Pápai Missziós muvek
PÁPAI MISSZIÓS MŰVEK

PONTIFICIE OPERE MISSIONARIE
PONTIFICAL MISSION SOCIETIES
Pápai logó
 
 
 
 
Misszió
Vatikáni dokumentumok
A Pápai Missziós Művek
Hírek, cikkek, archivum
Média
Támogatások

Amint engem küldött
az Atya,

úgy küldelek én is
    titeket (Jn 20,21)

MISSZIÓ
     ÚJ EVANGELIZÁCIÓ

II. János Pál pápa


az egyetemes
    misszió pápája

Kezdőlap
Pakisztánban robbantásos merényletet követtek el két keresztény templom ellen

Image

 Egy katolikus és egy protestáns templomnál robbantottak a pakisztáni Lahorban. A merényleteket a vasárnapi istentisztelet idejére időzítették, legalább tizenöten meghaltak. A terrorakciókat a pakisztáni tálibok egyik csoportja vállalta magára. A Vatikáni Rádió német szerkesztőségének tudósítása.

A Pakisztánban élő keresztény kisebbség ismét szélsőségesek célpontjává vált. Lahor milliós városában a vasárnapi szertartás alatt követtek el robbantásos merényletet egy katolikus és egy protestáns templomnál az egyik keresztény többségű negyedben. A jelenlegi adatok szerint tizenöt ember meghalt, és 78-ra teszik a sebesültek számát. A halálos áldozatok száma ennél sokkal magasabb lenne, ha a terroristáknak sikerült volna a templomban véghezvinniük tettüket. A szemtanúk elmondása szerint az egyik biztonsági őr bátor fellépésével megakadályozta ezt: megállította az egyik merénylőt, mire az a templom kapuja előtt robbantott, megölve mindkettőjüket.


A bombák a két templom előtt néhány percnyi különbséggel robbantak. A detonációk után a közelben lakó, feldühödött emberek meglincseltek két embert, akik állítólag részt vettek a támadásokban.


A merényleteket a Dzsamát-ul-Ahrar tálib szélsőséges csoport vállalta magára.


Tíz éve emelkedik a keresztények ellen elkövetett erőszakos fellépések száma Pakisztánban. Sokan vetik a kormány szemére, hogy nem tesz semmit a vallási kisebbségek megvédésének érdekében. A pakisztáni rendőrség rendkívül rosszul fizetett, és az állomány kiképzése sem kielégítő.


Lahor Pakisztán egyik leggazdagabb és legnépesebb tartománya, Pandzsáb székhelye, az ország második legnagyobb városa. A többi tartománnyal összehasonlítva békésebbek a viszonyok, de miután tavaly kudarcba fulladtak a kormány béketárgyalásai a tálibokkal, ebben a térségben is fokozódott az erőszak.


Fotó: Bluewin.ch

Forrás: Magyar Kurír

 
További írásaink

   5 éves a SZGYM

        AKTUÁLIS

MISSZIÓS
    RÓZSAFÜZÉR

 
 
HITTERJESZTÉS MŰVE
SZENT PÉTER APOSTOL MŰVE
SZENT GYERMEKSÉG MŰVE
MISSZIÓS UNIÓ
Célja, hogy támogassa a világméretů evangelizációt, és az egyetemes missziós lelkület terjedését.

Célja, hogy erősödjön és növekedjen a missziós- és bennszülött papság képzésének lelki és anyagi támogatása.
A gyermekeket és kamaszokat hívja a misszió kalandjába, hogy felébressze bennük a missziós lelkületet, támogassa a keresztény szolidaritás iránti nyitottságukat.
Célja, hogy a papok és szerzetesek között a missziós lelkület elmélyítésével növekedjen a hivatások száma.
 
   
   
     
H-1223 Budapest, Jókai Mór u. 14. Tel/Fax: (+36 1) 226 4610 • E-mail: pmmmisszio@gmail.com
honlapkészítés