 226 4610 • E-mail: pmmmisszio@gmail.com
honlapkészítés