Pápai Missziós muvek
PÁPAI MISSZIÓS MŰVEK

PONTIFICIE OPERE MISSIONARIE
PONTIFICAL MISSION SOCIETIES
Pápai logó
 
 
 
 
Misszió
Vatikáni dokumentumok
A Pápai Missziós Művek
Hírek, cikkek, archivum
Média
Támogatások

Amint engem küldött
az Atya,

úgy küldelek én is
    titeket (Jn 20,21)

MISSZIÓ
     ÚJ EVANGELIZÁCIÓ

II. János Pál pápa


az egyetemes
    misszió pápája

Kezdőlap
Teréz anyát India és az egész világ szerette. Elég a támadásokból!
 Image 

Charangat atya, a mumbai érsekség médiaigazgatója kritizálja a Rashtriyaswayamsevak Sangh (hindu nacionalista nem kormányzati szerv) Teréz anyával kapcsolatban tett kijelentéseit.Nemcsak szomorú, de sokkoló is, ahogy az Rss vezetője és társai azzal vádolják Teréz anyát, hogy irgalmassági missziójának az volt a célja, hogy a keresztény hitre térítse az embereket. Ezzel a próbálkozással be akarják sározni annak a tiszteletét, akit nagy becsben tartott nemcsak a mi népünk, hanem az egész világ az irgalmasság angyalaként üdvözölte, a szegények és kitaszítottak iránti elkötelezett szolgálata tekintetében.


Ez a vád abszurd és el kell ítélni, mivel egy feltételezésen alapul. Teréz anya sosem akart megtéríteni senkit, ezt mindenki tanúsítja, aki személyesen megtapasztalta irgalmasságát. Más hitű bölcs és tisztességes személyek akik vele együtt dolgoztak, kijelentették, hogy soha nem kényszerített senkit az áttérésre. Más vallások gyermekei, akiket ő ápolt, nem változtatták meg hitüket és továbbra sem fogják. A nemzet fel van háborodva ilyen alapnélküli vádak miatt.


A kereszténység sarkalatos elve és lényege az irgalmasság. Teréz anya megingás nélkül ragaszkodott ehhez a fő keresztény elvhez, őszinte szeretettel és mindenfajta hátsó szándék nélkül fordult a társadalom kitaszítottjaihoz.


Egy másik hindu szélsőséges nacionalista nem kormányzati szerv, a Vishwa Hindu Parishad azzal vádolja Teréz anyát, hogy erőszakkal és csalással próbált a saját hitére téríteni embereket. Teréz anya sohasem szegte meg hitének legitim terjesztésének határait. Szilárdan hirdette Krisztus szeretetét szavakkal és tettekkel. Ha valakit megérintett feltétlen szeretetének nagysága és a hihető igazság ragyogása, az maga döntött így, amihez mindenkinek joga van, az indiai állam törvénye is garantálja a vallásszabadságot.


 
További írásaink

   5 éves a SZGYM

        AKTUÁLIS

MISSZIÓS
    RÓZSAFÜZÉR

 
 
HITTERJESZTÉS MŰVE
SZENT PÉTER APOSTOL MŰVE
SZENT GYERMEKSÉG MŰVE
MISSZIÓS UNIÓ
Célja, hogy támogassa a világméretů evangelizációt, és az egyetemes missziós lelkület terjedését.

Célja, hogy erősödjön és növekedjen a missziós- és bennszülött papság képzésének lelki és anyagi támogatása.
A gyermekeket és kamaszokat hívja a misszió kalandjába, hogy felébressze bennük a missziós lelkületet, támogassa a keresztény szolidaritás iránti nyitottságukat.
Célja, hogy a papok és szerzetesek között a missziós lelkület elmélyítésével növekedjen a hivatások száma.
 
   
   
     
H-1223 Budapest, Jókai Mór u. 14. Tel/Fax: (+36 1) 226 4610 • E-mail: pmmmisszio@gmail.com
honlapkészítés